Aportul excesiv de zahăr în adolescență, potențial factor de risc al tulburărilor psihice

©

Autor:

Aportul excesiv de zahăr în adolescență, potențial factor de risc al tulburărilor psihice
Consumul excesiv de zahăr simplu la adolescenți ar putea fi un factor de risc al tulburărilor psihice, sugerează o cercetare recentă. În ultimii ani, a existat o creștere remarcabilă a aportului de zahăr simplu în societate, aportul de zaharuri simple la adolescenții la care apar frecvent tulburări mintale fiind mai mare decât în oricare alte generații.
Adolescenții cu tulburări mintale consumă o cantitate aproape dublă de zahăr decât indivizii sănătoși de aceeași vârstă, iar pacienții cu schizofrenie care consumă mai multă zaharoză prezintă simptome mai severe. În ciuda numărului mare de dovezi, nu este încă dovedit că aportul excesiv de zahăr contribuie la patogeneza tulburărilor psihice în rândul persoanelor susceptibile.

Pentru a identifica o eventuală relație de cauzalitate între aportul excesiv de zahăr simplu și afectarea funcției superioare a creierului, cercetătorii de la Institutul Metropolitan de Științe Medicale din Tokyo au hrănit șoareci heterozigoți susceptibili să dezvolte tulburări mintale cu cantități crescute de zahăr. Rezultatul a fost un nou model de șoarece care prezintă diverse simptome asemănătoare tulburărilor mintale, inclusiv scăderea funcției senzorio-motorie, scăderea memoriei de lucru și l hiperactivitate.

Cu alte cuvinte, rezultatele studiului demonstrează posibilitatea ca aportul excesiv de zahăr simplu la vârsta pubertății să poată fi un factor de risc de mediu al tulburărilor psihice. În plus, prin analiza modelului de șoarece dezvoltat, cercetătorii au identificat noile fenotipuri și mecanisme de dezvoltare a tulburării mintale. Pentru a verifica generalitatea descoperirilor, cercetătorii au folosit creierul unor pacienți decedați cu schizofrenie și tulburare bipolară și au identificat o angiopatie similară cu cea observată la șoarecii model.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-12-2021 | creare: 29-12-2021 | Vizite: 421
Bibliografie
Excessive intake of simple sugar in adolescents could be a risk factor of psychiatric disorders, link: https://www.news-medical.net/news/20211228/Excessive-intake-of-simple-sugar-in-adolescents-could-be-a-risk-factor-of-psychiatric-disorders.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Băuturile îndulcite, asociate cu un risc mai mare de boli de inimă
  • MIT: Mierea este mai sănătoasă decât zahărul
  • Se recomandă maximum 25 g de zahăr adăugat în dieta copiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum