Asociere semnificativă între consumul de alcool și simptomele tulburărilor mintale la studente

©

Autor:

Asociere semnificativă între consumul de alcool și simptomele tulburărilor mintale la studente
Un studiu recent publicat în revista Nutrients a investigat legătura dintre factorii de stil de viață și bolile mintale la femeile care frecventează colegii sau universități. Cercetarea a utilizat un sondaj online pentru a evalua cum dietele, consumul de alcool, durata somnului și utilizarea tutunului/nicotinei influențează simptomele bolilor mintale, cum ar fi anxietatea și depresia, la această populație specifică.
Studiul a constatat că, în ciuda unor cercetări anterioare care au arătat o legătură între o dietă de calitate și un risc redus de depresie, nu s-a observat o asociere semnificativă între calitatea dietei, durata somnului sau utilizarea tutunului/nicotinei și bolile mintale în acest grup. Singurul factor de stil de viață semnificativ corelat cu simptomele bolilor mintale a fost consumul de alcool.

Participantele, în mare parte studente la licență, cu vârsta medie de 22 de ani, au raportat niveluri de simptome ale bolilor mintale variind de la ușoare la extrem de severe, cu aproape jumătate dintre acestea prezentând simptome de depresie sau anxietate. Calitatea generală a dietei acestora a fost evaluată ca fiind săracă, cu doar cinci dintre participante menținând o dietă de înaltă calitate.

Concluziile studiului sugerează că intervențiile bazate pe stilul de viață, care promovează o dietă sănătoasă, somn adecvat, consum moderat de alcool și evitarea tutunului, ar putea fi benefice pentru această populație pentru prevenirea sau tratarea simptomelor de depresie și anxietate. De asemenea, studiul subliniază necesitatea de cercetări suplimentare pentru a clarifica aceste asocieri într-un eșantion mai diversificat și pentru a lua în considerare mai mulți factori de stil de viață. Această abordare, concentrată pe comportamentul de viață, este considerată o strategie mai sigură și mai eficientă pentru ameliorarea consecințelor pe termen lung ale bolilor mintale, comparativ cu medicația.

sursa: News Medical

Data actualizare: 17-07-2024 | creare: 17-07-2024 | Vizite: 173
Bibliografie
Alcohol use significantly associated with mental illness symptoms in college women, link: https://www.news-medical.net/news/20240715/Alcohol-use-significantly-associated-with-mental-illness-symptoms-in-college-women.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre consumul de alcool și aportul alimentar
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum