tumoare maligna

40 comentarii 1 2
0
07-10-2011, ora 10:45
mosquito
Nu este medic/terapeut
mosquito
Mai astept sfaturi.
Ce e de facut?
Va multumesc.
0
07-10-2011, ora 11:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai e de vazut intai un oncolog/radioterapeut si apoi un chirurg ORL. nu ati primit nici o recomandare ? vi s-a dat rezultatul biopsiei si nici un alt act scris cu vreo recomandare ?
0
07-10-2011, ora 14:47
mosquito
Nu este medic/terapeut
mosquito
A primit si o recomandare. Dar intai l-a trimis sa faca un CT. Acum asteptam rezultatul.
De ce credeti ca l-a trimis la CT? Sa vada cat de grav este? Daca este metastaza?
Multumesc.
0
07-10-2011, ora 14:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este procedura standard pentru a se vedea extensia bolii. intai extensia locala, ganglioni, daca exista sau nu metastaze. numai astfel se poate adapta un plan terapeutic, cu posibila operatie, iradiere, si/sau chimioterapie, etc...
0
07-10-2011, ora 14:53
mosquito
Nu este medic/terapeut
mosquito
Va multumesc pentru atentia acordata si pentru seriozitatea de care dati dovada.
Va doresc un weekend cat mai placut.
Doamne ajuta.
0
07-10-2011, ora 17:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
La fel ! Mult noroc in continuare! sper sa ne mai scrii !
0
22-03-2012, ora 12:28
laura03
Nu este medic/terapeut
laura03
Buna ziua,

Mama mea in varsta de 43 de ani a fost operata in urma cu ceva timp de o tumora pe colon de 11 cm cu ocluzie intestinala. I s-a facut anus contra naturii ( in 6-7 luni am inteles ca va revenii la normal printr-o noua interventie chirurgicala).In timpul operatiei au depistat si o tumora de 2 cm la stomac, care nu s-a vazut la nici o investigatie ( nu era ceva metastazat ).I s-a pus diagnosticul de carcinom scuamos cu celule mici, non-cheratinizat ( pT4-pN0-cM0 ) cod 8073 / 3, iar pentru cea de la stomac tumora stromala gastrica( GIST ) cu celule fuziforme, cu potential malign incert.
Testele IHC : CHROMOGRANINA - negativ in celulele tumorale, SYNAPTOFIZINA - negativ in celulele tumorale, NSE - negativ in celulele tumorale, Ki 67 - 30 - 40% pozitiv in celulele tumorale.
Iar acestea cred ca sunt pentru cea de la stomac : CD 117 si CD 34 - pozitiv difuz in celulele tumorale, SMA - pozitiv focal in celulele tumorale, PDGFR - negativ in celulele tumorale, Desmina - negativ in celulele tumorale.
Are cineva idee ce inseamna asta? Sunt constienta ca este cancer dar imi poate spune cineva cat de grav este? Care sunt sansele de vindecare?Va trebuii sa inceapa citostaticele in curand imi este foarte teama...mai ales ca este extrem de slaba.Va rog din suflet sa-mi raspundeti, sunt disperata.

Va multumesc
0
24-03-2012, ora 11:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sansele sunt foarte bune! cancerul de colon are un stadiu mai avansat... sincer eu vad, din descriere, mai degraba un T3 decat un T4, dar nu pot sa stiu mai bine decat anatomopatologii care au pus diagnosticul. conform protocolului, pentru asta, trebuie facuta chimioterapie "ADJUVANTA", care sa scada sansele de recidiva la un minim, va face probabil 6-8 serii de citostatice, daca le suporta bine, iar apoi va face reevaluari periodice, cu o sansa foarte mare de vindecare.

pentru GIST-ul descoperit la stomac, nu cred ca se impune nici un tratament, conform standardelor momentane, ci numai urmarire, intrucat insusi potentialul lui malign este "indoielnic", pe microscopie.
0
01-04-2012, ora 17:51
clo70
Nu este medic/terapeut
clo70
tatal meu in varsta de 72 ani a fost operat de tumora vezicala(G1-G2 in urma ex.anatomopatologic)
a inceput instilatiile cu epirubicin, se simte foarte rau, este normal, ce sanse are
0
01-04-2012, ora 20:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ai prea putine informatii ca sa putem sa iti raspundem. ce stadiu ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: