Vaccinul ROR
Buna ziua,
Am nevoie de o parere referitor la vaccinul ROR (rubeola, oreon, rujeola). Fetita mea are 1 anisor si am fost intrebati daca vrem sa-i facem acest vaccin, initial am fost de acord, dar dupa ce am mai intrebat si alti parinti, si am citit si pe internet, mi-e teama, din cauza ca ar putea aparea autismul dupa acest vaccin. Parerile sunt diverse. Ideea e, daca nu-l face si face una din boli de exemplu, la varsta aceasta, pot aparea complicatii, poate corpul ei sa lupte cu astfel de boli la varsta aceasta? Pana la ce varsta se poate face vaccinul ? E posibil sa nu fie primita la cresa/gradinita daca e nevaccinata?
Astept cu interes un raspuns.
Va multumesc.
Am nevoie de o parere referitor la vaccinul ROR (rubeola, oreon, rujeola). Fetita mea are 1 anisor si am fost intrebati daca vrem sa-i facem acest vaccin, initial am fost de acord, dar dupa ce am mai intrebat si alti parinti, si am citit si pe internet, mi-e teama, din cauza ca ar putea aparea autismul dupa acest vaccin. Parerile sunt diverse. Ideea e, daca nu-l face si face una din boli de exemplu, la varsta aceasta, pot aparea complicatii, poate corpul ei sa lupte cu astfel de boli la varsta aceasta? Pana la ce varsta se poate face vaccinul ? E posibil sa nu fie primita la cresa/gradinita daca e nevaccinata?
Astept cu interes un raspuns.
Va multumesc.
3 comentarii
1. Bolile respective pot da complicaţii. De asemenea, şi vaccinarea poate să dea complicaţii, numite efecte secundare.
2. Ca regulă generală, copiii mai mici suportă mai bine aceste boli în comparaţie cu copiii mai mari şi cu adulţii. În special la rujeolă există această deosebire.
3. Vaccinul poate fi făcut la orice vârstă.
4. Este nu numai posibil, ci extrem de probabil că veţi avea dificultăţi la primirea la creşă/grădiniţă dacă nu dovediţi printr-un înscris că este vaccinată.
2. Ca regulă generală, copiii mai mici suportă mai bine aceste boli în comparaţie cu copiii mai mari şi cu adulţii. În special la rujeolă există această deosebire.
3. Vaccinul poate fi făcut la orice vârstă.
4. Este nu numai posibil, ci extrem de probabil că veţi avea dificultăţi la primirea la creşă/grădiniţă dacă nu dovediţi printr-un înscris că este vaccinată.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vaccinul ROR. Deoarece este destul de controversat, va rog sa mi spuneti ce analize putem sa i facem lui bebe cu scopul de a evita o reactie adversa grava (coma, paralizie, etc)?
Multumesc!
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vaccinul ROR. Deoarece este destul de controversat, va rog sa mi spuneti ce analize putem sa i facem lui bebe cu scopul de a evita o reactie adversa grava (coma, paralizie, etc)?
Multumesc!
Ceea ce va doriti d-stra nu exista, dar daca ati ajuns la aceasta varsta si in integritatea facultatilor intelectuale este datorat in parte si faptului ca ati fost vaccinata cu acest vaccin "controversat".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3probleme cu anti Rubella IGG
- 0Rujeola, mai e valabila vaccinarea?
- 1vaccin vs. anestezie
- 0Ajutati-ma! G6PD
- 2Limfadenopatie că reacție după ROR
- 2Intrebare vaccin ROR si rujeola
- 2Vaccin ROR
- 0Vaccinul ROR fără sa știu ca sunt însărcinată!
- 2Artrita virala cauzata de vaccinul ROR adulti?
- 0Vaccinul ROR - aștept răspuns urgent
Mai multe informații despre: Vaccinul ROR (rujeola-oreion-rubeola)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: