Psiholog clinician - Psihotera Poiana Nicoleta
- Telefon: 0736.180.008
- Localitate: Timisoara (Timis)
- Loc de muncă actual: N/A
- Specialitate: Psihologie
- Competențe: Psihologie clinica, psihoterapie de cuplu si familie
Psiholog, psihoterapeut atestat de Colegiului Psihologilor din Romania
Masterat Psihologie Clinică şi Consiliere Psihologică
Formare în Psihoterapie Familială Sistemică
Formare în Programare Neuro-Lingvistică
Masterat Managementul Resurselor Umane
Servicii de specialitate:
Psihodiagnostic şi Evaluare Clinică
Prezentarea pentru testare psihologică nu implică obligaţia continuării demersului prin intervenţii psihologice de tipul consilierii psihologice şi/sau psihoterapiei. Testarea psihologică poate fi făcută atunci când există probleme psihologice şi/sau când se doreşte autocunoaşterea (ex. pentru obţinerea certificatului de grad de handicap, pentru o cunoaştere mai bună a proprie personalităţi, a inteligenţei, a stabilităţii emoţionale etc.) şi dezvoltarea personală.
Psihoterapie
Terapie individuală – persoana cu probleme emoţionale şi/sau de comportament participă la şedinţe de psihoterapie în care se va întâlni doar cu terapeutul.
Terapie de cuplu / Terapie de familie – cuplurile şi/sau familiile care trec prin dificultăţi psihologice (ex. legate de relaţia lor, de copii etc.) vor beneficia de acest tip de terapie.
Terapia în grup– persoanele care au probleme emoţionale şi/sau de comportament alcătuiesc un grup psihoterapeutic, se întâlnesc la aceeaşi oră şi lucrează cu unul sau doi psihoterapeuţi.
Probleme psihologice tipice abordate în toate aceste forme de psihoterapie menţionate mai sus se referă la tulburări de anxietate (ex. fobii simple şi sociale, panică, anxietate generalizată, stres acut şi/sau postraumatic), tulburări afective (ex. tulburări depresive), tulburări ale comportamentului alimentar, tulburări sexuale, tulburări de adaptare, tulburări de personalitate, tulburări legate de substanţă (ex. alcolism, consum de droguri, jocuri de noroc etc.), tulburare de atenţie şi deficit atenţional (ADHD), agresivitate, etc. Pe lângă acestea se pot aborda şi tulburări psihosomatice care implică în etiopatogeneză factori psihologici (ex. intestinul iritabil, durerea cronică etc.) precum şi alte condiţii medicale (ex. ex. pregătirea psihologică preoperatorie pentru intervenţii chirurgicale).
Consiliere Psihologică
Se referă la autocunoaştere şi dezvoltare personală, promovarea sănătăţii şi prevenirea îmbolnăvirilor. Clienţii învaţă proceduri legate de cum să ia decizii eficiente, rezolvarea de probleme, negociere şi managementul conflictului, control şi autocontrol comportamental şi emoţional, managementul stresului la locul de muncă etc.
Serviciile se adresează specific următoarelor categorii de vârstă:
Sugarului, copilului şi adolescentului (şi aparţinătorilor acestora);
Adultului;
Vârstei a treia.