Cum imbunatatim performanta sexuala? Metode de crestere a potentei sexuale

©

Autor:

Cum imbunatatim performanta sexuala? Metode de crestere a potentei sexuale
Performanta sexuala implica multe sisteme ale corpului uman, nu doar simpla functie erectila. De asemenea daca performanta sexuala este slaba, scade si libidoul, satisfactia sexuala este puternic diminuata, iar implicatiile psihologice nu sunt nici ele de neglijat.
Raspunsul erectil este un proces complex ce implica impulsuri fizice la nivelul creierului, hormonii din sange, raspunsuri ale sistemului nervos si organe genitale sanatoase si functionale. Gandurile, trairile, sentimentele permit relaxarea musculaturii genitale si patrunderea fluxului sangvin in zona genitala (corpii cavernosi ai penisului se umplu cu sange, muschii se contracta si mentin sangele si deci erectia).

Tratamente medicale

Amplificatorii de performanta sexuala sunt utilizati in special de catre barbatii cu disfunctii erectile si care doresc si sa imbunatateasca experienta sexuala a partenerei. Exista o gama foarte variata de astfel de amplificatori sexuali, suplimente pentru performanta sexuala ridicata, in comert, insa majoritatea sunt create pentru a ajuta barbatii sa obtina si sa mentina o erectie puternica un timp suficient inainte de a ejacula (sa detina controlul asupra ejacularii).
Un aspect important pe care barbatii trebuie sa-l inteleaga este ca problemele lor sexuale nu trebuie sa le conditioneze masculinitatea. Daca un barbat simte ca problemele sale sexuale ii conduc viata atunci ar trebui sa apeleze la o opinie de specialitate pentru a a determina tipul si cauza disfunctiei sexuale (de ordin fizic, mental sau o combinatie de ambele).
In timp ce diversi medici si cercetatori incearca sa gaseasca tratamentul perfect pentru a le oferi barbatilor experienta sexuala pe care si-o doresc, acestia trebuie sa tina cont si de anumite caracteristici individuale, cum ar fi varsta, starea de sanatate in luarea unei decizii si asteptarile privind solutia salvatoare. Odata cu inaintarea in varsta barbatii sunt predispusi la un anumit grad de deteriorare sexuala ce nu poate fi intodeauna ameliorata indiferent de amplificatorii sexuali utilizati, suplimentele sexuale sau medicatiile administrate. Ei trebuie sa invete sa aiba grija de ei, sa-si mentina un stil de viata sanatos care sa promoveze o atitudine sexuala sanatoasa. Acest lucru inseamna o dieta sanatoasa, exercitiu fizic regulat si o minte sanatoasa.

Medicamente pentru performanta sexuala

Efectele unor medicatii precum Viagra sunt artificiale si multe dintre ele au efecte secundare (dureri de cap, dificultati de respiratie pe nas, supraincalzirea organismului, dureri musculare, etc). De asemenea exista si o serie de injectii penile cu efect de amplificare artificiala a erectiei, cu riscuri mari de infectie, pompe cu vacuum ce pot cauza vatamari penile sau tumefiere. Pana in prezent medicina moderna nu a reusit sa ofere un remediu 100 % sigur pentru tratarea impotentei si a performantei sexuale slabe.
In aceeasi masura si printre femei apare declinul performantei sexuale, datorita diminuarii nivelului de estrogen la menopauza, ceea ce reduce lubrifierea vaginala si face actul sexual dureros, sau poate determina atrofia organelor sexuale. In prezent companiile producatoare de suplimente sexuale incearca sa ofere pe piata solutii pentru a rezolva aceste disfunctii sexuale feminine: inele cu estrogen, lubrifianti vaginali speciali, creme care amplifica fluxul sangin in zona genitala si acutizeaza senzatiile, creme cu estrogen pentru femeile cu vaginita atrofica. Chiar si tratamentele de substitutie hormonala nu sunt suficiente pentru amplificarea performantei sexuale decat daca sunt adaugate si anumite doze de testosteron (hormonul sexual responsabil cu manifestarea dorintei sexuale).
In general medicatiile ce se ofera ca si supliment sexual au proprietati revigorante, antiastenice, protejeaza vasele sanguine si fluidizeaza sangele pentru o mai buna circulatie in zona genitala (erectie mai buna, mai puternica).

Hipnoza si NLP

Hipnoza si programarea neurolingvistica par sa fii ultimele descoperiri in materie de tratare a disfunctiilor erectile ce au cauze determinante psihologice: acestea doua stiinte combinate asigura un tratament eficient pentru anxietatea de performanta sexuala, iar tratamentele sunt sutinute de vitamine de amplificare a performantei sexuale (medicamente naturale din ierburi, minerale) - o metoda naturala de tratament pentru a experimenta din nou o erectie puternica, sanatoasa.

Dispozitive pentru amplificarea erectiei

Exercitiile aplicate folosind aceste tipuri de dispozitive antreneaza vasele de sange si arterele penile pentru a imbunatati fluxul sangvin la nivelul organelor genitale. Combinand aceste exercitii cu alte terapii alternative pentru impotenta persoana in cauza poate beneficia de avantajul unui tratament eficient pentru imbunatatirea performantei sexuale.

Psihoterapie sexuala - terapia de cuplu

Aceasta va poate ajuta la descoperirea problemelor care afecteaza performanta sexuala, iar cu ajutorul psihoterapeutului puteti elimina teama, anxietatea, sentimentul de vinovatie, inhibitiile, precum si alte tulburari emotionale ce afecteaza performanta sexuala. O schimbare de atitudine, de gandire fata de sex, creste dorinta sexuala, disponibilitatea si satisfactia sexuala.
Terapia de cuplu va poate ajuta sa treceti impreuna cu partenerul/a peste anumite probleme din viata voastra intima, va imbunatateste comunicarea, gradul de cunoastere a partenerului/ei si performanta sexuala odata cu acestea.

Chirurgia genitala plastica si estetica

Cu ajutorul chirurgiei genitale plastice sunt tratate chirurgical anumite afectiuni genitale grave, iar chirurgia estetica genitala are rolul de remodelare, reintinerire a organelor genitale. Pentru o performanta sexuala mai buna se pot administra injectii cu acid hialuronic pentru amplificarea punctului G, sensibilizarea clitorisului la placerile sexuale prin clitoroplastie si alte cosmetizari ale organului penian. Rezultatul: o excitabilitate crescuta in timpul raportului sexual, cresterea intensitatii orgasmului, a placerii, un control mai bun asupra ejacularii si a orgasmului si deci o performanta sexuala mai ridicata.

Tratamente cu ultrasunete pentru a creste performanta sexuala

O echipa de cercetatori israelieni au descoperit efectele benefice ale terapiei cu ultrasunete la nivelul organelor genitale pentru o performanta sexuala mai buna: stimularea irigarii cu sange a zonelor genitale, stimularea dezvoltarii unor noi vase de sange in zona genitala.
Pe parcursul monitorizarii subiectilor ce prezentau impotenta si au fost supusi tratamentului cu ultrasunete nu au aparut reactii adverse, iar acestia au renuntat la alte metode de amplificare a performantei sexuale in urma terapiei. Tratamentul a avut rezultate benefice si in cazul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare.
Terapia cu ultrasunete amplifica performanta sexuala prin tratarea impotentei, mentinerea erectiei suficient timp pentru atingerea orgasmului si are la baza perpetuarea undelor prin piele ce actioneaza asupra vaselor sangvine.

Tratamente hormonale (HGH)

HGH reprezinta hormonul uman de crestere ("human growth hormone"), cunoscut si sub numele de Somatropin. Efecte pozitive ale tratamentului HGH: energie, tinerete, vitalitate, cresterea masei musculare, cresterea performantei sexuale.
Acest hormon, produs in mod natural de organism se diminueaza ca si nivel odata cu varsta: pe masura ce individul se dezvolta si creste, corpul dminueaza productia de hormoni de crestere (acesta este principalul motiv pentru care copiii sunt atat de energici, spre deosebire de adulti). Pierderea energiei corporale este unul dintre motivele pentru care activitatea sexuala este din ce in ce mai putin frecventa saudin cauza caruia indivizii maturi nu se mai bucura in egala masura de sex ca in tinerete, fie nu mai sunt apti din punct de vedere fizic sau mental sa participe la activitati sexuale energice. Tratamentul cu HGH poate ajuta aceste categorii de persoane cu disfunctii sexuale si poate amplifica performanta sexuala, pe langa amplificarea starii de buna dispozitie si energizare corporala.
Tratamentul HGH este o optiune buna pentru cuplurile ale caror parteneri au imbatranit, si desi sunt inca sanatosi pentru a se angaja in diverse activitati sexuale, le lipseste energia si rezistenta fizica pentru a finaliza orgasmic raportul sexual.

Exercitiul fizic

Exercitiul fizic regulat functioneaza ca un factor de protectie pentru organism impotriva a numeroase boli cronice cardiace (boli cardiovasculare, atac cerebral, boli coronare si arteriale, hipertensiune). Activitatea fizica are un rol foarte important in reducerea riscului de osteoporoza (reducerea masei osoase usoare), osteopenie (reducerea masei minerale osoase) si sarcopenie (reducerea masei musculare), precum si in prevenirea unor boli metabolice precum diabetul si obezitatea.

Efectele benefice ale exercitiilor fizice asupra performantei sexuale

- exercitiul fizic va face sa va simtiti sexy, ofera o a numita armonie si coordonare in miscari a corpului, care va face mai senzuali/e;
Este foarte important pentru atitudinea dvs perceptia asupra propriei imagini sa va simtiti sexy, atragator/oare iar exercitiul fizic va poate da acest sentiment deoarece va ajuta sa va simtiti mai confortabil in propriul corp si sunteti mult mai relaxat/a in atitudinea fata de sex. Intr-un studiu realizat printre femeile si barbatii activi si relatia dintre o conditie fizica buna si dorinta sexuala, dezirabilitatea sexuala s-a constatat ca subiectii care practicau de 2-3 ori/sapt. exercitii fizice si-au evaluat oportunitatile sexuale ca fiind peste medie.

- exercitiul fizic imbunatateste performanta sexuala;
Un studiu efectuat in randul femeilor care au o forma fizica buna a aratat ca acestea isi evalueaza performanta sexuala la un nivel mai ridicat decat cele care au viata sedentara. Unul dintre motivele acestor declaratii este si nivelul de incredere mai crescut in legatura cu propria imagine dar si motive de ordin fiziologic (o circulatie sangvina mai buna, oxigenarea celulara mai buna, intensa).

- exercitiul fizic creste intensitatea si rapiditatea raspunsului sexual (in special la femei) ;
- exercitiul fizic intens si de scurta durata este corelat cu un nivel crescut al testosteronului, ce stimuleaza interesul si comportamentul sexual;

- exercitiul fizic incetineste imbatranirea sexuala - exercitiul fizic sustinut reduce ani buni din varsta dvs sexuala comparativ cu varsta cronologica (frecventa sexuala si rata de suuces in obtinerea orgasmului poate sa se mentina la un nivel constant pe o perioada mai lunga de timp) ;

- exercitiul fizic reduce disfunctia erectila (adesea cauzata de probleme ale sistemului cardiovascular) - artere blocate, o presiune arteriala ridicata ce interfereaza cu procesul de erectie peniana dezavantajat de fluxul sangvin insuficient in zona genitala; exercitiile fizice mentin inima si arterele sanatoase reducand astfel riscul de disfunctie erectila;

- exercitiul fizic (exercitiile cardio: alergatul, plimbatul alert, innotul) imbunatatesc rezistenta fizica si cardiaca in timpul actului sexual;
- exercitiul fizic contribuie la scaderea/ mentinerea greutatii – un aspect important pentru o performanta sexuala ridicata (obezitatea fiind un factor de risc major ce ameninta performanta sexuala atat la femei cat si la barbati;

- exercitiul fizic va imbunatateste flexibilitatea – cu o gama mai variata de pozitii si tehnici sexuale la dispozitie datorita unei flexibilitati ridicate, impreuna cu efectele de reducere a oboselii fizice si psihice si de relaxare musculara, performanta sexuala va creste considerabil.

Sexexercitiile pentru performanta sexuala

Sexexercitiile au rolul de a intari musculatura pelvina si a organelor genitale, de a va ajuta sa va controlati si coordonati mai bine miscarile, de a creste rezistenta fizicapentru un act sexual prelungit si a de a permite controlul asupra orgasmului, ejacularii. Toate acestea asigura o performanta sexuala ridicata.
La un nivel de baza a intelegerii fenomenului, orgasmul reprezinta o contractie rapida, consecutiva a unor anumiti muschi corporali, inclusiv muschiul pubo-coccigian (PC), astfel incat o mai buna dexteritate in controlul contractiei musculare va permite sa controlati atat intensitatea cat si durata orgasmului.

Data actualizare: 21-12-2018 | creare: 15-04-2010 | Vizite: 128284
Bibliografie
Amplificatori ai performantei sexuale pentru barbati -link:
https://www.4-men.org/sexual-performance/malesexualperformanceenhancers.html

Cum sa va imbunatatiti performanta sexuala -link:
https://www.articlesbase.com/health-articles/how-to-improve-your-sexual-performance-760612.html

Performanta sexuala slaba - tratament si vindecare -link:
https://www.sexforenlightenment.com/sfe/sex/problems/performance.htm

Aflati cum sa va imbunatatiti performanta sexuala cu remedii din plante -link:
https://www.articlesbase.com/sexuality-articles/find-out-how-to-get-an-improvement-in-sexual-performance-utilizing-plant-based-remedies-and-little-more-2115046.html

Dezirabilitatea sexuala si performanta sexuala: exercitiile fizice si fitnessul influenteaza performanta sexuala? -link:
https://www.ejhs.org/volume7/fitness.html

Metode de imbunatatire a performantei sexuale -link:
https://free.jelqing-exercises.com/2006/08/ways-to-improve-sexual-performance.html

Exercitiul fizic imbunatateste performanta sexuala -link:
https://longevity.about.com/od/lifelongfitness/a/exercise_sex.htm

Innotul poate imbunatati performanta sexuala -link:
https://www.womenshealth-base.com/News/201001/20-6.html

Ultrsunetele iti revitalizeaza viata sexuala -link:
https://www.gandul.info/sanatate-food-drink/uita-de-viagra-ultrasunetele-iti-revitalizeaza-viata-sexuala-5267093
HGH si performanta sexuala : tratarea disfunctiei sexuale -link:
https://www.hghhelp.info/hghsexualdysfunction.php

Imbunatateste-ti viata sexuala cu ajutorul exercitiilor fizice -link:
https://exercise.about.com/cs/exercisehealth/a/sexandexercise.htm

Exercitiile Kegel pentru amplificarea performantei sexuale -link:
https://sparklife.info/blog/2009/09/kegel-exercises-improve-sexual-performance/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: