Ingrijirea saltelei. Sfaturi extrem de importante pentru sanatatea ta

©

Autor: Redacția ROmedic

Advetorial oferit de Expert-Saltele.ro
Nu ne gandim prea des la acest aspect, insa salteaua este cel mai folosit element din casa. Dormim 8 ore pe noapte si multi dintre noi aleg sa isi petreaca si ore bune de relaxare, sau chiar de munca pe saltea.
Cu siguranta, majoritatea oamenilor stiu ca trebuie sa cumpere o saltea de o calitate cat mai buna, daca vor un somn perfect. Ceea ce nu stiu, este faptul ca salteaua are nevoie de ingrijire. Daca nu este ingrijita, aceasta se poate transforma intr-un adevarat cosmar, atat la propriu, cat si la figurat. Nu iti doresti sa te trezesti obosit, cu dureri de spate si cu o atitudine morocanoasa, asadar, cateva sfaturi de ingrijire a saltelei pot fi mai mult decat bine venite.
Expert-saltele.ro


Cum sa ingrijesti, asadar, cat mai corect salteaua, pentru a-i asigura o durata de viata cat mai mare


Conform EXPERT-SALTELE.ro, urmatoarele reguli sunt cu adevarat esentiale pentru cei care doresc un somn perfect si o viata sanatoasa:

Nu cumpara o saltea pana nu citesti instructiunile. Pentru a sti cum sa ingrijesti o saltea, trebuie sa stii ce recomanda producatorul. De regula, in functie de materialele incluse intr-un astfel de prous si in functie de modul de constructie, salteaua are diverse moduri de ingrijire. Marii producatori ofera instructiuni clare despre aceste moduri de ingrijire, care pot creste calitatea somnului.

Instaleaza corect salteaua pe somiera. Este greu de crezut, insa foarte multe saltele ajung sa se distruga pentru ca nu sunt montate adecvat. Fie nu stau bine pe somiera, fie sunt supuse unor presiuni care nu ar trebui sa fie acolo, aceste lucruri marunte duc la probleme serioase de structura.

Pastreaza eticheta pe saltea. Un prim pas pe care il face fiecare om atunci cand isi cumpara un produs nou este acela de a indeparta eticheta. In cazul saltelei, indepartarea etichetei poate sa fie o decizie proasta. Aceasta contine o multime de informatii care isi dovedesc utilitatea pe termen lung. Spre exemplu, pe eticheta vei descoperi care este garantia saltelei si cum se aplica aceasta, vei putea identifica toate caracteristicile saltelei si chiar sfaturi utile in ceea ce priveste ingrijirea.

Husa de protectie, un element foarte important. Utilizarea unei huse de protectie poate sa creasca extrem de mult durata de viata a unei saltele. Exista huse de foarte buna calitate, care au un rol multiplu. Acestea pot sa creasca confortul pe timpul somnului, asigura o igiena corecta si protejeaza patul de acarieni, praf si piele moarta. Este indicat sa ai la indemana doua sau 3 huse de saltea, pe care sa le poti interschimba ori de cate ori este nevoie. Acestea trebuie sa se spele la temperaturi mari, deoarece in felul acesta sunt indepartate toate elementele neplacute.
Saltele

Pozitia saltelei trebuie schimbata ocazional. O alta mare greseala pe care o fac foarte multi oameni in utilizarea saltelei, este faptul ca o lasa in aceeasi pozitie ani intregi. Cel mai corect mod de folosire a acestui produs este prin schimbarea pozitiei, o data la cateva luni. Indiferent daca ai o saltea cu memorie, cu arcuri sau din spuma poliuretanica, aceasta trebuie sa fie rasucita si trebuie sa fie intoarsa de pe o parte pe alta, in asa fel incat sa nu formeze puncte de presiune. Nu este o munca prea mare si poate sa creasca destul de mult durata de viata a saltelei tale.

Salteaua trebuie sa fie intr-o incapere bine aerisita. Dormitorul trebuie sa fie bine aerisit, atat pentru a pastra salteaua la o calitate cat mai buna, cat si pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Este de preferat ca dormitorul sa fie aerisit in fiecare zi, deoarece in felul acesta se poate impiedica aparitia unor mirosuri neplacute, a acarienilor si a mucegaiurilor.

Curata si aspira salteaua. Exista o multime de substante speciale pentru saltele si evident, exista aspiratoare. Acestea trebuie sa fie folosite cu incredere, deoarece ajuta extrem de mult. O data la cateva saptamani sau chiar saptamanal, salteaua trebuie sa fie supusa unui proces de curatare. Evita substantele lichide, totusi, deoarece pot grabi aparitia acarienilor si pot duce la distrugerea structurii.

Evita sa sari in saltea sau sa o indoi. Daca esti un adult cu suflet de copil si vrei sa sari pe saltea, nu o face!  De asemenea, nu le permite celor mici sa o faca, deoarece acest lucru grabeste foarte mult deteriorarea. Indoirea sau plierea saltelei in momentul in care este transportata este, de asemenea, interzisa.

Cu siguranta, exista destul de multe reguli pentru intretinerea saltelei, insa toate aceste reguli au un singur scop: sanatatea celui care doarme pe saltea. Astfel de satele de pat se pot folosi cu succes atat in propria dumneavoastra locuinta cat si in alte locatii precum: hoteluri, pensiuni, gradinite (vezi agregatorul de unitati de invatamant – edux.ro), spitale etc.
Daca iti doresti sa te bucuri de dimineti pline de optimism, fara dureri si cu un chef de viata debordant, atunci toate aceste sfaturi trebuie sa fie urmate. In momentul in care diminetile devin cu adevarat chinuitoare, este un semn ca a venit timpul sa schimbi salteaua, iar acest lucru trebuie sa se faca de urgenta.

Data actualizare: 12-01-2017 | creare: 12-01-2017 | Vizite: 1347
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!