Maitake 100ml
Producator: FRUITING BODIES
Produs publicat de: VITAMINA B17 ROMANIA -- Oradea (Bihor) , telefon: 0748395293
Cuvântul “Maitake” este japonez, însemnând “ciuperca care te face să dansezi”. Acest lucru indică faptul că cel ce găseşte o astfel de ciupercă, va începe să danseze de bucurie. Substanţa activă a Maitake Grifola frondosa are un efect benefic asupra nivelului glucozei în sânge. Studii confirmă faptul că Maitake previne cancerul (inhibă creşterea celulelor tumorale maligne), precum şi rolul său în revigorarea sistemului imunitar, şi merită şa cunoaştem şi faptul că maitake participă la reducerea formării osteoporozei. Mai mult, sunt efectuate studii ce analizează în ce măsură influenţează substanţa activă a ciupercii medicinale hipertensiunea arterială şi nivelul de colesterol în organism.
Este utilizată în general în scopul menţinerii capacităţii de apărare /rezistenţă a organismului (sistemul imunitar). Studiile derulate pe parcursul unor perioade îndelungate de timp au confirmat faptul că maitake dispune de o compoziţie unică şi specială care este caracteristică pentru această specie de ciupercă. Mulţumită compoziţiei sale are un efect antitumoral extrem de eficient, deoarece stimulează într-o măsură semnificativă celulele sistemului imunitar. Prin intermediul substanţei sale active pot fi reduse în mod semnificativ efectele secundare exercitate asupra organismului de radioterapie şi de chemoterapie. Conţinutul de beta-glucan al maitake vine în mare măsură în sprijinul sistemului imunitar al organismului nostru.
Are un conţinut extrem de bogat în substanţe minerale (calciu, potasiu, magneziu) precum şi în vitaminele B2 şi D. Ciuperca conţine şi aminoacizi şi fibre.
Substanţele active ale maitake –conform anumitor studii – pot contribui la tratamentul de succes al diferitelor tipuri de cancer – cancer mamar, cancer al prostatei -. Substanţele sale active au un efect benefic asupra diabeticilor.
Domenii de utilizare:
revigorant al sistemului imunitar
prevenire cancer
în cazul cancerului pulmonar
diminuarea nivelului de colesterol
reducerea hipertensiunii arteriale
antidiabetic
Atenţionare: Nu utilizaţi preparatele pe parcursul gravidităţii şi a alăptării. Înainte de utilizare veţi întreba medicul curant, farmacistul – şi veţi proceda la fel şi în următoarele cazuri: dacă luaţi medicamentaţie care facilitează obţinerea unei sarcini, sau vă aflaţi sub tratament medical. Nu este recomandat pentru o utilizare îndelungată. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentaţie variată (şi nici un mod sănătos de viaţă)! Nu veţi depăşi doza /cantitatea/ zilnică recomandată!
Grifola frondosa Ciuperca de iască uriaşă stufoasă / Ciuperca stufoasă (îndreptar clinic: Martin Powell)
denumire japoneză – Maitake/ „ciuperca care te face să dansezi”
denumire chinezească - Hui Shu Hua
denumirea în limba engleză - Hen of the Woods (găina pădurilor)
Ciuperca stufoasă, constituind o „delicatesă” se bucură de un mare prestigiu în medicină, în special în lupta împotriva cancerului. La fel ca în cazul multor ciuperci având efecte antitumorale (de ex. Lentinus edodes, Trametes versicolor), şi printre substanţele active ale ciupercii stufoase pot fi găsite acele fracţii de polizaharide şi de proteoglican (fracţie D- şi MD-4), care activează celulele antitumorale ale sistemului imunitar (celule NK /natural killer / natural ucigaşe/) – împiedicând astfel rapida înmulţire a celulelor tumorale.
Ciuperca stufoasă este rară, dar poate fi găsită şi în ţara noastră, ca ciupercă comestibilă, crescută labaza stejarilor şi castanilor – din iunie până în octombrie.
Cele mai multe cercetări clinice cu utilizarea acestei ciuperci au fost efectuate în Japonia, unde unul din grupurile de cercetători a utilizat iniţia fracţia D împreună cu pulberea obţinută prin măcinarea corpului ciupercii – producător de spori -, apoi au trecut la fracţia MD, mai bioactivă, pe care succesiv au completat-o cu pulberea obţinută prin măcinarea corpului ciupercii.
Boli tumorale
Nanba H a publicat în raportul său din 1997 faptul că pulberea obţinută prin măcinarea corpului productiv al ciupercii G. frondosa – în cazul bolnavilor de cancer aflaţi în stadii avansate (stadiile III.-IV.) a crescut cu 12-28% eficienţa chemoterapiei. Lucrarea a relatat şi alte rezultate pozitive, legat de administrarea combinată a extractului de G. frondosa (fracţie D) şi a Mitomycin C – substanţă utilizată în chemoterapie -, observate în cazul tumorilor maligne prezente la animale. Studiul japonez a confirmat prin aceasta efectul de inhibare a tumorilor maligne, exercitat de ciuperca stufoasă.
Alte studii au venit să reconfirme faptul că tratamentul combinat administrat a uşurat/diminuat efectele secundare ale chemoterapiei, incluse fiind: lipsa apetitului, voma, senzaţia de vomă, căderea părului şi leucopenia. În mod similar cu cazul în care s-a administrat fracţie D din G. frondosa D împreună cu vitamina C.
Într-o lucrare ulterior publicată Nanba H és şi colaboratorii săi au observat rezultate stupefiante pe parcursul utilizării fracţiei MD şi a pulberii obţinute prin măcinarea corpului ciupercii – producător de spori – conform cărora 68% din cei suferind de cancer mamar, 63% din cei suferind de cancer pulmonar şi 58% din cei bolnavi de cancer hepatic s-a constatat o îmbunătăţire semnificativă a stării: s-au diminuat efectele secundare ale chemoterapiei şi rezultatele analizelor de laborator au devenit mai bune (au crescut IL-2 şi CD4+).
Diabet zaharat
În cazul unor studii efectuate asupra animalelor, modelând diferite tipuri de diabet zaharat, au fost relevate avantajele G. frondosa – însă doar la utilizarea acesteia în doze foarte mari (1 g/zi) s-a dovedit eficientă – în cazul diabetului zaharat genetic al şoarecilor cu administrarea simultană de alfa-glucan (150-450 mg / kg corp).
pe parcursul studiilor clinice s-a observat efectul extractului din polizaharidele G. frondosa ( doza nefiind evidentă) asupra nivelului glucozei în sânge, apoi s-a constatat că în cazul a 4 pacienţi nivelul glucozei în sânge a fost diminuat cu 30%. După aceasta, extractul a fost suplimentat cu beta-glucanul G. frondosa (150 mg/zi), în acest caz s-a constatat o îmbunătăţire semnificativă în cazul a 20 de bolnavi de diabet zaharat de tip II în privinţa nivelul glucozei în sânge.
În ultimii ani a devenit din ce în ce mai clar faptul că anumite ciuperci medicinale obţin efecte antitumorale nu numai prin modularea /stimularea sistemului imunitar, ci şi prin creşterea sensibilităţii la insulina – contribuind prin aceasta la rezultatele favorabile obţinute. Bine înţeles, şi în cazul celor ce nu suferă de diabet zaharat. Dat fiind faptul că diminuarea sensibilităţii la insulină poate determina formarea unor numeroase tipuri de cancer – iar în cazul celor ce s-au îmbolnăvit deja – poate diminua şansele de viaţă (de ex. cancer mamar, hepatic, al prostatei, al pancreasului, al intestinului gros).
Nivel colesterol
Furajele completate cu G. frondosa a diminuat cu 5-20% nivelul de colesterol în cazul animalelor, în timp ce atare rezultat nu a fost constatat în cazul utilizării altor tipuri de ciuperci.
Hipertensiune arterială
Numeroase experimente efectuate asupra animalelor au dovedit că furajele având conţinut de G. frondosa (în general, conţinut de 5%) duc la o diminuare rapidă a tensiunii arteriale, dar fără a fi un efect de durată.
Recomandare privind completarea:
Osteoporoză
Grifola frondosa, verosimil mulţumită conţinutului de ergosterina şi proteoglican, contribuie la prevenirea osteoporozei.
SUMAR CLINIC
Însemnătatea din punct de vedere terapeutic:
Inhibarea tumorilor, revigorarea sistemului imunitar, diminuarea nivelului de glucoză în sânge, a hipertensiunii arteriale, a nivelului de colesterol, prevenirea osteoporozei.
Substanţele active principale:
- polizaharide
- fracţii de proteoglican (fracţie D şi MD-4)
materialul aferent ciupercii stufoase (ciuperca Maitake)