31 Ianuarie 2016 Seminar gratuit: Paternitatea – concepte psihologice si spirituale

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
GRATUIT
Anunț publicat de: Alfa - Centrul de sanatate psihica si comportamentala
Locație: Constanta (Constanta)
Telefon: 0726227085
Data: 06-07-2016
Cuvantul "Tatã" este un cuvânt care sunã ciudat pentru omul zilelor noastre. Omul de astãzi este din punct de vedere emotional si spiritual orfan. El nu are rãdãcini în afara spatiului si a timpului. Se simte pierdut într-un univers infinit, a aparut de nicaieri si se îndreaptã spre nicãieri.

Multi oameni au experimentat cã paternitatea, în familie, este absurdã si "represivã" si chiar este astfel dacã ea nu dã un sens spiritual vietii. Multi "tati" din pacate, sunt niste reproducãtori si atat. Ce rezonanta emotionala are in tine cuvantul „tata” ? Iti inspira siguranta, echilibru, putere, protectie ? Sau mai degraba confuzie, dezechilibru si neliniste ? Sti tu cat de puternica este amprenta care a lasat-o tatal asupra psihicului tau ?

Poate crezi ca astazi, fiind adult, te-ai dezbracat de influenta lui asupra ta, prin simplul fapt ca ai ajuns sa excelezi din punct de vedere profesional, financiar si social, dar daca te-ai opri pentru un moment sa analizezi cu destul de multa atentie planul tau psihic, ai putea observa in viata, in mintea si inima ta, multe din credintele, trasaturile si componentele vietii tatalui tau.

Poate ca iti mai rasuna in minte, si astazi, cuvintele care el ti le adresa candva. Sau poate in momente dificile si tensionate ale existentei tale, cand te simti respins si slab in fata imprejurarilor iti amintesti de modul in care te facea el sa te simti, amplificand astfel cu mult sentimentul de a fi inadecvat si neputincios in fata situatiilor neplacute ale vietii. Sau poate ca tatal tau nu a fost aspru in modul lui de a se raporta la tine dar era mereu plecat, stresat, obosit si absent emotional. Stiai ca nu poti sa contezi pe el daca ai fi avut nevoie de intelegere, protectie si ajutor.

Probabil ca tu crezi ca in trecutul tau nu exista nici o trauma psihologica. Poate ca tu consideri ca esti perfect constient de motivatiile actiunilor tale, de cele mai multe ori insa, trecutul tau este populat de experiente traumatice care ti-au amprentat alegerile si atitudinile, fara ca tu sa constientizezi acest lucru. Copilaria lipsita de dragoste din partea tatalui te va determina sa incerci sa compensezi in relatiile viitoare aceasta lipsa, avand o nevoie uriasa de protectie si afectiune care poate fi o povara pentru oamenii din jurul tau.

A fi creator si stapan al vietii tale este un statut ce poate fi atins numai dupa ce esti mai intai vindecatorul propriului tau trecut. Nerezolvate, respingerea si deceptiile trecutului iti pot influenta relatiile de dragoste, integrarea sociala, alegerea unei cariere, relatiile cu prietenii, atitudinile religioase sau spirituale. Fara a te elibera de trecut, nu poti construi un viitor solid. Trecutul te va influenta in moduri nebanuite si nedrepte pentru tine si cei dragi tie.

Nu e niciodata prea tarziu pentru a scoate la lumina durerile trecutului si a-ti oferi vindecarea de care sufletul tau are nevoie. Pentru ca o zi de iubire autentica fata de tine, fata de viata ta, te innobileaza cu puterea de a ierta si iti ofera energia necesara pentru un nou inceput. Inceputul unui alt Tu, eliberat de trecut, care nu mai priveste tot timpul in oglinda retrovizoare ci in fata, catre potentialul minunat care se gaseste in fiecare zi.

Legat de Dumnezeu ni s-a dat de inteles de catre societate cã "Dumnezeu Tatãl" este dusmanul libertãtii noastre, un fel de spion ceresc, un Tatã sadic. Prin urmare, multi se îndreaptã astãzi spre spiritualitãtile asiatice care promoveazã un scientism al interioritãtii, unde divinul, impersonal, te face sã te gândesti mai degrabã la o imensã matrice cosmicã. Da, suntem "orfani". Incestul si homosexualitatea, cele douã indicii ale absentei tatãlui, bântuie societatea noastrã. Moartea tatãlui se înscrie în frica noastra fata de necunoscut si fata de celãlalt.

De aceea astãzi sporeste în mod ciudat nostalgia tatalui. Nu intamplator, atunci cand Iisus ne invata cum sa ne rugam, incepe acea rugaciune prin cuvantul: „Tata”. Acest "tatã" transcende dualitatea sexuala. El îsi "simte" copiii, asa cum si-i "simte" o mamã cu toatã fiinta sa, cu carnea si cu mãruntaiele sale. De aici rezulta comunicarea dintre noi si El, o comuniune eliberatoare care ne face capabili sã mergem spre celãlalt.

Ce înseamnã ca noi sa iL avem pe Dumnezeu ca Tata ? pentru viata noastrã de zi cu zi? Înseamnã cã niciodatã, dar niciodatã nu suntem orfani, pierduti, lãsati în voia fortelor si determinãrilor acestei lumi. Noi avem o salvare si o origine dincolo de spatiu si timp. Acest univers aparent nelimitat - acest univers îsi are locul în cuvântul, suflarea si iubirea Tatãlui.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach.

Website: www.PsihologConstanta.ro

Data: Duminica 31 Ianuarie 2016, orele 10:00 -13:00. Pentru o buna desfasurarea a seminarului esti rugat sa fii punctual ! Locatie: Fundatia ProEd, Bvd. Tomis 343. Constanta. (Zona Boema, in spatele OMV, langa magazinul YUKA Mobili)

Eveniment organizat de Cabinet Individual de Psihologie – Boldea Maria in colaborare cu Biserica Crestina Harul.
Seminarul este deschis tuturor ! Fii sociabil, spune si la alte persoane de acest seminar !

Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741.

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa ! Iti multumim pentru interesul si participarea ta.