Psih. Tudor Andreea Teodora

  • Telefon: 0722616616
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Tudor Andreea Teodora - Cabinet de Psihologie
  • Specialitate: Psihologie
  • Competențe: Psihologie Clinică, evaluare psihologică, psihodiagnostic, consiliere psihologică
Tudor Andreea Teodora

Mi-am început activitatea ca psiholog clinician în anul 2015, după finalizarea studiilor de masterat în domeniul Psihodiagnozei complexe a personalității.

Informațiile și competențele dobândite în timpul anilor de facultate și masterat au devenit astfel baza pe care formările profesionale ulterioare s-au adăugat. În decursul anilor, am participat la numeroase programe de formare, printre care se numără și următoarele:

- Decembrie 2016 - prezent: Program de formare în psihoterapie Adleriană (în desfășurare)

- Aprilie 2017: Serviciile sociale și drepturile omului. Aspecte specifice în lucrul cu victimele violenței și abuzului – Elisabeth Langdal, Caroline Rostrup, Lovise Krogstad

- Decembrie 2016 - Instrumente și tehnici de intervenție în cazul terapiei de cuplu

- Octombrie 2016: Noțiuni introductive în psihologia de urgență – Alfredo Camelo

- Octombrie 2016: Elemente de psihotraumatologie în cazul traumelor severe – Dr. Radu Teodorescu

- Septembrie 2015 - Mai 2016: Program de formare în terapia adicțiilor - Drs. Wim Buisman, Dr. Eugen Hriscu, Dr. Gabriel Cicu, psih. Anamaria Moldovan, Prof. Dr. Gerard Schippers, psih. Carla van den Bent

- Aprilie 2016: Evaluare, expertiza și intervenție psihologică clinică pentru copil și familie – Evaluarea și expertiză psihologică clinică pentru copilul abuzat/neglijat și în situații de divorț – Psih. Dr. Armand Veleanovici, Psih. Drd. Gabriela Dumitriu

- Mai 2015: Trainer în terapia comportamental focală pentru antrenarea asertivității - Psih.,Orthopedagog, Prof.Univ. Bert Billiet

- Iunie 2014: Major Assessment tools in applied practice interests, personality and psychopathology - Michael J. Stevens Ph.D.

Pe lângă acestea, mi-am desfășurat perioada de supervizare profesională în cadrul Secției de psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Am participat de asemenea la o serie largă de cursuri pe teme diferite precum psihologia în era virtuala, violența în școli, sau educație antreprenoriala și leadership, din dorința de a înțelege cat mai bine problematica vieții umane și pentru a dobândi cele mai bune competențe și instrumente necesare lucrului cu clienții.

 

În activitatea mea de psiholog clinician, am avut oportunitatea de a întâlni o serie de specialiști din domeniul sănătății mintale, educației sau drepturilor omului, împreună cu care am legat diferite colaborări fructuoase printre care se numără:

  • Serviciile de formare pentru cadre didactice (formator în cadrul cursului „Combaterea violenței și a discursului instigator la ură prin metode de educație non-formală” desfășurat de Asociația Sigma Development Center în colaborare cu Casa Corpului Didactic, Constanța)
  • Servicii de evaluare, cercetare și formare pentru asistenți medicali (evaluarea nivelului de stres și de anxietate, elaborarea Studiului de cercetare corespunzător, dezvoltarea și livrarea programului de formare „Tehnici de gestionare a stresului în rândul asistenților medicali” și prezentarea studiului în cadrul Consiliului Național al OAMGMAMR, proiect pilot elaborat în colaborare cu Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România)
  • Rapoarte de cercetare (raport de cercetare cu privire la impactul proiectului finanțat din fonduri norvegiene „Tineri fără Etichete”, raport de cercetare cu privire la fenomenul șomajului în cadrul proiectului Stil Activ, finanțat din fonduri europene, ambele colaborări desfășurându-se în cadrul Asociației Sigma Development Center)
  • Traducerea unor lucrări de specialitate („Sandtray Play in Education” – PhD. Kristín Unnsteinsdóttir, PhD. Barbara A. Turner; „Sănătatea mintală și violența bazată pe gen - cum să ajutăm supraviețuitorii violenței sexuale în conflict” – trusă de instrumente elaborată de către organizația Health and Human Rights Info, Norvegia)
  • Interpretariat de specialitate (interpretare consecutivă română-engleză-română în cadrul workshopului susținut de Ph.D. Michael J. Stevens la conferința „De la cunoaștere la intervenție în psihologie” organizată de asociația ARCIP, ediția 2016; interpretariat în cadrul workshopului Sandtray Play in Education susținut de PhD. Kristín Unnsteinsdóttir în Constanța; interpretariat în webinariile din cadrul cursului de formare în metoda Sandtray Play educațional).

Lucrări publicate: Psycho-clinical Aspects of Unemployed People, Dec.2015, LUMEN Journals, Social Sciences Section, December 2015 Issue;   Relația dintre workaholism și satisfacția în muncă - sinteză, Iun.2016, în cadrul conferinței De la Cunoaștere la Intervenție în Psihologie.