Ashwagandha de ce merită să luați?
Autor: Advertorial oferit de Allnutrition.ro
Ce este ashwagandha?
Ashwagandha poartă în esență mai multe nume și le veți întâlni pe toate. Acesta poate fi denumit vitania leneșă, ginseng indian, boala somnului sau cireș de iarnă. Este o plantă, sau mai degrabă un arbust, care are un miros distinctiv care le amintește unora de mirosul emanat de cai.
Interesant este faptul că cel mai popular nume, "ashwagandha", este rezultatul combinării a două cuvinte, "ashwa" însemnând cal și "gandha" însemnând putere. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că dă un fel de putere, persoanei care o folosește, și din cauza mirosului caracteristic menționat mai sus, asociat cailor.
Ce proprietăți are ashwagandha?
De mulți ani, în India, ashwagandha a fost folosită pentru a combate diferite boli și afecțiuni. Interesant este faptul că a fost folosit în lupta împotriva tuberculozei, vitiligo, artritei și bronșitei, printre altele. Cu toate acestea, este la fel de interesant de observat că ashwagandha a fost administrată persoanelor care aveau probleme cu somnul, cu ciclul menstrual și chiar în cazuri de sughiț cronic.
Cu toate acestea, ashwagandha este acum mult mai bine cercetată din punct de vedere științific și s-a observat că are, printre altele, efecte pozitive împotriva stresului. Acest lucru a făcut ca ashwagandha să fie recomandată persoanelor care au mari dificultăți în a controla stresul din cauza, de exemplu, a muncii sau a altor responsabilități.
Cu toate acestea, se găsește din ce în ce mai des în diverse suplimente nutritive și dietetice. Acest lucru se datorează faptului că ashwagandha are proprietăți care susțin performanța generală a organismului, precum și procesele de regenerare, de exemplu, după un antrenament. Toate acestea îl fac să fie o alegere populară pentru un număr tot mai mare de persoane.
Merită să luați ashwagandha?
Beneficiile administrării de ashwagandha sunt cât se poate de clare, dar este important de reținut că nu este complet testată științific. Acest lucru înseamnă că nu toate proprietățile, cum ar fi efectele anticancerigene (care sunt atribuite vitaniilor leneșe), sunt confirmate. În plus, în ginsengul indian au fost găsite vitanoside, ale căror efecte nu sunt încă pe deplin cunoscute, dar despre care nu se presupune că ar avea efecte negative asupra organismului.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Helicobacter vs Sulforaphane
- Tratament naturist care a functionat
- Adenocarcinom de colon
- Cum mi-am tratat eu acneea, cu ajutorul produsului Clearogen, după câţiva ani de coşmar!
- Compatibilitate Derma Magic - Brevoxyl? Raspuns URGENT, va rog!
- Argila albastra de Raciu, un medicament natural exceptional
- Mărul-lupului, poate cea mai puternică plantă medicinală din România
- Tratament naturist eficient pt detoxifierea organismului
- Vitex Agnus Castus, un miracol pentru sistemul hormonal feminin, dar nu numai
- Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile