vreau sa ma schimb...dar cum?

25-02-2008
monicutza
Nu este medic/terapeut
monicutza
acum cateva zile am avut o discutie mai aprinsa cu o fosta colega de clasa...o fosta colega cu care am fost pritena mult timp pana acum 4 ani cand l-am cunoscut pe actualul meu prieten si relatia nostra s-a racit !mi-a spus cateva lucruri destul de neplacute printre care si ca o fosta colega de clasa a refuzat sa vina la una din intalnirile pe care le-am avut cu colegii din cauza ca urma sa fiu si eu prezenta!ma simt foarte prost..si din cauza ca m-am certat cu ea si din cauza ca sunt persoane care ma cunosc si nu ma plac(asa cum a spus ea)mi-am facut o autoanliza scriind pe o foaie de hartie calitatile si defectele pe care le am...si am ajuns la concluzia ca sunt chiar o persoana foarte neplacuta!mi-am dat seama ca nu stiu sa relationez cu oamenii, ca sunt rea, egoista, orgolioasa si "judec oamenii de parca eu as fi perfectiunea intruchipata"!ii jignesc pe cei din jurul meu fara intentie si fara sa imi dau seama macar ca am facut-o...pana si mama mea imi spune ca sunt egoista si increzuta!vreu sa ma fac placuta de cei din jur dar nu stiu cum!cum sa imi dau seama care e limita pe care cei din jur o accepta?cum sa imi dau seama care sunt lucrurile care ii jignesc pe cei de langa mine...eu am incercat sa nu spun nimanui lucruri pe care eu nu as fi vrut sa le aud dar.chiar si asa multi se simt jigniti!va rog...cei care ma puteti ajuta cu un sfat ajutati-ma!
2 comentarii
0
13-03-2008, ora 00:00
nonamex
Nu este medic/terapeut
nonamex
sa gandesti inainte sa actionezi...cel mai important, pupici
0
14-03-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Cel mai bun sfat, este sa mergi sa stai de vorba cu un psiholog, sau chiar cu un psihoterapeut (bun). Obtii mult mai repede, si mai ales fata in fata raspunsuri care sa te priveasca pe tine, si poti sa afli solutia care sa aiba efect in cazul tau.
Daca si mama ta spune ca esti egoista si increzuta, sa-ti dea bani de psihoterapeut...

Toate cele bune,
Andrei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul