Von Willebrand - informatii

05-01-2007
ancavolovate
Nu este medic/terapeut
ancavolovate
As dori sa stiu mai multe despre aceasta boala. Ma intereseaza daca sangerarile pot aparea si pe penis.Baietelul meu in varsta de 2 ani si 4 luni a fost diagnosticat cu Von Willebrand si a avut mici sangerari pe penis.
4 comentarii
0
30-01-2007, ora 00:00
cfelicia
Identitate neconfirmată
cfelicia
bolala von Willebrand- este o afectiune hemoragica ereditara, cu cea mai mare incidenta.Von Willebrand este un factor cu doua functii importante: favorizeaza adeziunea trombocitelor, si serveste ca transportor plasmatic al factorului VIII al coagularii( factor antihemolitic), cu rol critic in cogularea sangelui.Scaderea fact. von Willebrand determina tulburari de aderare.
Simptomele cele mai obisnuite sunt o combinatie intre:-hemoragie pe durata mai lunga;-reducerea concentratiei fact von Willebrand sin plasma, ;-activitate redusa a factorului VIII al coagularii.
multa sanatate!
0
15-10-2007, ora 00:00
emigaby
Nu este medic/terapeut
emigaby
Si eu am aceeasi boala.dar nu stiu unde trebuie postata intrebarea.poate ma ajuta cineva.
0
15-10-2007, ora 00:00
emigaby
Nu este medic/terapeut
emigaby
Va rog mult sa-mi raspundeti, daca este posibila o sarcina fara probleme, si o nastere cu final fericit, in cazul in care am boala von willebrand.
0
25-08-2018, ora 20:41
DyKat
Nu este medic/terapeut
DyKat
Buna ziua! Intrebarea mea este daca pot coexista doua afectiuni hematologice congenitale si genetice. Am fost diagnosticata cu talasemie, dar am si simptome de menstre abundente cu cheaguri destul de mari, si am citit ca acestea sunt specifice bolii von Willebrand. Va multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Boala von Willebrand

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vârsta are un rol esențial în diagnosticul bolii von Willebrand
  •