Aloe - Aloe arborescens

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Aloe arborescens

Denumire populara: aloe, doftar, fiere de urs

Descriere: Arbust mare, cu radacina scurta si ramuri pornind de la baza. Frunzele sunt carnoase si au marginile dintate. Florile au de obicei culoarea portocalie, sau cateodata galbena.

Habitat: Planta este originara din estul si sudul Africii, fiind cultivata in majoritatea zonelor subtropicale si tropicale, inclusiv America Latina si Caraibe.

Partile utilizate: Frunzele, gelul proaspat si latexul.

Actiune: Vermifug, antibacterian, antimicotic, antiinflamator, antimicribian, antivirotic, stimuleaza menstruatia, emolient, purgativ, ajuta la vindecarea ranilor.Vermifug, antibacterian, antimicotic, antiinflamator, antimicribian, antivirotic, stimuleaza menstruatia, emolient, purgativ, ajuta la vindecarea ranilor.

Preparare si administrare: Sucul amarui dintre gel si pielita frunzei se usuca si se utilizeaza ca laxativ. O alifie simpla se poate face in felul urmator - indepartati pielita exterioara a frunzelor, zdrobiti frunzele cu mixerul, adaugati 500 UI de vitamina C. Pastrati la frigider.

Contraindicatii: A nu se utiliza de catre persoanele cu constipatie mai mult de 10 zile consecutive. Evitati in timpul sarcinii. Utilizarea pe termen lung de latex poate cauza colorarea urinei in maro ori rosu, sau dependenta.

Data actualizare: 14-01-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 4193
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!