PULBERE – DIN CURCUMA – CU GRANULAŢIE MICRO, BIO
Curcuma şi cancerul
în conformitate cu experimentele efectuate cu ajutorul calculatorului, substanţa activă principală a curcumei, curcumina, producând efecte asupra mai multor procese biologice, împiedică dezvoltarea şi extinderea celulelor canceroase.
Suprimă aşa-numitul factor kappa-beta (NF-kB / Factor nuclear kappa al celulelor B/), valoarea crescută a acestuia fiind caracteristică pentru dispersia celulelor canceroase.
Blochează formarea estrogenului şi ce a substanţelor chimice asemănătoare cu estrogenul, prin aceasta blochează reproducţia /multiplicarea/ celulelor. Care anume sunt aceste substanţelor chimice asemănătoare cu estrogenul? Este vorba de cele substanţe poluante şi cele auxiliare (de exemplu, nitrozamine, tetraclorura de carbon, etc.) care pot fi găsite în mâncărurile preparate în unităţile de tip „fast food”, prăjite rapid, şi care ajung, de asemenea, în organismul nostru ca urmare a poluării mediului.
Împiedicarea inflamării este un antidot eficient al unora din formele de cancer. Curcumina blochează efectiv funcţionarea a chiar două enzime – ciclooxigenaza (COX) şi lipooxigenaza (LOX) -, care accentuează, hrănesc inflamaţia – şi, simultan joacă un rol important în formarea şi dezvoltarea carcinomului celular şi al cancerului de colon, şi implicit în formarea metastazelor.
Ca antioxidant puternic, curcumina apără celulele noastre de radicalii liberiavând efecte cancerigene, şi care – prin deteriorarea ADN-ului, accelerează îmbătrânirea.
Facilitează – în primul stadiu al degenerării celulare – distrugerea celulelor aflate în aşa-numita stare pre-canceroasă. Acest lucru are loc astfel: curcumina stimulează pornirea/ iniţierea aşa-numitului mecanism de autodistrugere programată (apoptoza). În acest proces organismul devine capabil să identifice celulele canceroase şi să le dea comanda de autodistrugere acestor celule. Iniţierea procesului de autodistrugere a celulelor poate duce, de altfel, la dezvoltarea unei noi generaţii de medicamente antitumorale.
Împiedică, obstaculează celulele canceroase în privinţa înmulţirii lor, astfel că este în măsură să oprească creşterea tumorii chiar şi în stadiul evoluat al cancerului
Întăreşte funcţionarea sistemului imunitar, stimulează funcţionarea celulelor imunitare de tip CD4 + T-helper şi de tip By – ce joacă rol în imunitatea locală şi în cea generală deopotrivă.
Împiedică aşa-numita angiogeneză, adică acel proces, prin intermediul căruia tumora canceroasă creează sistemul vascular ce îi asigură necesităţile proprii de sânge. Curcumina împiedică funcţionarea acelei enzime, care este decisivă din punct de vedere al acestui proces, şi leagă fierul şi cuprul – prezente în sânge – or, tocmai aceste două elemente sunt necesare pentru dezvoltarea reţelei vasculare care alimentează cu sânge tumora.
Rezumând :
Are un efect protector al ADN-ului mai mare decât cel al lipoatului, al vitaminei E şi cel al betacarotinei (aceste având, toate, un efect antioxidant extrem de puternic).
Stimulează glutation S-transferaza, enzima având efect de detoxifiere, de protecţie anticancerigenă.
Regularizează oxidul nitric şi contribuie la activităţile antiinflamatoare, respectiv anticancerigene ale acestuia.
Are un puternic efect antiinflamator, atât prin administrare orală, cât şi prin aplicare locală şi – la fel ca şi în cazul tulasí (Ocimum sanctum /cunoscut şi sub numele de Ocimum tenuiflorum/, busuiocul indian) sau al ceaiului verde – are, totodată, efect de combatere a ulcerului gastric.
Accentuează efectul anticancerigenal celorlalte mixturi vegetale.
În starea incipientă, pe parcursul dezvoltării şi progresului acestei boli, în mod egal,inhibă leucemia.
Împiedică leziunile interne ale colonului – ce sunt prealabile apariţiei efective a cancerului.
Împiedică creşterea rândurilor multiple de tumori mamare.
Suprimă cancerul de colon.
Împiedică formarea tumorilor aflate în cavitatea bucală.
CURCUMA BIO,NU ESTE IDENTIC CE SE GASESTE PE PIATA ROMANA