Uscaciune gura, gat, nas, parca si ochi

23-12-2024
csm_1
Nu este medic/terapeut
csm_1
Buna ziua,
Am 31 de ani si de 1 an ma confrunt cu o uscaciune in gura/gat.Totul a inceput si cred eu ca are legatura cu o sensibilitate la pastele de dinti mai abrazive, mai puternice, care lasau o senzatie abraziva in gura dupa spalare, si la scurt timp aparea o substanta alba parca desprinsa de pe obraji si interiorul buzelor, ca si cum pasta de dinti arde interiorul cavitatii bucale si lasa acel "caş" alb. Pana la urma am schimbat pastele de dinti pana am ajuns la una mai putin abraziva - Elmex. Ciudat ca in trecut, orice pasta as fi folosit, nu pateam asa.
La scurt timp mi-a aparut o uscaciune a gurii pe care am investigat-o crezand ca e data de un diabet, avand in vedere ca manancam destul de multe dulciuri si mananc de obicei cam haotic. Analizele au iesit ok, nu este vorba de diabet.
Uscaciunea a mai persistat insa nu la fel de tare, aproape insesizabil, pana acum o doua luni cand a devenit mai severa, uneori am o senzatie de gura scamosata, sunt nopti in care ma trezeste, iar dimineata ma trezesc cu limba efectiv lipita de cavitatea bucala. Ca sa fie gura umezita bine trebuie sa fortez saliva sa iasa. Apa beau destula, cred ca mai mult de 2l /zi, am baut si inainte multa, dar nu pare sa aiba niciun efect asupra uscaciunii. Pare ceva ce tine de glandele salivare, sau e doar senzatia, limba nu pare uscata, peretii cavitatii bucale nu par uscati cand ma uit. Dintii ii simt strapeziti cand gura e uscata, mai ales dimineata. Parca imi afecteaza si nasul, si parca are legatura si cu ochii, parca si pe ei ii simt uscati uneori. Dimineata ma trezesc cu puchini la ochi, dar nu e neaparat o noutate, pateam si inainte.
Eu ma stiu cu o rinita alergica inca din adolescenta, dar nu a mai dat simptome de multi ani. Aveam nas infundat de regula de la ea.
De altfel sufar sau am suferit de reflux gastric, asta vara aveam destul de des arsuri, pana la un moment dat cand nu am mai simtit, si culmea, de cand am simptomele acestea de gat uscat nu am mai simtit arsuri deloc.
Ce poate fi? O fi de natura ORL, gastro sau sindrom Sjogren?
1 comentarii
0
31-12-2024, ora 08:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. varsta. sex. inaltime si cateKG ai?
2 test la helicobacter facut?
3. consult gastrologie pentru a exclude o hernie hiatala ai facut?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: uscaciunea gurii

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: