ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Tulburare psihotica acuta

21-04-2020
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Bună ziua. Anul acesta prin februarie, sora mea a ajuns la Spitalul de psihiatrie cu diagnosticul tulburare psihotica acuta. A luat doar o săptămână tratament, după care nu a mai vrut sa le ia. După 2 sapt a plecat cu trenul fără bilet, și a ajuns din nou la spital, dar de data asta în alta localitate. A stat o sapt internata apoi a venit acasă. A zis ca vrea sa își ia tratamentul ca să nu mai ajungă din nou. Problema acum este a mea, ca de când s-a îmbolnăvit, eu nu mai sunt la fel, o caut mereu, dacă nu îmi răspunde întru în panica, nu am pofta de mâncare, nu vb cu cei din jur..etc. Eu și familia suntem alături de ea, și moral și financiar. Menționez ca a suferit foarte mult lângă soțul ei, o bătea mereu... și acum sunt în divorț, nu poate sa îl mai suporte. As avea nevoie de un ajutor măcar moral, căci nu știu ce sa mai fac sa nu mai sufăr atât și ea sa sa își ia tratamentul. Din păcate sunt și departe de ea, as aduce-o la mine, dar acum nu merg nici avioanele cu urgenta asta de Coronavirus. Cine îmi poate lasă un mesaj, ii mulțumesc din suflet.
11 comentarii
0
22-04-2020, ora 18:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Singurul lucru care e de facut este sa o supravegheze cineva sa isi ia corect tratamentul (minim doi ani dupa un prim episod psihotic acut). Incercati sa o ajutati maxim posibil dar fiecare are crucea lui de dus in viata. Nu exagerati. Pe Facebook sunt grupuri de suport pentru depresie. Daca simtiti nevoia puteti face terapie online cu un psiholog.
Dupa o luna de tratament intensiv sora ar trebui sa iasa din episod.
Apoi trebuie sa se duca lunar la medic pentru evaluare si reteta.
1
22-04-2020, ora 23:15
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Va mulțumesc din suflet pt timpul acordat. Sa speram ca tot Raul spre bine. Multa sănătate și tot binenele va urez
0
23-04-2020, ora 00:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc si eu! Asemenea!
0
25-04-2020, ora 11:49
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Bună ziua. Revin după 3 zile sa spun situația surorii mele care am descris-o la început. Nu știu ce se întâmplă cu ea, își ia medicația corect, chiar în fata mea, numai ca are momente când e lucida și când nu si nu prea doarme noaptea... Ar putea sa îmi răspundă cineva care ar fi cauza? Va mulțumesc din suflet
0
25-04-2020, ora 12:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa treaca o luna de cand ia tratamentul sa isi revina. Medicamentele nu actioneaza pe loc, ci in timp. Vorbiti cu dr. sa ii dea ceva de somn. Aceste boli pot da insomnie.
0
25-04-2020, ora 14:02
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Menzionez ca ia rispolept 1mg dim și 1 mg seara
Anxiar jumătate dimineață și jumătate seara si orfiril un pliculeț dimineața. Ar putea fi cauza acestor medicamente? Și când e prea agitata ia și extraveral câteodată. Mulțumesc pt raspuns
0
25-04-2020, ora 15:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Insomnia nu e cauzata de medicament, ci de boala. Sa ceara doctorului ceva pentru insomnie. E foarte important sa doarma ca sa isi revina.
1
25-04-2020, ora 16:29
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Va mulțumesc frumos de mii de ori
0
30-04-2020, ora 15:48
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Revin din nou cu speranța că o să îmi răspundeți și acum. Sora a mea a fost singura la psihiatrie din cauza ca nu dormea, și ia schimbat și schema. Menționez ca acum, doarme, dar e cam lentă în vorbire, mai și deriaza de la subiect, a scris cu rij pe pereți numele copiilor ei... Nu știu dacă e un semn de îngrijorare. Va rog frumos sa ma ajutați și sa îmi spuneți ce este de făcut. Va mulțumesc din suflet
0
30-04-2020, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa isi ia tratamentul minim o luna neintrerupt pana sa ii dispara aceste simptome.
1
30-04-2020, ora 23:25
Ramona79.,
Nu este medic/terapeut
Ramona79.,
Mulțumesc mult pt timpul acordat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.