Dr. Stoica Alina
- Telefon: 021 252 83 00, 0766 833 000, 0729 833 000
- Localitate: Bucuresti
- Loc de muncă actual: N/A
- Specialitate: Nutriție și dietetică

Nutritia medicala este o informare interna biologica si nu trebuie perceputa strict ca o masura a cantitatii hranei si a kilogramelor in plus sau in minus, care de multe ori devin, in mod eronat, un barometru al starii de sanatate.
Specializare:
CONSULTATII INDIVIDUALE
◦ Evaluare personalizata a statusului nutritional:
◦ Pornind de la un chestionar unic, elaborat de mine, dupa principii stiintifice, personalizez planul de nutritie in functie de stilul de viata, simptomatologia curenta, afectiuni diverse, analize medicale, preferinte si aversiuni alimentare, istoricul familiei, alergii, intolerante alimentare;
◦I dentificarea factorilor de risc, din punct de vedere alimentar.
◦ Alimentatia omului sanatos (in prezent PREVENTIA este ignorata in Romania):
◦ Dieta personalizata in functie de tipul de alimentatie adoptat:
◦ Raw-vegan;
◦ Vegetarian;
◦ Lacto-vegetarian;
◦ Ovo-lacto-vegetarian;
◦ Ovo-lacto-pesco-vegetarian;
– Programe de nutritie personalizate pentru copii si adolescenti (structura celulara diferita impune diferentierea solutiilor):
◦ Etapele diversificarii pentru diferite categorii de varsta;
◦ Alimentatia prescolarului;
◦ Alimentatia scolarului (personalizarea dietei in functie de meniul din cadrul scolii);
◦ Alimentatia adolescentului (anorexie, bulimie, dependenta de dulciuri, program dezorganizat al meselor, supraponderabilitate, obezitate, afectiuni diverse).
– Programe de nutritie personalizate pentru adulti (stilul de viata nepersonalizat afecteaza structura genetica):
– Solutii pertinente, care confera stabilitate si continuitate in vederea atingerii obiectivelor personale ale fiecarui pacient.
– Programe de nutritie specifice unor stari patologice:
◦ cancer;
◦ diabet;
◦ hipertensiune arterial;
◦ afectiuni ale pielii;
◦ afectiuni ale aparatului respirator;
◦ deficiente imunitare;
◦ convalescent;
◦ alergii;
◦ intolerante alimentare;
◦ malnutritie;
◦ obezitate;
◦ dezechilibre alimentare;
◦ detoxifiere;
◦ boli cardiovasculare;
◦ osteoporoza;
◦afectiuni ale articulatiilor;
◦ disfunctionalitati ale tubului digestive;
◦ steatoza hepatica;
◦ dislipidemii;
◦ afectiuni renale;
◦ afectiuni ale tiroidei;
◦ afectiuni ale aparatului urogenital;
◦ afectiuni ale sistemului nervos (anxietate, depresie, nevroze).
– Diete personalizate pentru diferite stari fizilogice (sarcina si alaptare).
– Monitorizare continua.
ATELIERE DE GRUP/ DE FAMILIE
Propun conturarea unei educatii asupra valentelor alimentatiei in sanatatea fizica si intelectuala, care sa se transpuna si la nivelul familiei (workshop-uri).
ANCHETA ALIMENTARA IN CADRUL GRADINITELOR SI SCOLILOR
ANCHETA ALIMENTARA MENIU RESTAURANT