Workshop - suport psihologic pt. pacientii cu diagnostic oncologic
Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
200
Anunț publicat de: Croitoru Marinela - Cabinet de Psihologie
Locație: Bucuresti (Bucuresti)
Telefon: 0724279453
Data: 05-01-2020
Fiind un workshop lucrativ, pot fi maxim 20 persoane.
Scurta prezentare a organizatorului si coordonatorului de grup: Marinela Croitoru, psiholog si psihoterapeut, acreditata la Colegiul Psihologilor din Romania; Sunt specializata in Hipnoza Clinica si terapie ericksoniana, tehnici de management al durerii- pt analgezie, si anestezie, tratarea durerilor, dar si in psihosomatica- insemnand somatizarea conflictelor psihologice in planul corpului, in fizc.
Moment de prezentare al fiecarei/ui participant: numele, diagnosticul ( daca exista unul ) si intentia cu care vine la acest workshop, pe scurt.
1. Tehnica de managementul durerii: observarea si descrierea durerii, analgezia durerii: pe 1-2, sau mai multi participanti la workshop, dupa caz.
Creierul nostru poate produce analgezie, anestezie, prin neurohormoni specifici care sunt specializati tocmai pt acest lucru.
Atunci cand o persoana sufera un traumatism, in cateva secunde, sau chiar instantaneu, zona respectiva este anesteziata natural, si acest lucru il face tocmai creierul nostru. Creierul nostru scaneaza in permanenta intregul nostru corp, asadar este in permanenta in control, fara ca noi macar sa stim acest lucru.
Inca din prima zi a conceperii noastre intregul organism se dezvolta gradual, sub forma a 3 foite embrionare care corespund celor 3 creiere- creierul reptilian care are asociate anumite organe, sistemul limbic cu organele asociate si creierul nou sau neocortexul si organele asociate.
Fiecare tip de trauma traita de o persoana, ( trauma insemnand ca a trait ceva socant, dramatic, nu a avut resurse sa gestioneze, a trait obsesiv- ganduri obsesive legat de acel eveniment si a trait toate acestea interiorizat, in solitudine ) este codificata mental si perceputa de creier sub forma unui mesaj conflictual. In functie de acest mesaj conflictual, creierul nostru va emite un raspuns de “adaptare” la situatie, producand modificari atat la nivelul creierului-deshidratarea anumitei zone ( releu ) dar si modificari la nivelul organului asociat releului respectiv.
Simptomele fazei traumatice-faza conflictului si a dezvoltarii cancerului- cu plus sau minus de celule:
Insomnie, lipsa apetit alimentar, maini picioare reci, glicemie scazuta, tensiune crescuta.
Este important sa iesim din scenariul in care ne spunem ca boala este independenta de noi si de necontrolat! Orice afectiune, boala, durere, este in directa legatura cu noi, cu ceea ce traim in viata noastra, este dependenta de noi si sta in puterea noastra sa o vindecam!
Corpul uman este perfect functional, are mecanisme de adaptare, de aparare si de reparare pentru orice situatie. Suntem specia suprema pe aceasta planeta si avem corpul cel mai adaptat supravietuirii! Orice boala, afectiune, durere, are un sens, iar pt a ne vindeca nu trebuie decat sa il intelegem si sa ne recadram!
Suportul psihologic oferit este complementar supravegherii si tratamentelor medicale!!!
Ex. O femeie care isi ingrijeste mama de ceva vreme, primeste un diagnostic de la medicul mamei, ca nu mai are de trait decat 1 luna, sau ca este intr o faza foarte avansata de boala, ca moartea este iminenta. Femeia ingrijindu-si mama ca pe un copil, ca si cand ar fi propriul copil, codifica vestea traumatica in mesajul “ puiul meu este pe moarte”; mai departe, creierul porneste procesul de raspuns la situatia data, si incepe sa ii produca modificari la nivelul sanului stang ( daca femeia este dreptace ), ii produce celule modificate, cu intentia de a putea produce mai mult lapte, ca “puiul” sa aiba mai multe sanse de supravietuire. In termeni medicali acest lucru se numeste tumora.
Acelasi proces este valabil si la celelalte animale, mamifere.
Daca mama se face bine, mesajul se va schimba si organismul, la comanda creierului, va intra in faza de remisie, de autovindecare, care este intotdeauna insotita de infectii.
Cei mai multi pacienti oncologici sunt diagnosticati in perioada de remisie, de autovindecare!
Simptomele fazei de autovindecare: dureri de cap, dureri in organul afectat, somnolenta, apetit alimentar crescut, maini si picioare calde, glicemie crescuta, scade tensiunea.
2. Program lucrativ cu 2-3-4 pacienti: prezentare diagnostic; identificarea conflictului; schimbarea perceptiei; alinarea persoanei din momentul traumatic, alinarea traumei; hipnoterapie pt vizualizarea afectiunii si dizolvarea ei; activarea sigurantei;
Program de lucru, Duminica, 2 Februarie, orele 12.00-17.00
Locatia se va comunica ulterior, in functie de numarul de participanti inscrisi.
Pretul integral al seminarului este 300 ron, cu o subventie partiala, de 100 ron, din partea unui ONG. Cine considera ca are nevoie de acest discount, poate comunica acest lucru in emailul de inscriere.
Plata se va face anticipat, ultima zi de inscriere fiind luni, 27 ianuarie.
Pentru inscriere, trimiteti email la adresa : contact@psiholog-marinela-croitoru.ro , comunicand Nume, Prenume, CNP!
Ulterior veti primi un contract de confidentialitate, pe mail, urmand ca in ziua workshop.ului sa va fie parafat si smnat in original.
Trimite un mesaj către Croitoru Marinela - Cabinet de Psihologie:
*Câmpuri obligatorii.