Psiholog Simoc Gabriela
- Telefon: (cabinet)
- Localitate: Arad (Arad)
- Loc de muncă actual: Simoc Gabriela - Cabinet Individual de Psihologie
- Specialitate: Psihologie
- Specialitate secundară: Psihoterapie
Recunoaștere si atestare profesională
Psiholog cu drept de liberă practică, atestat profesional în condiţiile Legii nr. 213/2004, în specialitatea psihologie clinică, avand cod alocat din Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România, Partea I: 02231.
Formarea si experienta universitara
Licentiată in psihologie al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti. Promotia 2004, Masterand în Dreptul familiei şi Asistenţă Socială al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldiş din Arad, promotia 2007. Psihoterapeut de cuplu şi familie, formare în cadrul Şcolii de Psihoterapie Adleriana din România, finalizată în 2012. Terapeut - Intervenţii terapeutice în recuperarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist, formare în cadrul Fundaţiei Romanian Angel Appeal, Asociaţia de Terapii Cognitive şi Comportamentale din România, în 2011. Expert practicant in expertiză psihologică judiciara în cadrul Institutului de Psihologie Judiciară din Romania.
Membru in organisme profesionale
Membra a Colegiului Psihologilor din Romania, din 2006. Membră în Asociaţia pentru Psihologie şi Psihoterapie Adleriană din România. Membră al Institutului de Psihologie Judiciara din România..
Competenţa si experienţa profesională
Intervenţii psihologice, pentru: copiii/tinerii aflaţi cu măsură de protecţie specială în cadrul D.G.A.S.P.C. care prezintă comportament delicvent sau predelicvent si familiile acestora respectiv, pentru copiii/tinerii aflaţi cu măsură de protecţie a plasamentului şi familiile acestora (din 2004). Evaluare și intervenție psihologică în cazul copiilor cu CES. Intervenție psihologică în cazul copiilor abuzați (fizic, emoțional, sexual), neglijați, exploatați, familii aflate în sitație de violență domestică. Evaluări psihologice clinice pentru încadrare în grad de handicap (copii și adulți). Expertize psihologice judiciare (în cauze penale și civile). Psihoterapie individuală, de cuplu și familie.
Psihodiagnostic şi evaluare clinică : evaluare cognitivă, comportamentală, subiectiv-emoţională, evaluarea complexă a personalităţii şi a mecanismelor de coping/adaptare/defensive, evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice, evaluarea dezvoltării mentale;
- Evaluarea psihologică a discernământului, în limitele competenţei psihologului, respectiv a stadiului de dezvoltare psihică, a nivelului inteligenţei cognitive, a inteligenţei emoţionale, a nivelului de maturizare socio-afective, a nivelului de agresivitate (fizică, verbală, impulsivitate), a personalităţii, a stimei de sine si imaginii de sine, a comportamentului fizic, verbal si nonverbal, a comportamentului simulat si a temerii de evaluare negativa, etc. Utilizeaza observatia clinica, anamneza, interviul clinic, metoda narativa, analiza comportamentala, testele proiective si testele psihometrice standardizate si nestandardizate. Investigarea şi psihodiagnosticul tulburărilor psihice şi a altor condiţii de patologie care implică mecanisme psihologice. Intervenţie psihologică primară, menită să contribuie la dezvoltoarea următoarelor arii: intelectuală, afectivă, de personalitate, comportamente delicvent şi predelicvent;
- Consiliere în situaţii de criză, consiliere specifică obiectivelor medicale;
- Terapii de scurtă durată focalizate pe problemă, prevenţie terţiară, recuperare şi reeducare;
- Managementul conflictului, mediere şi negociere;
- Consultanţă pentru activităţile profesionale ale psihologilor practicanţi în pshologie clinică;
- Evaluarea şi diagnoza copiilor, tinerilor, membrilor familiei;
- Consilierea şcolară, vocaţională, psihoeducaţională cu privire la importanţa climatului familial pentru dezvoltarea optimă a copiilor şi tinerilor;
- Utilizarea de metode şi tehnici de formare şi educare a unor deprinderi şi atitudini ce contribuie la invaţarea eficientă, a capacităţilor de integrare în viaţa comunitară, a conduitelor şi atitudinilor sanagene;
- Intervenţii specifice pentru copii cu tulburări de spectru autist din cadrul Centrului de consiliere si asistenţă specializată pentru persoanele cu TSA si familiile acestora.
- Expertiza psihologică a suspecţilor, învinuiţilor, inculpaţilor, victimelor, martorilor, reclamantilor, paratilor si a testatorilor. Expertiza psihologică a minorilor in cadrul procesului penal si civil, dar si in faza executionala. Expertiza psihologică a copiilor pentru stabilirea custodiei acestora in cadrul proceselor de divort, expertiza psihologica a familiei si expertiza psihologica a capacitatii parentale.
- Expertiza psihologică a discernământului, în limitele competenţei psihologului, respectiv a stadiului de dezvoltare psihică, a nivelului inteligenţei cognitive, a inteligenţei emoţionale, a nivelului de maturizare socio-afective, a nivelului de agresivitate (fizică, verbală, impulsivitate), a personalităţii, a stimei de sine si imaginii de sine, a comportamentului fizic, verbal si nonverbal, a comportamentului simulat si a temerii de evaluare negativa, etc. Utilizeaza observatia clinica, anamneza, interviul clinic, metoda narativa, analiza comportamentala, testele proiective, autopsia psihologica, documentarea si testele psihometrice standardizate si nestandardizate.