Opti'Circulation, Circulatia sangelui, tonic venos, insuficienta venoasa, picioare grele, varice (200 capsule)
Producator: Dieti-Natura, Franta
Produs publicat de: KRILL OIL IMPEX -- Bucuresti (Bucuresti) , telefon: 0764477646
Mai jos aveti beneficiile fiecarei substante din acest produs:
Vita de vie rosie bio este un supliment alimentar si are numeroase proprietati terapeutice. Acest supliment nutritiv ajuta organismul sa lupte mai ales împotriva problemelor cu picioarele grele. Dupa cum sugereaza si numele, este alcatuit în principal din frunze de vita de vie rosie . Aceasta planta este cunoscuta pentru actiunile sale benefice asupra organismului uman.
Proprietatile vitei de vie rosie
-pentru picioare grele
-varice
-flebite (inflamatia peretelui venos)
-insuficienta venoasa
-senzatia de picioare grele
-contuzii
-hemoroizi
-dureri la nivelul picioarelor
-circulatia sanguina proasta
Chiparos.
Chiparosul este un arbore vesnic verde, cu ramuri zvelte si o forma conica. Poarta flori mici si rotunde, conuri maro-gri cu seminte în interior. Originar din estul bazinului mediteranean, acum creste salbatic în Franta, Italia, Corsica, Sardinia, Sicilia, Spania, Africa de Nord si în tarile balcanice. Cultivarea si distilarea au loc de obicei în Franta, Spania, Austria si Maroc.
Lemnul este de esenta tare si durabil, de culoare rosu-galbui. Fenicienii si cretanii au folosit lemnul pentru constructii, si grecii pentru a sculpta statui de zei.
Cuvântul grecesc "sempervirens", din care este derivat numele botanic, înseamna "viata vesnica", arborele a dat numele sau insulei Cipru.
Proprietati:
- tonic al sistemului circulator si limfatic
- bactericid, antiseptic, astringent
- echilibrant nervos, sedativ
- vasoconstrictor
- deodorant
- sudorific, regleaza transpiratia
- tonic respirator
Recomandari: reduce transpiratia excesiva, picioare grele, picioare umflate, ten gras, cuperoza
Coaja de castane, un bun remediu in bolile venelor
Reteta unui remediu cu rezultate deosebite in caz de varice ne-a fost oferita de dl prof. univ. dr. Constantin Milica, doctor in fiziologie vegetala, specialist in fitoterapie.
Totul are la baza coaja bruna a semintelor din fructele de castan salbatic – Aesculus hippocastanum. Fructul este o capsula globuloasa, carnoasa, verde, de 3-4 cm in diametru, cu tepi la exterior. Acesta contine in interior 1-2 seminte mari (castanele) cu coaja bruna, lucioasa, in interior avind un miez alb-galbui.
Pentru prepararea tincturii se foloseste numai coaja bruna a semintelor (castanelor), care se curata cu grija de pe miez, acesta fiind toxic. Produsul se foloseste numai sub forma de tinctura, deoarece principiile active continute nu se dizolva in apa, ci numai in alcool. "Coaja bruna de pe castane contine saponozide triterpenice, printre care escina, cu proprietati venotonice, vasoconstrictoare si antiinflamatoare, care diminueaza durerile musculare si edemele membrelor inferioare. Coaja castanelor mai contine aminoacizi cu usoara actiune anestezica, taninuri cu actiune astringenta, precum si derivati flavonici printre care rutozidul, un glicozid cu proprietatile vitaminei P. Mareste rezistenta capilarelor sanguine si scade permeabilitatea vasculara", ne-a spus dl prof. Milica.
Se foloseste atit in tratamentul varicelor, ulcerului varicos, flebitelor, tromboflebitelor cit si hemoroizilor sau edemelor traumatice.
Frunze de Alun (corylus avellana)
Alunul este un arbust din familia betulaceelor. creste prin padurile de fag, de ulm, de stejar, in amestec cu arborii de baza sau la margine, sub forma de tufisuri, in zona alpina si subalpina. Poate fi intalnit si pe pajisti. Aria de raspandire – de la campie pana la munte, frecvent in zona dealurilor. Poate creste pana la cinci metri inaltime. Florile sunt sub forma de matisori, iar frunzele, aproape ovale, au un petiol de unu-doi centimetri. fructele (alunele) sunt achene si seamana cu ghinda sau chiar cu jirul si se grupeaza cate doua – patru la un loc. Alunul infloreste din luna februarie pana in aprilie. Valoare terapeutica au nu numai alunele, ci si frunzele, coaja sau ramurile arbustilor tineri. Importanti in terapie sunt si matisorii de alun. fructele contin: azotati, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, cupru, sulf, sodiu, vitaminele a si B, materii grase. Alunele de padure sunt, datorita aceste compozitii de exceptie, puternic nutritive si cu valoare energetica mare. Alunele sunt considerate un leac foarte bun impotriva anemiei hemolitice, in timp ce extractul de frunze si coji sau de ramuri tinere este considerat eficient in periflebite. Cu proprietati astringente, florile de alun (matisorii) pot fi utilizate in prepararea ceaiurilor sudorifice.
Consumul alunelor este foarte important nu numai in terapii, ci si in mentinerea unei stari generale bune. In mod obisnuit, alunele sunt asimiliate repede si aproape in totalitate de organism, fiind foarte hranitoare. Pentru practica gastronomica naturista au fost puse la punct peste 20 de retete pe baza de alune, recomandat vegetarienilor si diabeticilor. Mugurii de alun au si actiune antisclerotica.
Ca planta medicinala, alunul se remarca si prin puterea sa depurativa (de curatire a organismului), precum si ca fortifiant.
Calitati terapeutice: nutritive, energetice, digestive, vermifug, vasoconstrictoare si tonifiante.
Uz intern:
- colici nefritice, afectiuni circulatorii, crestere si dezvoltare a organismului, varice, litiaza urinara, tenie, diabet – fructul ca atare, sub forma de ulei de alune, infuzie, din frunze de alun, decoct si suc.
Contraindicatii:
- Persoanelor alergice la aceste fructe li se interzice consumarea lor sau a alimentelor ce pot contine extracte din alune.
Frunze de Hamamelis.
Denumirea in latina: Hamamelis Virginiana
Nume comun: Hamamelis de Virginia, cafeaua diavolului, alunul vrajitoarelor
Hamamelisul este un arbore de 3-5 m inaltime, care seamana cu un alun, chiar si fructele semanand cu alunele. Este originar din America de Nord si poate fi gasit si in Europa, dar nu sub forma salbatica. Isi datoreaza numele de „alunul vrajitoarelor” puterilor magice atribuite de magii indieni si a asemanarii lui cu alunul.
In fitoterapie se folosesc frunzele, ramurile si scoarta. Frunzele sunt recoltate in luna iulie pana in septembrie, apoi uscate.
Proprietati:
Vasoconstrictor – diminueaza marimea venelor
Tonifiant venos
Regleaza circulatia sanguina
Usor analgezic
Contribuie la coagularea sanguina
Ajuta tesuturile si e folosit in cazurile de diaree
Anti-infectioasa
Contine vitamina P
Indicatii:
Flebite
Ulcere ale gambelor
Hemoroizi
Varice si cuperoza
Hemoragii
Menopauza
Eczeme
Inflamatii cutanate
Ingrijirea contuziilor, piscaturilor de insecte si entorselor
Ingrijirea ranilor micute si arsurilor usoare
Usureaza senzatia de greutate in picioare
Frunze de Paducel - (Crataegi folium cum flore) Crataegus oxyacantha
In partile inflorite cu frunze se afla acidul crataegic care este de fapt un complex format din compusi triterpenici: acid crategolic, neotegolic si acantolic; acid ursolic si oleanolic; derivati de natura flavonoidica: hiperozidul, un ramnozid al vitexinei, leucoantocianidina, un heptaoxiflavonbiozid cu actiune cardiotonica, cvercetina, acid clorogenic, acid cafeic, amigdalina, colina, sorbitol, vitamina C; amine: trimetilamina si amilamina; ulei volatil ce contine aldehida anisica; taninuri de natura catehica, pectine, saruri minerale etc.
Utilizari terapeutice: La fel de complexe ca si compozitia chimica, produsele farmaceutice din frunzele, florile si fructele de paducel:
-actioneaza sinergic asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos central.
- efectele simpatolitice.
-hipotensive arteriale.
-vasodilatatoare in special asupra coronarelor si actiunea sedativa asupra sistemului nervos central a acestor specii au fost demonstrate de majoritatea cercetarilor prin experimentari pe animale de laborator si au fost aplicate clinic cu bune rezultate.
In doze terapeutice, extractele de paducel constituie unul dintre importantele medicamente de origine vegetala care dau bune rezultate in dereglarile cardio-vasculare. Se aplica pentru actiunea vasodilatatoare generala si specifica pentru coronare, ca sedativ in nevroze cardiace si ca hipotensiv usor. Da rezultate bune si in angina pectorala si este un apreciat sedativ vegetal. Rezultate favorabile se obtin prin asocierea cu digitalicele. Frunzele cu flori intra in compozitia ceaiurilor antiastmatic si calmant impotriva tulburarilor cardiace, iar fructele in ceaiul calmant. Intra in produsul farmaceutic Pasinal. Preparatele de Crataegus sunt uneori recomandate ca inlocuitor de valeriana.
Mod administrare: 4-6 capsule pe zi.
Compozitie per capsula: Vin rosu (87 mg) - Chiparos (74 mg) - Coaja de castan salbatic (41 mg) - Frunze Alun (41 mg) - Frunze de Hamamelis (40 mg) - Flori de paducel (27 mg)
Prezentare: 200 de capsule.
http://krilloil.ro/circulatie-sanguina/30-opti-circulation-circulatia-sangelui-60-200-capsule.html