vaccinul trivalent si urmari

sunt mama unui baietel de 4 ani si am cateva nelamuriri.din diverse motive de sanatate nu am facut la timp vaccinul trivalent.in urma cu un an ne-am transferat in italia unde in aceasta toamna a inceput gradinita.in urma cu 2 sapt i s-a facut acest vaccin care lipsea.dupa 3 zile de la vaccin s-a trezit cu gatul foarte umflat iar seara a inceput sa faca febra.doctorii de la urgenta (fiind sambata)ziceau ca e o reactie la acest vaccin si nici urma de oreion.avea si respiratia greoaie si i-au prescris macladin si aerosoli.duminica a inceput o tuse seaca f chinuitoare si era mult mai umflat.pediatra pe care am gasit-o abia luni seara a zis ca e clar oreion izolare la domiciliu pt 10 zile si analize de sange dar are si bronsita.la analize au iesit amilaze si vsh mari.intrebarea mea este:copilul era deja infectat cu virusul urlian cand a facut vaccinul sau este o reactie a acestui?
o alta intrebare:bronsita ar putea avea legatura cu faptul ca avem tot timpul probleme cu amigdalele f mari si polipi nazali?pana acum nu a facut bronsita toate problemele le avea in zona nas-gat.tin sa precizez ca timp de 10 luni nu a avut nevoie de nici un antibiotic dar de cand frecventeaza gradinita in 30 zile a luat deja 2 antibiotice.va multumesc anticipat si va salut cordial.(imi lipsesc mult medicii nostri romani multttttt mai profesionisti)
o alta intrebare:bronsita ar putea avea legatura cu faptul ca avem tot timpul probleme cu amigdalele f mari si polipi nazali?pana acum nu a facut bronsita toate problemele le avea in zona nas-gat.tin sa precizez ca timp de 10 luni nu a avut nevoie de nici un antibiotic dar de cand frecventeaza gradinita in 30 zile a luat deja 2 antibiotice.va multumesc anticipat si va salut cordial.(imi lipsesc mult medicii nostri romani multttttt mai profesionisti)
1 comentarii

Aproape sigur a prins virusul urlian cu 10zile inainte de vaccinare, intrucat perioada de incubatie e cam de 10-14 zile. Cat priveste polipii, da, pot fi corelati cu bronsite frecvente, intrucat stagneaza secretiile in nazo-faringe iar copilasul inghite si aspira aceste secretii. polipii ar trebui operati, amigdalele ar fi bine de lasat pe loc.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: