Anestezia dintelui sau a obrazului/feței? O nouă metodă de anestezie locală în stomatologia pediatrică la HappydentClinicJunior
©
Autor: Redacția ROmedic
![Anestezia dintelui sau a obrazului/feței? O nouă metodă de anestezie locală în stomatologia pediatrică la HappydentClinicJunior](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=27503.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/content)
Advertorial oferit de HappydentClinic Junior&Family Cluj
De câte ori v-ați întrebat de ce pentru tratamentul unui dinte anestezia locală se instalează în mod inutil pe jumătate de față/obraz, limbă si buze? Dar dacă pentru un adult anestezia țesuturilor colaterale dintelui cauzal poate trece nesemnificativ remarcată - pentru un copil însă, disconfortul anesteziei părților moi ca o consecință complementară de după anestezia locală poate fi nu doar de neînteles, cât mai ales de neacceptat şi, în plus, traumatizant: din punct de vedere psihologic cât şi fizic. Trauma psihologică se referă la frustrarea copilului care nu îşi simte părți ale corpului (limba, buzele, obrazul), iar trauma fizică se referă la muşcarea părților moi anesteziate.
Un alt dezavantaj al anesteziei clasice este instalarea cu intarziere a anesteziei (după o perioadă de aşteptare care durează uneori până la 15 minute). Ori răbdarea copilului - timpul de lucru pe scaunul stomatologic - pentru un copil de 4 ani (de exemplu) este limitată chiar la cca. 15 minute. Aşadar, când anestezia este instalată prin metoda clasică copilul nu mai are răbdarea „stomatologică” pentru tratamente.
Ținând cont de aceste dezavantaje ale anesteziei clasice cu injecție, cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de anestezie locală mult îmbunătățită pentru copii.
Sistemul Wand-STA – folosit de echipaHappydentClinicjunior din Cluj- reprezintă un nou concept în tehnicile de anestezie dentară locală, fiind singurul sistem de anestezie locală care are la bază dynamic pressure sensing technology (DPS). DPS este o tehnologie revolutionară care permite medicului stomatolog să efectueze cu succes anestezia cu instalare imediată a unui singur dinte.
The STA (single tooth anesthesia) oferă medicului real-time pressure feedback chiar în timpul injecției, asigurând astfel o anestezie nedureroasă şi în plus eficientă. Această presiune măsurată la nivelul bizoului este citită de mai multe ori pe secundă. Sistemul STA prin tehnologia DPS identifică diferitele tipuri de țesuturi în timpul injectării și permite medicului stomatolog să identifice cu acuratețe țesutul ligamentar periodontal. STA este ideală pentru copii şi pentru pacienții care au nevoie să se întoarcă la rutina zilnică imediat după vizita la medicul stomatolog.
Aşadar, câteva avantaje ale sistemului Wand-STA față de anestezia clasică sunt:
- Ghidează medicul să poziționeze bizoul acului exact în ligamentul periodontal.
- Anestezia se instalează instantaneu
- Scade anxietatea pe care pacientul o are în mod normal față de seringile obişnuite.
- Scade disconfortul pacientului, fiindcă buzele şi limba nu sunt amorțite.
- Injectarea cu flux prea rapid a anestezicului ca în anestezia clasică determină o senzație de arsură/durere, dar STA prin injectarea controlată electronic va elimina această dureroasă problemă.
Data actualizare: 05-03-2018 | creare: 05-03-2018 | Vizite: 546
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeasi sectiune:
- Ratele de succes în donarea de ovule și garanția de supraviețuire cu OvobankID
- Ce este epigenetica și ce relație are cu donarea de ovule?
- Avantajele utilizării ouălor vitrificate într-un tratament de donare de ovule
- Cum să alegi clinica potrivită pentru implanturi dentare
- Care sunt primele semne și simptome ale depresiei
- Tratamentul Ghidat al Plăcii Bacteriene (Guided Biofilm Therapy) Standardul Modern al Îngrijirii Dentare
- Povestea din spatele InteroCloud: Cum 4 antreprenori români transformă sistemul medical cu cel mai intuitiv software pentru clinici
- Cum să ai relații mai sănătoase prin înțelegere și comunicare. Sfaturi pentru situații dificile de la psihologul Letiția Abrudan
- Suntem OVOBANK - Prima si cea mai mare banca de ovocite din Europa
- Tratament ortodontic cu dispozitive Carriere Motion și gutiere aligner, o soluție rapidă pentru un zâmbet frumos și sănătos, mai ales în viața adultă
- De la copilul care se legăna pe genunchii tatălui la adolescentul necunoscut
- Perfuzii de vitamine și nutriție intravenoasă la domiciliu: O soluție vitală pentru pacienții vulnerabili
- Roluri asumate în cuplu: Cum influențează dinamica relației și cum poți transforma provocările în oportunități pentru o viață de cuplu mai armonioasă
- Ce presupune recuperarea după implanturile dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru o vindecare rapidă
- Implanturi dentare fără tăietură și fără durere, cu revoluționarul sistem X-Guide de la Nobel Biocare
- Ecocardiografia și avantajele inteligenței artificiale în această procedură
- Cabinet Stomatologic Iași – Dentia: Îngrijire dentară de top pentru zâmbetul tău
- Diabetul zaharat: diferențe între tipul 1 și tipul 2
- Terapia ONLINE poate schimba viața ta: găsește ajutor pe www.MindPowerClinic.ro
- Vreau să DORM. Tratamentul INSOMNIEI prin terapie cognitiv-comportamentală