varice esofagiene

Tatal meu sufera de ciroza si probabil din aceasta cauza i-au aparut mai multe varice esofagiene prin care sangereaza periodic. Pentru stoparea sangerarilor medicii au folosit bandari cu inele de cauciuc, dar nu au efect decat o perioada destul de scurta, deoarece se dezvolta din nou sau apar altele.
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
2 comentarii

Din pacate nu exista!
Varicele esofagiene sunt o complicatie de temut a cirozei hepatice cu prognostic rezervat.
Varicele esofagiene sunt o complicatie de temut a cirozei hepatice cu prognostic rezervat.

Sa stiti ca mai nou a aparut scaderea hipertensiunii portale prin sunt porto-cav intrahepatic, scazand presiunea portala care da aceste varici esofagiene.
Este o tehnica care se efectueaza prin abord venos pe vena jugulara, cu ghidaj radiologic. Deci nu este o interventie invaziva. Asa ceva nu este recomandat insa decat la cei care vor urma un trasplant hepatic, desi inca cercetarile pentru extinderea indicatiilor continua...
Este o tehnica care se efectueaza prin abord venos pe vena jugulara, cu ghidaj radiologic. Deci nu este o interventie invaziva. Asa ceva nu este recomandat insa decat la cei care vor urma un trasplant hepatic, desi inca cercetarile pentru extinderea indicatiilor continua...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ciroza decompensata cu virus C si varice esofagiene de gr.IV
- 6trombocitemie esentiala, htp.tromboza de vena porta, varice esofagiene, spleno si hepatomegalie
- 2fetita mea de 5 ani are varice esofagiene cu hemoragii
- 5tromboza de vena porta, cavernom portal, circulatie colaterala, varice esofagiene, htp secundara...
- 5Cavernom portal, hipersplenism, varice esofagiene
- 2varice esofagiene
- 0Varice esofagiene
Mai multe informații despre: Varicele esofagiene
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: