Zone maronii pe piele ca loviturile

19-04-2021
LucianMin
Nu este medic/terapeut
LucianMin
In urma cu cativa ani, asta insemnand ani la rand, mama mea avea pe scapula dreapta o pata de genul ce se vede si in poza de pe picior.Acum nu mai apare acolo dar a reaparut pe ambele gambe.Oare ce ar putea fi?Nu o deranjeaza, nu o mananca, nu are niciun simptom.Si din ce imi aduc aminte, la baile calde se retrage.Multumesc
https://ibb.co/48z4wPm
3 comentarii
1
20-04-2021, ora 07:49
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca obisnuieste sa stea foarte aproape de surse de caldura cu zonele respective (calorifer, radiator, lampa cu infrarosii, etc), ar putea fi erithema ab igne.
0
21-04-2021, ora 14:18
LucianMin
Nu este medic/terapeut
LucianMin
Pe picior, au aparut in urma sederii foarte mult langa o sursa de caldura, iar pe spate, cel mai probabil ca se sprijinea de teracota.Inafara de reducerea factorilor de risc, si anume caldura.Ce altceva ma sfatuiti?
0
22-04-2021, ora 18:05
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Hiperpigmentatia poate sa dispara in timp de la sine, daca evita caldura, dar nu intotdeauna. Optiunile de tratament, daca o deranjeaza din punct de vedere cosmetic, nu sunt extraordinare, dar se pot incerca creme cu retinoizi (de exemplu Mask gel) si/sau hidroquinona (acestea se prepara in farmacie).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •