Screening, diagnostic si tratament cancer de sân la Onco-Life Center

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
Anunț publicat de: Onco-Life Center
Locație: Craiova (Dolj)
Telefon: 0729771883
Data: 12-05-2022
DE CE CANCER DE SÂN ?
Pentru că este cea mai frecventă cauză de cancer la femei: se diagnostichează aproximativ 7000 de cazuri noi/an, în ultimii ani constatându-se o creștere semnificativă, îngrijorătoare, a cancerelor de sân la femeile tinere, numărul pacientelor diagnosticate cu cancer la sân s-a dublat în ultimul deceniu la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani.
Una din 10 femei au factori de risc identificați pentru a dezvolta un cancer mamar.
Prin screening înțelegem evaluarea proactivă a țesutului mamar, înainte de apariția semnelor sau simptomelor specifice bolii.
Depistarea precoce a unei leziuni de glandă mamară poate permite vindecarea completă sau îmbunătățirea categorică a prognosticului.
De aceea, un grup de profesioniști din specialități implicate în patologia mamară ( imagiști, chirurgi, oncologi, anatomopatologi, radioterapeut) este aici pentru dumneavoastră atunci când:
• Doriți să învățați cum se face auto-examinarea sânului, autopalparea fiind metoda cea mai utilă pentru depistarea precoce a unei tumori mamare;
• Doriți un examen clinic făcut de un medic specialist oncolog, primul pas in depistarea unei tumori mamare;
• V- ați descoperit un nodul la sân;
• Aveți o scurgere anormală mamelonară;
• Sunteți preocupată de riscul de a face cancer mamar;
• În familia dumneavoastră mama, sora sau bunica au avut cancer de sân;
• Ați fost diagnosticată recent cu cancer de sân;
• Doriți o opinie secundară;
• Aveți nevoie de tratament.

Serviciile de care beneficiați în unitatea noastră sunt:

Consultația senologică, presupune inspecția și palparea sânilor pentru a depista eventuale afecțiuni mamare. Este făcută de către medicii specialiști oncologi, gratuit, cu bilet de trimitere către specialitatea oncologie medicală. Examenul clinic este completat apoi prin metode imagistice: ecografie și ecografie cu elastografie.

Ecografia - principala metodă de screening a patologiei mamare, este una dintre cele mai simple și mai rapide metode de diagnosticare a afecțiunilor mamare. Se examinează ambii sâni, procedura este efectuată de către medici specialiști în imagistică medicală, rezultatele fiind disponibile pe loc.

Ecografia cu elastografie a glandei mamare permite depistarea formațiunilor tumorale, caracterizarea acestora din punct de vedere al riscului malign conform clasificării BIRADS, ghidarea, pentru un plus de precizie, a manevrei de puncție-biopsie a formațiunii tumorale, evaluarea răspunsului tumoral la chimioterapie.

Ecografia cu elastografie a sânului nu are caracter invaziv, nu are contraindicații, nu are reacții adverse și poate fi utilizată ca metodă imagistică, indiferent de vârstă sau de starea fiziologica a femeii.
Unitatea beneficiază de tehnologia avansată a unui ecograf Hitachi de ultimă generație fabricat în Japonia, cu modul doppler color și cu modul de elastografie în timp real.
După vârsta de 30 de ani este recomandat ca orice femeie să își facă anual o ecografie la sân, iar la femeile cu risc chiar mai devreme.
Examenul clinic si ecografia au doar rolul de a orienta diagnosticul de malignitate dar diagnosticul de certitudine este cel microscopic. Pentru a obține material de examinare microscopică metoda cea mai utilă este puncția - biopsie.

Puncția - biopsie în ultimii ani a înlocuit puncția cu ac fin, pentru că s-a dovedit că nu este o metodă periculoasă( nu duce la răspândirea bolii așa cum, în mod greșit, se crede) dar mai ales pentru că furnizează suficient material nu numai pentru confirmarea malignității, ci și pentru teste imunohistochimice care dau informații pentru prognosticul bolii și deci pentru stabilirea strategiei de tratament. De aceea, în ultimii ani se recomandă puncția-biopsie și pentru tumorile de mici dimensiuni care pot fi operate de la început. Procedura se face în regim ambulatoriu, sub ghidaj ecografic, de către medicii chirurgi colaboratori, cu anestezie locală și durează 15-20 minute. Se prelevă câteva fragmente cu un dispozitiv special și se trimite proba respectivă la laborator unde este interpretată de medicul anatomopatolog, iar rezultatul se transmite într-un interval de 7 zile lucrătoare.
În funcție de rezultat, medicul oncolog mai departe și chirurgul preiau cazul și decid care sunt pașii terapeutici care trebuie urmați în viitor.

Prezentați-vă la medic :
• anual, ca parte a controlului de rutină pentru prevenirea cancerului de sân;
• la apariția semnelor și simptomelor unei afecțiuni mamare : apariția unor noduli palpabili în sân sau în axilă; secreții mamelonare, mai ales dacă sunt unilaterale, spontane, sanguine; modificări de mărime sau formă ale sânilor, în special cele apărute la un singur sân; modificări de textură a pielii (roșeață, piele în coajă de portocală) sau sensibilitate mamară diferită de cea care apare în timpul ciclului menstrual.

ECHIPA MEDICALĂ:
Dr. Bena Sandra - medic primar oncologie medicală
Dr. Deca Greta - medic specialist oncologie medicală
Dr. Prițulescu Christina - medic primar medicină internă, competența ecografie generală și vasculară
Dr. Andrei Mariana - medic primar radiologie si imagistică medicală
Dr. Costin Andrei - medic specialist chirurgie generală
Dr. Obleagă Cosmin - medic specialist chirurgie generală, competență chirurgie oncologică
Dr. Niculescu Mihaela - medic primar anatomie patologică
Dr. Crișan Anda - medic primar radioterapie

TARIFE SERVICII:
Ecografie sân Doppler color si elastografie = 300 lei
Puncție - biopsie sân =500 lei
Examen histopatologic probă = 120 lei

Trimite un mesaj către Onco-Life Center:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Onco-Life Center.

*Câmpuri obligatorii.