Mens Sana Consult

Ploiesti (PRAHOVA)
Adresa: str. Bibescu Voda nr. 2 bis
Telefon: 0734 344 588
S.C. MENS SANA CONSULT S.R.L. este o firma profesionala care ofera servicii si cursuri deschise si de specialitate de:
 consultanta psihologica si/sau psihoterapie pentru persoane particulare si juridice
 consultanta terapeutica si/sau psihoterapie pentru copii, adolescenti, adulti si batrani (individuala, de grup sau de cuplu)
 mentoring
 coaching
 module de prelegeri/cursuri pentru asociatii, organizatii, societati, persoane particulare, cu tematica la cerere sau propusa de firma noastra
 orientare in cariera pentru adolescenti si adulti
 life coaching pentru adolescenti, adulti si batrani
 team coaching
 grupuri de dezvoltare (dialog inter-relational/inter-personal, etc) cu diverse tematici, propuse sau la cerere, pentru adulti si batrani

Module de cursuri puse la dispozitie de MENS SANA CONSULT

Modulul "A deveni - a fi parinte. Cat de bine imi cunosc copilul?"

Curs deschis, se adreseaza tuturor celor interesati in obiectivele cursului.
Grupul are un numar de locuri pentru minim 8, maxim 10 cursanti.

Modulul se adreseaza parintilor, pe categorii de varsta ale copiilor lor. Astfel, cursul este structurat pe trei categorii de varsta, fiecare varsta avand probleme specifice:
 parinti cu copii intre 1 luna si 6 ani (debutul in viata si perioada complexului Oedip)
 parinti cu copii intre 6 ani si 12 ani (perioada de latenta)
 parinti cu copii intre 12 si 18 ani (preadolescenta si adolescenta)

Obiectivele principale ale cursului sunt dobandirea acelor cunostinte esentiale despre psihologia copilului si functionarea sa mentala, diferita de la varsta la varsta, fara de care orice relatie cu copilul poate fi sortita esecului, dobandirea unor cunostinte despre crizele varstelor copiilor, pe care unii parinti nu le pot interpreta drept ceea ce sunt, confundandu-le cu altceva, dobandirea constiintei propriilor greseli in relatia cu copilul (multi parinti cred ca au facut tot ce era bine pentru copilul lor fara sa-si dea seama ca au facut doar tot ce era bine din punctul lor de vedere, nu si al copilului), refacerea aliantei relationale intrerupte sau pierdute cu copilul, mijloace de comunicare eficiente cu copilul, etc.

Obiectivele secundare ale cursului sunt stabilirea de realtii intre parinti, astfel incat dupa incheierea modulului acestia sa poata comunica intre ei pe marginea problemelor comune cu care se intalnesc in cresterea si educarea copiilor, stabilirea unor relatii de prietenie.


Tematica generala a modulului este urmatoarea:
 Ce stiu despre psiho-sexualitatea copilului meu? Caracteristici specifice vârstei.
 Cum pot aparea dezechilibrele psiho-comportamentale, psiho-cognitive, psiho-somatice si psiho-sexuale la copilul meu?
 Cum pot interveni eu, ca parinte, pentru a-mi ajuta copilul? Care sunt greselile pe care le fac in cresterea copilului meu?
 Cum ma poate ajuta specialistul atunci când eu nu-mi pot ajuta copilul? Când e nevoie sa apelez la specialist? Cum recunosc semnele si simptomele problemelor copilului meu?

Modulul pentru fiecare categorie de varsta este format din trei cursuri, fiecare de 1,5 ore si are loc sambata, o data pe luna. Intre cursuri exista pauze de 15 min. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii teoretice, al doilea curs este structurat sub forma interactiva (exercitii, jocuri de rol, prezentari de cazuri, etc) iar al treilea se ocupa cu raspunsuri la intrebarile cursantilor si eliberarea diplomelor.

Orar: 9 - 10,30 - curs I
10,30 - 10,45 - pauza
10,45 - 12,15 - curs II
12,15 - 12,30 - pauza
12,30 - 14,30 - curs III si eliberarea diplomelor

Pretul modulului este de 200 RON, care include tratatia din pauze (cafea, ceai, fursecuri, etc) si diplomele.

Se acorda diploma de absolvire nominala.

Avand in vedere numarul limitat de locuri, inscrierea se face pe principiul "primul venit, primul inscris".



Modulul "A fi parintele unui copil cu dizabilitati"

Curs deschis, se adreseaza celor interesati.
Grupul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Modulul se adreseaza atat parintilor cu copii cu dizabilitati de orice fel, fie ele mentale, locomotorii, organice (transplante, amputari, etc), cat si celor care au in ingrijire astfel copii (medici si personal medical, asistenti sociali, etc).

Obiectivele principale ale modulului sunt deculpabilizarea parintilor pentru handicapul copilului lor (disparitia sentimentului de vinovatie), dobandirea acelor cunostinte despre psihologia si functionarea mentala a copilului cu handicap, in functie de natura acestuia, astfel incat parintele/ingrijitorul sa poata ajuta copilul sa compenseze in mod real dizabilitatea, astfel incat acesta sa reduca diferenta dintre el si ceilalti copii pentru o mai buna intergare in grupul din care face parte si, in viitor, pentru integrarea intr-un grup social in care sa nu se simta dezavantajat sau marginalizat.

Obiectivele secundare ale modulului sunt realizarea unui contact intre parinti cu copii cu probleme de aceeasi natura, astfel incat acestia sa poata colabora in cresterea si educarea propriilor copii mai eficient, prin dezvoltarea unor relatii de prietenie.

Tematica generala a modulului este urmatoarea:
 Care sunt diferentele dintre copilul meu si ceilalti copii dpdv psiho-sexual, psiho-afectiv, psiho-cognitiv si psiho-somatic?
 Unde gresesc eu, ca parinte, in cresterea si educarea copilului meu cu dizabilitati?
 Ce nevoi speciale are copilul meu? Cum le pot recunoaste si cum pot veni in intampinarea lor?
 Cand e nevoie sa apelez la un specialist pentru a-mi ajuta copilul? Ce poate face specialistul pentru copilul meu?

Modulul se desfasoara sub forma a trei cursuri de cate 1,5 ore, cu pauze de 15 min. intre ele si are loc o data pe luna. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii de specialitate privind functionarea psihica a copiiilor cu dizabilitati, al doilea curs este dedicat prezentarii unor studii de caz si urmareste modalitatea in care parintii si copiii au reusit depasirea problematicii lor, uneori de-a dreptul miraculoasa, al treilea curs este unul interactiv, in care parintii vor fi stimulati sa intre in diverse roluri propuse de specialist pentru a vedea cum pot face fata situatiilor in care pot fi pusi de catre copiii lor.

Orar: 9 - 10,30 - curs I
10,30 - 10,45 - pauza
10,45 - 12,15 - curs II
12,15 - 12,30 - pauza
12,30 - 14,30 - curs si eliberarea diplomelor

Pretul modului este de 200 RON, care include tratatia din pauze (cafea, ceai, fursecuri etc) si eliberarea diplomelor.

Se elibereaza diplome nominale.

Cursul are loc o data pe luna, sambata.

La curs au acces doar parintii, fara copii.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscirerea se face pe principiul "primul venit, primul inscris".





Modulul "Imi cresc singur/a copilul"

Curs deschis, se adreseaza celor interesati.
Grupul are un numar de minim 8, maxim10 locuri.
Modulul se adreseaza in principal familiilor uniparentale, care intampina dificultati in cresterea copilului.

Obiectivele principale ale cursului sunt ajutarea parintilor singuri de a accepta cu mai mare usurinta calitatea lor de parinte unic, dobandirea unor cunostinte in ceea ce priveste dezvoltarea psihica a copilului cu un singur parinte, indeplinirea corecta a rolului de parinte singur, schimbarea viziunii defetiste sau fataliste asupra vietii, regasirea placerii de a trai si, eventual, a unui nou partener de viata.

Obiectivele secundare ale cursului sunt punerea in contact a parintilor astfel incat acestia sa dezvolte relatii intre ei, astfel incat sa poata colabora in cresterea si educarea copiilor lor, eventual punerea bazelor unor relatii de prietenie intre ei, lucru care se rasfrange benefic si asupra copiilor.

Tematica generala a modulului este urmatoarea:

 Cat de vinovat ma simt pentru ca nu am un partener de viata?
 Cum resimte copilul meu faptul ca are un singur parinte?
 Unde gresesc in cresterea si educarea copilui meu, ca parinte singur? Cum imi dau seama ca trebuie sa-mi duc copilul la un specialist?
 Cum pot avea o viata si pentru mine, nu doar pentru copilul meu?
 Cand este nevoie sa apelez la un specialist pentru a-mi rezolva problemele pesonale?

Modulul cuprinde doua cursuri de cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii de specialitate despre problematica speciala a rolului uniparental, atat in ceea ce priveste parintele cat si copilul/copiii pe care acesta il/ii are in grija, al doilea curs este un curs interactiv, cu joc de rol, prezentare de cazuri, intrebari ale parintilor si raspunsuri de specialitate.

Pretul modulului este de 180 RON, care cuprinde atat tratatia din pauza (cafea, ceai, fursecuri, etc), cat si eliberarea diplomei.

Ziua cursului se stabileste in functie de rapiditatea cu care se constituie grupul.

Se elibereaza diplome nominale.

La curs au acces doar parintii, fara copii.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".




Grup de dialog - Vreau sa ma fac auzit!

Curs deschis sau, la cerere, curs de specialitate pentru asociatii, companii, organizatii.
Grupul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Modulul deschis se adreseaza celor care constata ca nu se fac intelesi, ca, folosind aceleasi cuvinte ca toti ceilalti, nu reusesc sa transmita mesajul dorit, celor care nu sunt luati in seama oricat s-ar stradui, celor a caror voce nu se "aude".
Modulul de specialitate se adreseaza asociatiilor, companiilor, organizatiilor in interiorul carora exista disfunctii de comunicare intre departamente sau in interiorul lor, ducand la conflicte de munca sau de interese, negocieri neproductive, scaderea rentabilitatii muncii, instaurarea unui climat disfunctional, etc.

Obiectivele principale ale cursului sunt socializarea clientilor, intelegerea si depasirea propriilor probleme care apar in cadrul inter-relationarilor umane, cu efecte negative asupra relatiilor de munca si intra-familiale, rentabilizarea acestor relatii dupa depasirea disfunctiilor, cat si invatarea unei noi modalitati de a dialoga astfel incat sa se faca auziti.

Tematica generala a modului este urmatoarea:
 Cine cu cine vorbeste? Comunicam cu adevarat sau doar vorbim?
 Partile componente ale unui mesaj
 Ce fel de mesaje incercam sa transmitem si ce reusim, de fapt? Disfunctii in emiterea si receptarea mesajelor.
 Limbajul verbal si non/verbal, limbajul intaritor, limbaj contradictoriu. etc.
 Mesaj direct, mesaj indirect, mesaj subliminal.
 Cum se construieste un mesaj astfel incat sa corespunda interesului personal?

Modulul cuprinde doua cursuri de cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii de specialitate privind motivele pentru care nu reusim sa comunicam, modalitati de depasire a lor, deprinderea de abilitati noi de comunicare, folosirea limbajelor (verbal, non/verbal, gestic, mimic, subliminal, etc) iar cel de-al doilea curs este dedicat intrebarilor si raspunsurilor, exercitiilor, jocurilor de rol si prezentarii de cazuri.

Pretul modulului este de 180 RON, care cuprinde atat tratatia din pauza (cafea, ceai, fursecuri, etc), cat si eliberarea diplomei.

Ziua cursului se stabileste in functie de rapiditatea cu care se constituie grupul.

Pretul modulului pentru asociatiile, companiile, organizatiile, etc care isi inscriu cel putin doua grupuri este de 100 RON/persoana iar pretul pentru trei grupuri inscrise este de 90 RON/persoana. Se pot face programari de grupuri iar in acest caz grupurile vor avea prioritate in stabilirea calendarului de cursuri.

Se elibereaza diplome nominale.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".





Modulul "Sunt batrân dar vreau sa traiesc!"

Curs deschis celor interesati in problemele ridicate de senectute.
Grupul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Obiectivele principale ale cursului sunt obtinerea unor cunostinte despre procesele psihice ale varstei a treia, scaderea angoasei instaurate de ajungerea la varsta a treia, micsorarea sentimentului de inutilitate, gandirea pozitiva legata de beneficiile varstei a treia, capacitatea de a-si folosi libertatea dobandita in noi directii ale vietii, gasirea de noi resurse interioare si exterioare neexploatate, dinamizarea interioara, acceptarea provocarii de a intreprinde o schimbare, regasirea placerii de a trai si, eventual, a unui nou partener de viata, acolo unde este cazul.

Obiectivele secundare ale cursului sunt punerea in contact a persoanelor cu probleme asemanatoare, dezvoltarea unor relatii de prietenie.

Tematica generala a modulului este urmatoarea:
 Ce se intampla cu mine? Procesele fizice si psihice legate de imbatranire.
 Ce mai pot face dupa iesirea la pensie?
 Care sunt, cu adevarat, nevoile si dorintele mele?
 Cum le pot realiza?

Modulul cuprinde doua cursuri a cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii de specialitate privind transformarile care au loc mai ales la nivel de psihic odata cu instaurarea varstei a treia, al doilea curs este unul intercativ in care impreuna gasim motivele pentru care varstnicii se simt inadaptati, singuri, inutili, cat si modalitati de a contracara gandirea negative si gasirea de solutii optimiste pentru viitor., intrebari si raspunsuri, exemple de cazuri, jocuri de rol, etc.

Pretul modulului este de 150 RON, care cuprinde atat tratatia din pauza (cafea, ceai, fursecuri, etc), cat si eliberarea diplomei.

Ziua cursului se stabileste de comun acord cu grupul, in functie de rapiditatea cu care se constituie acesta.

Se elibereaza diplome nominale.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".





Modulul "Suntem un cuplu cu adevarat?"

Curs deschis pentru cei interesati în problemele de cuplu.
Grupul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Obiectivele principale ale cursului sunt detectarea problemei de cuplu si intelegerea corecta, comuna a acesteia, obtinerea unor cunostinte de specialitate despre dinamica cuplului, metode noi de solutionare a problemelor, punerea de acord asupra situatiei existente in cuplu si asupra celor ce trebuie implementate, aplicarea strategiilor adecvate pentru probleme concrete, deprinderea abilitatilor prin care fiecare sa gaseasca metoda cea mai potrivita de a rezolva propria problema.

Tematica generala a cursului este urmatoarea:
 Ce este un cuplu si ce presupune existenta lui reala?
 Cat de egali suntem in cuplu?
 Elemente de psihologia cuplului. Cum gandeste partenerul meu?
 Care sunt asteptarile fiecarui partener legate de relatia de cuplu?
 Cand intervin disfunctiile in relatia de cuplu?
 Cum sa vorbim aceeasi limba? Problema comunicarii.
 Oare stim cu adevarat ce inseamna iubirea?
 A gandi impreuna, a simti impreuna cu celalalt.
 Vrem sa ne salvam relatia de cuplu cu adevarat?

Modulul cuprinde doua cursuri a cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii de specialitate privind psihologia celor doi parteneri in relatia de cuplu, modul in care iau nastere tensiunile si problemele de cuplu, functia comunicarii si disturbarea ei, etc, al doilea curs fiind unul interactiv in care se se prezinta cazuri personale, grupul incercand sa resolve imaginar cat mai multe dintre problemele prezentate, jocuri de rol, intrebari si raspunsuri, etc.

Pretul modulului este de 180 RON de persoana sau 300 RON de cuplu (pentru cei care aleg sa participe insotiti de partenerul de viata), in care intra tratatia din pauza (cafea, cei, fursecuri, etc) si eliberarea diplomelor.

Ziua cursului se stabileste de comun acord cu grupul, in functie de rapiditatea cu care se constituie grupul.

Se elibereaza diplome nominale.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".





Modulul "De ce nu imi pot gasi un partener de viata/prieteni?"

Curs deschis celor interesati in probleme de incompatibilitate in cuplu, celor care nu reusesc sa lege prietenii sau sa-si pastreze o perioada indelungata partenerul/prietenul.
Cursul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Obiectivele principale ale cursului sunt detectarea motivelor reale pentru care o persoana nu reuseste sa gaseasca sau sa pastreze un partener, modalitati de rezolvare a problemelor detectate, modalitati de initiere a unei noi relatii, cunoasterea psihologiei atat personale cat si a celuilalt, principiile unei relatii sanatose, mentinerea relatiei.

Tematica generala a cursului este urmatoarea:
 Ce nevoi si dorinte "trebuie" sa imi fie satisfacute de catre partener/prieten?
 Ce dau si ce primesc intr-o relatie. Exista echitate?
 Unde gresesc fata de partenerul/prietenul meu?
 Cat de mult coincid asteptarile mele cu cele ale partenerului/prietenului meu?
 Stim sa comunicam intre noi?
 Care este natura motivelor pentru care nu reusesc sa mentin relatiile?
 Cand trebuie sa apelez la specialist daca problema persista?

Modulul cuprinde doua cursuri a cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. In primul curs se ofera cunostinte de specialitate privind problema incapacitatii initierii sau mentinerii unei relatii, rolul factorilor externi si interni in mentinerea acestei probleme si in repetabilitatea ei, deprinderea ailitatilor de a recunoaste si rezolva o prolema inter/relationala. Cel de-al doilea curs este interactiv, cursantii isi expun daca doresc propriile proleme, se discuta cazurile, se incerca rezolvarea lor, se gasesc solutii inedited la probleme propuse de trainer sau de cursanri, se dau exemple de caz, se practica jocul de rol, se pun intrebari, se ofera raspunsuri, etc.

Pretul modulului este de 180 RON de persoana, in care intra tratatia din pauza (cafea, ceai, fursecuri, etc) si eliberarea diplomelor.

Ziua cursului se stabileste de comun acord cu grupul, in functie de rapiditatea cu care se constituie grupul.

Se elibereaza diplome nominale.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".





Modulul "Am divortat. Ce ma fac?"

Curs deschis celor care s-au separat sau sunt in curs de separarare de partenerul de viata si care simt ca nu pot face fata singuri acestui traumtizant eveniment.
Cursul are un numar de 10 locuri.

Obiectivele principale ale cursului sunt diminuarea traumei provocate de divort/separare, intelegerea motivelor reale ale divortului/separarii astfel incat ele sa poata fi evitate intr/o relatie viitoare, asumarea noului statut, redesteptarea sentimentului vietii, depasirea perioadei de "doliu", invatarea optimismului programat.

Tematica generala a cursului este urmatoarea:
 Ce este doliul de separare? Trec si eu prin asa ceva?
 Nu reusesc sa depasesc momentul. Ce pot face?
 Nu ma simt in stare s-o iau de la inceput.
 Mecanismul doliului, durata lui.
 Mai am vreun viitor?
 Pentru mine e prea tarziu... Oare?
 Cand trebuie sa apelez la specialist?

Modulul cuprinde doua cursuri a cate 1,5 ore fiecare, cu o pauza de 15 min. In primul curs se ofera cunostinte de specialitate privind problema divortului/separarii, doliul de separare, natura lui, cand anume devine doliul patologic, iesind din normalitate, metode de diminuare a peiroadei suferintei si a suferintei ca atare, cel de/al doilea curs este interactive, participantii vorbesc despre propria problema, se rezolva imaginar prolemele prezentate, joc de rol, intrebari, raspunsuri, exercitii, etc.

Pretul modulului este de 150 RON de persoana, in care intra tratatia din pauza (cafea, ceai, fursecuri, etc) si eliberarea diplomelor.

Ziua cursului se stabileste de comun acord cu grupul, in functie de rapiditatea cu care se constituie grupul.

Se elibereaza diplome nominale.

Deoarece numarul de locuri este limitat, inscrierile se fac pe principiul "primul venit, primul inscris".





Grup de dezbateri pe teme de psihologie si/sau de psihanaliza

Curs deshis celor interesati de intelegerea aspectelor psihologice ale psihismului uman, de dinamica proceselor psihice, de modul de formare a simptomelor si bolilor psihice, de decelarea si observarea lor, de interventia in problema.
Grupul are un numar de minim 8, maxim 10 locuri.

Tematica este una la alegerea participantilor sau propusa de trainer. Cursurile pot fi de dezbateri teoretice sau/si practice. Propunerile de teme sa fac prin intermediului e-mail-ului.
Modulul este format din trei cursuri, fiecare de 1,5 ore si are loc sambata, o data pe luna. Intre cursuri exista pauze de o jumatate de ora. Primul curs este dedicat obtinerii de informatii teoretice, al doilea curs este structurat sub forma interactiva (exercitii, jocuri de rol, prezentari de cazuri in functie de tematica) iar al treilea se ocupa cu raspunsuri la intrebarile cursantilor si eliberarea diplomelor.

Pretul modulului este de 200 RON, care include tratatia din pauze (cafea, ceai, fursecuri, etc) si eliberarea diplomelor.

Se acorda diploma de absolvire nominala.

Avand in vedere numarul limitat de locuri, inscrierea se face pe principiul "primul venit, primul inscris".





Pentru persoane fizice (copii, adolescenti, adulti, batrani) oferim consultanta terapeutica, psihoterapie, lifecouching, mentoring, orientare in cariera, dezvoltare personala, autocunoastere, etc.


Ce probleme pot fi tratate prin psihoterapie individuala sau de grup: stress si vulnerabilitate la stress, stress posttraumatic (operatie chirurgicala, divort, schimbarea scolii sau a locului de munca, decesul unei rude, schimbarea domicilului, etc), anxietate, fobii, atacuri de panica, ganduri obsesive, ticuri, tulburari de personalitate (narcisica, borderline, etc), depresie, tulburari alimentare (anorexie, bulimie), disfunctii sexuale (ejaculare precoce, tulburare de orgasm, lipsa dorintei sexuale, tulburari de erectie, comprotament sexual deviant, durere la acuplare, etc), dificultati scolare (de adaptare, de invatare, de memorie, de atentie, de concentrare, hiperactivtate, lipsa interesului scolar), probleme de sanatate cu componenta psihica (cefalee, migrene, dureri interstinale, crampe, fumat, tahicardii, hipertensiune arteriala, astm bronsic, alergii, diabet, dermatite atopice, obezitate, etc), comportamente adictive.


La toate modulele, la stabilirea calendarului au prioritate grupurile gata constituite, astfel incat un grup isi va desfasura activitatea in saptamana imediat urmatoare celei in care se inscrie. Pentru grupurile gata constituite, se acorda reduceri. Asociatiile, companiile, institutiile care programeaza de la 3 grupuri in sus, beneficiaza de reduceri suplimentare. Se poate lucra si pe baza de contract, desfasurat pe perioada unui an "educational": 1 septembrie - 30 iunie. Orice propunere de tematica de curs va fi luata in considerare.