vaccinul trivalent si urmari

19-11-2008
laura sirba
Nu este medic/terapeut
laura sirba
sunt mama unui baietel de 4 ani si am cateva nelamuriri.din diverse motive de sanatate nu am facut la timp vaccinul trivalent.in urma cu un an ne-am transferat in italia unde in aceasta toamna a inceput gradinita.in urma cu 2 sapt i s-a facut acest vaccin care lipsea.dupa 3 zile de la vaccin s-a trezit cu gatul foarte umflat iar seara a inceput sa faca febra.doctorii de la urgenta (fiind sambata)ziceau ca e o reactie la acest vaccin si nici urma de oreion.avea si respiratia greoaie si i-au prescris macladin si aerosoli.duminica a inceput o tuse seaca f chinuitoare si era mult mai umflat.pediatra pe care am gasit-o abia luni seara a zis ca e clar oreion izolare la domiciliu pt 10 zile si analize de sange dar are si bronsita.la analize au iesit amilaze si vsh mari.intrebarea mea este:copilul era deja infectat cu virusul urlian cand a facut vaccinul sau este o reactie a acestui?
o alta intrebare:bronsita ar putea avea legatura cu faptul ca avem tot timpul probleme cu amigdalele f mari si polipi nazali?pana acum nu a facut bronsita toate problemele le avea in zona nas-gat.tin sa precizez ca timp de 10 luni nu a avut nevoie de nici un antibiotic dar de cand frecventeaza gradinita in 30 zile a luat deja 2 antibiotice.va multumesc anticipat si va salut cordial.(imi lipsesc mult medicii nostri romani multttttt mai profesionisti)
1 comentarii
0
04-12-2008, ora 06:53
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Aproape sigur a prins virusul urlian cu 10zile inainte de vaccinare, intrucat perioada de incubatie e cam de 10-14 zile. Cat priveste polipii, da, pot fi corelati cu bronsite frecvente, intrucat stagneaza secretiile in nazo-faringe iar copilasul inghite si aspira aceste secretii. polipii ar trebui operati, amigdalele ar fi bine de lasat pe loc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul