Saloane de spital fara apa

Data publicării: 24-05-2007

Lipsa apei potabile in saloane, a grupurilor sanitare si chiar a pregatirii cadrelor sanitare sunt principalele nereguli constatate in urma unui control la spitalele din Calafat si Bailesti, transmite corespondentul ROMPRES.
    Potrivit sefului Inspectiei Sanitare de Stat Dolj, Marian Voinescu, la Spitalul din Bailesti, in saloane, nu exista apa potabila si apa calda in regim permanent si nici grup electrogen, in caz de pana de curent spitalul ramanand in bezna.
    "in ambele unitati spitalicesti, cadrele medicale medii s-au dovedit insuficient pregatite, acestea fiind admonestate pentru ca nu cunosc etapele de pregatire a instrumentelor medicale pentru sterilizare. De asemenea, saloanele sunt supraaglomerate, conditia ca suprafata pentru un singur pat sa aiba 7 mp fiind incalcata", a mai spus inspectorul sef.
    Pentru aceste deficiente, dar si pentru alte nereguli depistate la controalele efectuate din ordinul ministrului Sanatatii Publice, conducerile spitalelor au fost sanctionate contraventional si avertizate ca, in cazul in care deficientele semnalate nu vor fi eliminate, multe sectii risca sa fie inchise.
    "Nu putem trece cu vederea nimic, cu atat mai mult cu cat multe nereguli le-am depistat la sectiile de pediatrie si ginecologie. Problema cu numarul de paturi o intalnim si la sectia de infectioase din Bailesti, ceea ce reprezinta o problema foarte grava. Aici am sanctionat directorul financiar pentru anumite lipsuri gasite in acte, cinci medici sefi de sectie si trei cadre medicale medii, cu o valoare totala de 2.400 lei. La Calafat, au fost sanctionate patru asistente", a afirmat Voinescu.
    Potrivit sursei citate, starea spitalelor din punct de vedere igienic se prezinta mai bine fata de alta data.
    "Spitalele au fost, totusi, igienizate, iar lucrurile merg spre bine. Au disparut notiunile de cocina, folosite pana acum. Se pare ca lumea a inteles, in sfarsit, ca nu se poate face astfel medicina. Cu toate ca nu sunt bani suficienti, s-a investit pe masura posibilitatilor"", a  spus inspectorul sef  Voinescu.
    La Spitalul Judetean din Craiova, conducerea a luat decizia de a externaliza serviciul de curatenie.
    "Cunosteam foarte bine situatia si am incercat sa vorbim cu ele (femeile de serviciu, n.r.),  dar se pare ca nu ne-au inteles. Eu m-am saturat sa le atrag atentia, de fiecare data. Singura solutie este externalizarea. Atunci vor avea alt fel de relatie cu firma care o sa se ocupe de curatenie si, daca vor sa isi pastreze slujba, nu au decat sa munceasca"", a declarat Maria Trica, director in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova.
Sursa: Rompres, 24-05-2007, Vizualizari 670
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.