varice esofagiene
Tatal meu sufera de ciroza si probabil din aceasta cauza i-au aparut mai multe varice esofagiene prin care sangereaza periodic. Pentru stoparea sangerarilor medicii au folosit bandari cu inele de cauciuc, dar nu au efect decat o perioada destul de scurta, deoarece se dezvolta din nou sau apar altele.
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
2 comentarii
Din pacate nu exista!
Varicele esofagiene sunt o complicatie de temut a cirozei hepatice cu prognostic rezervat.
Varicele esofagiene sunt o complicatie de temut a cirozei hepatice cu prognostic rezervat.
Sa stiti ca mai nou a aparut scaderea hipertensiunii portale prin sunt porto-cav intrahepatic, scazand presiunea portala care da aceste varici esofagiene.
Este o tehnica care se efectueaza prin abord venos pe vena jugulara, cu ghidaj radiologic. Deci nu este o interventie invaziva. Asa ceva nu este recomandat insa decat la cei care vor urma un trasplant hepatic, desi inca cercetarile pentru extinderea indicatiilor continua...
Este o tehnica care se efectueaza prin abord venos pe vena jugulara, cu ghidaj radiologic. Deci nu este o interventie invaziva. Asa ceva nu este recomandat insa decat la cei care vor urma un trasplant hepatic, desi inca cercetarile pentru extinderea indicatiilor continua...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ciroza decompensata cu virus C si varice esofagiene de gr.IV
- 6trombocitemie esentiala, htp.tromboza de vena porta, varice esofagiene, spleno si hepatomegalie
- 2fetita mea de 5 ani are varice esofagiene cu hemoragii
- 5tromboza de vena porta, cavernom portal, circulatie colaterala, varice esofagiene, htp secundara...
- 5Cavernom portal, hipersplenism, varice esofagiene
- 2varice esofagiene
- 0Varice esofagiene
Mai multe informații despre: Varicele esofagiene
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: