urgent!!copil 2 ani, respira greu

02-12-2008
madalina_tns
Nu este medic/terapeut
madalina_tns
am un baietel in varsta de 2 ani.Acum o luna a inceput problema noastra, brusc, intr o noapte, mi am dat seama ca nu respira cum a trebuie, o respiratie sacadata(uneori), alteori aveam impresia ca nu mai respira deloc timp de cateva secunde bune, haraia pe nas si aproape ca nu putea respira deloc pe nasuc;am consultata cativa medici (orl si pediatrie) care au dat fiecare cate un diagnostic, diferite intre ele; diagnostice:polipi, amigdale marite(si rosu in gat)bronsiolita;a urmat un tratament cu ventolin, azitromicina si nurofen si starea lui s a imbunatatit in cateva zile(avea o stare buna, insa la somn nu respira bine, in rest nu avea alte simptome, decat ceasta respiratie grea.)dupa terminarea tratamentului nu a mai avut probleme timp de o luna, acum au revenit, aceeasi respiratie greoaie, aproape ca nu respira deloc pe nasuc, daca deschide gurita, respira mai bine si nu se mai aude haraitul acela...;va rog din suflet sa mi dati un sfat, ce poate fi?e bronsiolita?daca este bronsiolita, de ce nu face febra, de ce nu tuseste?nu mai inteleg nimic., mi e foarte teama sa nu fie astm.mentionez ca l am scos pentru 15min afara pe o zi cu ceata densa.sa fi declansat aceasta "criza" respiratorie?nici nu mai stiu cum sa o numesc..., sunt foarte revoltata pentru ca am fost la medic si diagnosticul este de rosu in gat, dar copilul nu poate respira..., ce sa fac?acum ii dau klacid(la indicatiile medicului)si ventolin(din proprie intiativa, pt ca a dat rezultate data trecuta).
va multumesc anticipat si astept cat se poate de urgent un raspuns.
2 comentarii
0
05-12-2008, ora 08:28
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Poate fi o forma de wheezing (astmul copilului) care apare uneori dupa o infectie respiratorie, dar trece odata cu inaintarea in varsta. Incercati aerosoli cu ser fiziologic si Fluimucil, dati-i si Erdomed siropel, recoltati la sange o hemoleucograma si Imunoglobulinele E (pentru a vedea daca e alegic) si, eventual, poate finecesar tratament de 3 luni cu Singulair sau Flixotide spray.
0
23-12-2008, ora 19:51
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
Probabil are polipi...
Consultati un ORL-ist!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul