Arnica Montana - Arnica sau iarba cascadelor

©

Autor: Redacția ROmedic

- fracturi - Remediul este folositor pentru reducerea durerii si inflamatiei asociate cu o rana recenta si poate fi administrata imediat dupa ce fractura a avut loc. De asemenea, poate calma persoana afectata. Arnica se poate administra cateva zile, apoi se poate indica alt remediu, pentru a sprijini vindecarea oaselor si a tesutului.

 

- performante atletice - Arnica este indicata pentru loviri, leziuni ale tesutului, socuri si dureri. Daca este administrata imediat dupa producerea accidentului, remediul reduce durerea si inflamatia, iar vindecarea se face mai rapid si mai eficient. Simptomele se agraveaza la atingere si caldura. Pentru leziunile si luxatiile ce necesita cateva zile sau saptamani pentru a se vindeca, Arnica poate fi urmata de alt remediu.

 

- dureri de spate - Arnica este un remediu foarte cunoscut pentru traume si dureri ale tesutului moale si ale muschilor. Aplicata local, sub forma de gel sau unguent, Arnica poate ameliora durerea.

 

- arsuri - Este un prim-ajutor eficient in reducerea durerii , atunci cand personana este nelinistita. Adesea ajuta si la reducerea pustulelor.

 

- bursita - Arnica este indicata atunci cand bursita este cauzata de o luxatie sau o trauma. Zona afectata este vanata si dureroasa, iar persoana afectata incearca sa evite orice atingere, din cauza durerii.

 

- ochi-rani si surmenaj - Arnica poate ameliora senzatia de durere si arsura a ochilor, cauzata de concentrarea pe un obiect prea apropiat sau prea indepartat. Persoana afectata simte nevoia sa isi mentina ochii deschisi, ametind cand ii inchide.

 

- fibromialgie - Remediul este indicat atunci cand in corp sunt prezente senzatiile de durere cauzate de suprasolicitare fizica si musculara sau raniri. Cateodata Arnica este suficienta pentru tratarea starilor cronice, iar cateodata este urmata de alte remedii.

 

- guta - Desi se foloseste foarte mult la luxatii, acest remediu poate fi de ajutor si in discomfortul cauzat de guta. Articulatia este dureroasa la mers si persoanei ii este frica sa fie atinsa, din cauza durerii.

 

- hemoroizi - Hemoroizi sensibili si durerosi cauzati de efort (nastere sau ridicarea unor obiecte foarte grele).

 

- leziuni - Arnica este remediul principal pentru leziuni traumatizante, in special vanatai, luxatii si contuzii. Simptomele se agraveaza de la miscare si atingere. Acest remediu este folosit pentru rani dureroase si lezari ale tesutului cauzate de interventii chirurgicale si dentare - atat preventiv, cat si pentru a trata.

 

- osteoartrita - artrita cronica, dureroasa. Durerea se agraveaza la atingere si se poate localiza la articulatiile care au fost mai demult lezate.

 

- artrita reumatoida - Artrita cronica, cu o senzatie de durere si sensibilitate. Durerea este in parte agravata de miscare si atingere. Gelurile si unguentele de Arnica aplicata extern pot ajuta la reducerea durerii.

 

- varice - Arnica este indicata atunci cand picioarele par lovite sau sunt colorate in negru si albastru, iar venele umflate sunt dureroase la atingere. Durerea este prezenta pe tot cuprinsul picioarelor si se agraveaza de la miscare. Pozitia culcat poate aduce ameliorare.

 

- sarcina si nastere - Arnica este indicata pentru ameliorarea durerii cauzate de suprasolicitarea fizica si febra musculara. Ajuta si la durerea de dupa travaliu si hemoroizii formati dupa nastere.

 

- sindromul de tunel carpian - Arnica poate fi folosita pentru izbucniri ale inflamatiei sau pentru rani noi cauzate de folosirea repetitiva a degetelor si incheieturii. Zona este dureroasa si aplicatiile externe de lotiune sau unguent de Arnica pot ameliora inflamatia si durerea, in timp ce celelalte remedii sunt administrate intern.

 

- interventii chirurgicale si recuperare postoperatorie - Arnica este indicata pentru toate leziunile recente si poate ajuta la reducerea durerii, vatamarii tesutului si sangerarii. Remediul se poate lua in seara dinaintea interventiei si ajuta si la ameliorarea durerii si inflamatiei postoperatorii.


Data actualizare: 07-05-2019 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 10875
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!