Bergamot

©

Autor:

Fructele verzi produse de copacii citrici mediteraneeni nu sunt comestibile. Mentionate pentru prima data in secolul XVII, fructele au fost denumite dupa italianul Bergamoto. Bergamotierii (Citrus bergamia) se cultiva in Italia.

Familie: Rutaceae

Extractie: Presare la rece a fructului aproape copt.

Nota parfumului: Varf.

Descriere aromatica: Proaspat, citric, usor floral.

Proprietati: Antidepresiv, antiparazitar, antiinflamator, antiseptic, sporeste imunitatea.

Actiune medicala: Utilizat in tratarea infectiilor genitale, urinare si bucale, pentru herpes, gripa, zona zoster si varicela; ajuta la digestie.

Uz cosmetic: Bergamotul fara bergapten este potrivit pentru toate tipurile de boli piele si este odorizant.

Actiune emotionala: Mirosirea bergamotului poate reduce depresia, anxietatea, insomnia sau comportamentul obsesiv-compulsiv. Echilibreaza emotiile.

Combinatii: Lamaie, portocal, flori de portocal.

Precautii: Bergamotul contine bergapten, o substanta fotosensibilizatoare. Evitati expunerea la soare timp de 12 ore dupa aplicare. Exista si uleiuri fara bergapten.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 15-12-2008 | Vizite: 4107
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Arborele de ceai
  • Iasomie
  • Rozmarin
  • Portocala