Tratamentul revolutionar miniinvaziv al prolapsului discului intervertebral

©

Autor:

O treime din durerile spatelui au drept cauza hernia discului intervertebral ceea ce poate cauza o afectiune cronica, de durata, in aproape 3% din populatia globului. Concret, miezul discului se deplaseaza dintre vertebre, prolabeaza catre radacinile nervilor spinali sau chiar in canalul vertebral si ajunge sa produca dureri si perturbari senzitive sau de motricitate ale membrelor inferioare si ale organelor interne abdominale prin iritarea nervilor si inflamatie. Tratamentul include atat metode conservative, cu actiune lenta si cu eficacitate scazuta, cat si metode chirurgicale.

Compania INTERmedic a dezvoltat o metoda de tratament revolutinara, miniinvaziva, care rezolva problema herniei de disc intr-o maniera extrem de eficace: decompresia discală percutanată cu ajutorul laserului a prolapsului discului intervertebral. Laserul cu diode model PL3D™, importat in Romania de DANSON SRL, vaporizeaza partea herniata a discului intervertebral reducand astfel presiunea din nucleul pulpos discal si eliminand complet durerea. Laserul actioneaza percutanat, prin intermediul unui ac introdus intervertebral la nivelul herniei, sub control radiologic. Prin acest ac se introduce fibra laser care vaporizeaza partea herniata a discului vertebral.

Procedura cu laser are un risc extrem de mic de efecte adverse. Gazul rezultat din vaporizarea herniei se evacueaza printr-un canal specific sistemului PL3D™, fapt ce elimina aparitia crampelor musculare dupa operatie. Utilizarea laserului nu distruge nimic din anatomia corpului vertebral sau a ligamentelor inconjuratoare: lamina ramane intacta, fatetele articulare nu sunt atinse iar ligamentul galben nu va fi afectat. Mai mult, procedura cu laser se efectueaza cu anestezie locala, de aceasta beneficiind si pacientii cu risc chirurgical inalt, cu decompensari cardio-pulmonare, cu insuficienta hepatica sau cu alte boli grave.

Beneficiile chirurgiei laser:
  • Miniinvaziva;
  • Se poate efectua in ambulator;
  • Anestezie locala;
  • Nu determina instabilitate spinala si nici cicatrici in apropierea nervilor;
  • Interval de recuperare mult redus;
  • Se poate utiliza si in chirugia deschisa (la nevoie)

Laserul cu diode PL3D™
este destinat chirurgiei spinale, are o lungime de unda de 980 nm fapt ce il face de doua ori mai eficient in decompresia herniei decat sistemele cu lungime de unda de 1064 nm si de cinci ori mai eficient decat laserul cu 810 nm. Nivelul de energie necesar tratamentului este mai scazut si incalzirea tesuturilor din vecinatate este mult mai scazuta, cu eliminarea substantiala a efectelor adverse. Manerul lui ergonomic, posibilitatea blocarii fibrei si evacuarea gazului fac din laserul PL3D™ un instrument medical de inalta tehnologie sigur si usor de utilizat, cu un excelent raport performanta/pret.

Data actualizare: 19-09-2023 | creare: 19-09-2023 | Vizite: 201
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: