Tulburare psihotica acuta la copil de 13ani
O pastilă jumătate de serlift și o pastilă de rispen, doar de 2 zile a fost crescută doza.
”Facem tratament”, ”suntem sub tratament”, ”avem serlift” sunt niste exprimari care arata ca in familia dumneavoastra se intampla ceva nesanatos. Va exprimati ca si cum sunteti una cu copilul, indivizibili, neseparati. Poate ca atunci cand copilul avea un an asta era acceptabil, dar cand copilul are 13 ani deja arata ca este ceva nepotrivit si nesanatos.
Sa nu uitam ca TOC este mai bine de inteles ca o tulburare apartinand spectrului anxios, adica are ma baza anxietatea, care sta la baza obsesiilor, pe care organismul incearca sa le gestioneze prin compulsii (”actiuni/descarcari”).
Iar aceasta anxietate se construieste adeseori pe teama profunda a persoanei de separare, de pierdere, de abandon. Boala/imbolnavirea este traita ca precursor al mortii, respectiv al pierderii (separarii) persoanei iubite. Daca copilul se afla in aceasta relatie de dependenta profunda de dumneavoastra desi are 13 ani, ne gandim ca are si o anxietate de a se separa de dumneavoastra uriasa.
Din aceasta perspectiva cred ca mai potrivita ar fi o terapie de familie, pentru a se analiza si contextul in care se intampla ceea ce descrieti, comportamentul copilului.
Sa nu uitam ca TOC este mai bine de inteles ca o tulburare apartinand spectrului anxios, adica are ma baza anxietatea, care sta la baza obsesiilor, pe care organismul incearca sa le gestioneze prin compulsii (”actiuni/descarcari”).
Iar aceasta anxietate se construieste adeseori pe teama profunda a persoanei de separare, de pierdere, de abandon. Boala/imbolnavirea este traita ca precursor al mortii, respectiv al pierderii (separarii) persoanei iubite. Daca copilul se afla in aceasta relatie de dependenta profunda de dumneavoastra desi are 13 ani, ne gandim ca are si o anxietate de a se separa de dumneavoastra uriasa.
Din aceasta perspectiva cred ca mai potrivita ar fi o terapie de familie, pentru a se analiza si contextul in care se intampla ceea ce descrieti, comportamentul copilului.
Mulțumesc pentru răspuns. La această variantă nu m-am gândit, am fost toți trei la psiholog câteva ședințe. Ni s-a spus să avem răbdare cu băiatul că pt vârstă lui e mai în urmă, se comportă ca un băiat de 10ani nu de 14. Că e "puțin copt la minte"
Domnule Valentin, faptul ca zice "suntem sub tratament", e o simpla exprimare, nu e are nici o treaba ca e una cu copilul sau altele, si matusa mea cand aveam eu cam 8 ani, cand verisoara avea o durere ca o durea ceva zicea matusa "ne doare...degetelul", asa ca idee, si a fost foarte bine in familie si mai tarziu cu copilul.
Nu inseamna ca e ceva nesanatos acolo.
Si daca zici "e sub tratament" nu e nici o diferenta de fapt, nici sa exageram totusi.
Vasy30, si psihologul nu ti-a spus de ce copilul se comporta ca unul de 10 ani ?! Adica care e cauza ?
Nu inseamna ca e ceva nesanatos acolo.
Si daca zici "e sub tratament" nu e nici o diferenta de fapt, nici sa exageram totusi.
Vasy30, si psihologul nu ti-a spus de ce copilul se comporta ca unul de 10 ani ?! Adica care e cauza ?
Costy, nu mi-a spus psihologul cauza decât că este fff copilăros că din gesturi, răspunsuri, comportament nu gândește ca un adolescent că este imatur. Ca să îți faci o părere încă se uită la desene, se supără, plange dacă i se strică ceva.
Pai si nu trebuia sa zica de ce e f copilaros ?! Ca daca nu sti cauza, nu poti rezolva problema.
Are o problema clar ! Fara sa sti care e aia si de unde vine, cum speram la o rezolvare ?
Are o problema clar ! Fara sa sti care e aia si de unde vine, cum speram la o rezolvare ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 10Evolutie episod psihotic acut/tulburare psihotica acuta ?
- 41Despre rispolept
- 8Schizofrenie Coduri : F23.1, F 20.00 ce semnifica?
- 14Medicamente eliberate gratuit
- 3Schimbare diagnostic la alt psihiatru
- 15Vreau sa cumpar tratamentul de pe internet...
- 11Tulburare psihotica acuta
- 36Tulburări psihotice acute
- 2Durata tratament “alte tulburări psihotice acute, predominant delirante”
- 11Permis retras medical
Mai multe informații despre: tulburarea psihotica acuta comportamente anormale la copil
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: