Terapia Neurofeedback – antrenamentul eficient, sigur și non-invaziv al creierului in autism si ADHD

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
Anunț publicat de: Centrul de Recuperare Neuropsihică
Locație: Piatra Neamt (Neamt)
Telefon: 0741660679
Data: 04-01-2022
Terapia Neurofeedback – antrenamentul eficient, sigur și non-invaziv al creierului

Miliarde de neuroni sunt responsabili de gândurile, simțirile și acțiunile noastre, prin intermediul producerii de unde cerebrale, ce pot fi măsurate și supuse antrenamentului, pentru o mai bună funcționare a creierului.
Neurofeedback se traduce printr-o terapie prin biofeedback, non-invazivă, simplă, eficientă, și rapidă, aplicată direct creierului, și, asistată de un computer. Lipsa efectelor secundare, întrucât nu sunt administrate medicamente, îmbunătățirea stării de spirit, a calității somnului, a performanțelor intelectuale, regăsirea echilibrului interior și tratamentul diverselor afecțiuni, reprezintă doar câteva dintre avantajele de bază ale acestei terapii, bazată pe zeci de ani de cercetare medicală.
Scopul neuroterapiei este cel de a înregistra formele de activitate cerebrală, în timp real, și de a antrena, în mod direct, funcțiile creierului, pentru eficientizare, fiind un proces de învățare gradual, de autoreglare.
Problemelor legate de dereglarea funcțiilor cerebrale li se adresează neurofeedback-ul, întrucât, o gamă variată de afecțiuni au la bază lipsa reglării naturale a creierului și a proceselor implicate, de la probleme precum depresie, anxietate, abuz de substanțe, dereglări ale somnului, bruxism, coșmaruri, dureri de cap, instabilitate emoțională, dificultăți de atenție, până la afecțiuni, cum ar fi paralizii cerebrale, autism, crize epileptice, tulburări de personalitate, traume la naștere, probleme ce apar odată cu vârsta.
Funcționarea neurofeedback-ului
Activitatea undelor cerebrale este înregistrată, măsurată și prezentată aceluiași creier, prin plasarea de electrozi, la nivelul scalpului, cu scopul corectării activității electrice. Sistemul de neurofeedback procesează informațiile despre anumite frecvențe prezente, dintre care unele trebuie diminuate, iar altele, amplificate, întrucât acestea sunt asociate unor stări mintale. Undele lente, alfa sau teta, care apar brusc, în timpul unei acțiuni, pot sugera că atenția pacientului este distrasă, și predomină stări de neliniște și agitație, care pot fi corectate prin terapia neurofeedback, care crește activitatea cu unde rapide. În acest mod, este antrenată activitatea creierului, pentru a obține performanțele dorite. Poziționarea electrozilor asupra a diferite zone ale craniului se realizează în concordanță cu simptomele fiecărui individ. Are loc auto-reglarea cerebrală, iar rezultatul este un creier echilibrat, stabil, flexibil, căpătarea unei stări predominante de liniște, claritate, relaxare și se remarcă performanța creierului. Lipsa de flexibilitate determină apariția tulburărilor de somn, a deficitului de atenție, în timp ce instabilitatea se manifestă prin migrene, atacuri de panică, epilepsie sau vertij.
Cât durează o ședință de neurofeedback?
O ședință durează până la 30 de minute, și se recomandă aproximativ 2-3 ședințe, săptămânal, în funcție de persoană. La nevoie, pot fi efectuate 2 sau 3 ședințe în decursul aceleiași zile, cu scurte pauze. Este nevoie de mai multe ședințe, fiindcă ne referim la un proces de învățare.
Antrenarea Alfa-Teta
Prin intermediul neurofeedback-ului este posibilă, de asemenea, rezolvarea unor probleme psihologice profunde, aflate în subconștient, prin antrenarea Alfa-Teta. Aceasta oferă minții posibilitatea de a accesa și procesa anumite informații provenite din traume, povara emoțională existentă fiind înlăturată.
Neurofeedback-ul se adresează unei game variate de afecțiuni, dintre care amintim:
- autism
- AD/HD
- hiperkinezie
- depresie
- anxietate
- stres cronic
- traumatisme cerebrale
- diverse tulburări (de somn, de personalitate, de comportament, de stres post-traumatic)
Avantajul cel mai de preț al neuroterapiei îl ilustrează lipsa efectelor secundare
Un exemplu concludent în ceea ce privește eficiența neurofeedback-ului se reflectă în cazul copiilor suferind de AD/HD, conform studiilor. Încă din anul 2012, Academia Americană de Pediatrie, a stabilit că terapia prin biofeedback beneficiază de gradul I, fapt ce se traduce prin cel mai înalt grad de evidență clinică în eficiența tratării acestei tulburări.

Trimite un mesaj către Centrul de Recuperare Neuropsihică:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Centrul de Recuperare Neuropsihică.

*Câmpuri obligatorii.