tulburare de panica-atacuri de panica

419 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 13 14 Înainte ›
0
11-11-2011, ora 20:27
roxybuzz
Nu este medic/terapeut
roxybuzz
Da Ana la fel am avut si eu.. si timp de o luna jumate m-am chinuit sa trec peste si blestemata sa fie ziua aceea ca de atunci am atacuri de panica si multumesc lui Dzeu ca azi tin tratament si sunt mult mai bine. stai linistita ca nu e nimic grav. e mai rau sa nu iti dea diagnostic ulcer duodenal ca acolo e mai urat...depinde de situatue ajungi la operatie. Seara buna si numai bine tuturor !!!
0
12-11-2011, ora 16:43
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
pt roxybuzz:tot arsuri in piept puternice iscate din senin aveai si tu?dar nu in capul pieptului.astea ma da peste cap.ce tratament iei?eu nu mai stiu ce sa aiu sau ce sa fac.astea ma sperie de moarte.inainte aveam dureri acum am arsuri si stare de lesin
0
13-11-2011, ora 11:53
roxybuzz
Nu este medic/terapeut
roxybuzz
Pt Ana... iti recomand sa te duci la un doctor psihiatru si vei vedea ca te vei simti mai bine cu un tratament adecvat. eu am fost la doctor, chiar daca am facut-o mai tarziu dar mi-a priit si m-am facut bine. Da asa am avut si eu mai ales starile de lesin si arsuri dar nu am avut chiar atat de puternice...la tine probabil este teama aceea de rau si panica s-a instalat. Daca esti din bucuresti iti recomand doctorul la care sunt si eu. Numai bine !
0
13-11-2011, ora 16:53
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna.
E clar ca trebie sa faci un tratament ar fi buna psihotarapia dar condusa cu cap si fara incursiuni in copilarie..
Mult succes
Ady
PS Nu iti recomand un psihiatru.nu o sa faca decat sa iti dea medicamente si cam atata
0
16-11-2011, ora 16:12
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
buna la toti.ce mai face-ti?sunte-ti bn, ca eu nu scap de arsurile astea in piept si acum sunt si in spate.nu mai stiu ce sa mai iau.sper sa fiti voi bn macar
0
17-11-2011, ora 16:16
roxybuzz
Nu este medic/terapeut
roxybuzz
Eu referitor la atacuri panica sunt bine. tratamentul are efect si sunt f bine. Dar altceva ma doboara acum.. cred ca sunt insarcinata cu mare drag mi-as dorii acest copil dar stiu ca nu am voie atata timp ce tin acest tratament de panica. Sper doar sa fie o dereglare a menstruatiei si sa fie totul bine.
ANA nush ce sa mai zic..daca te doare si in spate fa-ti cat mai repede control...nu sunt in masura sa dau sfaturi.Eu am stat, ult timp asa. Numai bine tuturor!!
0
18-11-2011, ora 19:16
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
ma bucur pt voi ca sunteti bn.si eu sunt binisor cu exceptia dureri in piept si starii de lesin.nu stiu de la ce poate sa fie ca de la inima sigur nu.atacuri de panica nu mai fac deocamdata
0
19-11-2011, ora 14:13
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna.
Senzatia de arsura si de durere in piept este foarte caracteristica anxietatii.Deci de la ea este..Incerca un tratament psiho..
Toate bune.
Ady
0
19-11-2011, ora 23:13
roxybuzz
Nu este medic/terapeut
roxybuzz
Buna... Ai dreptate Ady... asta am incercat sa ii explic si eu. Eu in decembrie incep sa reduc pastilele si ma bucur mult si sper ca in curand sa termin odata pt ca sincer nici nu ma mai simt bolnava.Ma simt om plin de viata. Toate cele bune tuturor.
0
20-11-2011, ora 00:02
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
deja fac un tratament dar tot nu imi e bn
nu mai fac atacuri dar cand ma doare in piept, cand la inima sau te miri ce.nu am probleme cu nimic,.am facut toate investigatiile posibile dar tot imi e rau.atacuri nu mai fac doar ca nu ma simt bn.cand nu ma doare in piept am dureri pe partea inimii.de la ce sa fie oare?
0
20-11-2011, ora 10:41
anette1
Nu este medic/terapeut
anette1
Tin minte ca la un moment dat cand am schimbat tratamentul pentru anxietate m-a prevenit doctorul ca isi va face efectul cam dupa o luna dar apoi totul va fi bine. Erau antidepresive cu actiune indelungata si de asta efectul se instaleaza ceva mai greu. Asa trebuie sa fie si in cazul tau. Oricum, pana medicamentele isi vor face efectul este important sa nu te mai gandesti la cele rele pentru ca nu ai nici un motiv. Toate analizele iti sunt bune deci nu mai cauta nod in papura. Accepta ca ai anxietate si gata. Incearca sa te relaxezi si sa gandesti pozitiv. Senzatiile de la inima sau piept mai apar si in raceala, nevralgie intercostala, dar nu e ceva complicat. Nu te mai gandi la ele. Ai incerdere in tine. Si ca supliment ia Magne B6-e foarte bun atat pentru inima cat si pentru sistemul nervos.
Sanatate!
0
20-11-2011, ora 14:04
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
@Ana: Si eu am dureri in partea stanga sau in zona pieptului. Sunt cauzate de anxietate. Stai linistita ca nu ai nici o pb cu inima. De cate ori nu mi s-a intamplat ca in timp ce conduceam sa ma apuce cate o durere "de inima" si sa am impresia ca o sa mi se opreasca inima. Am invatat sa le ignor pentru ca stiu ca sunt pe fond psihic. Ideal ar fi sa faci un pic de terapie. Doctorul te va invata cum sa depasesti starile de anxietate sau cum sa realizezi ca anumite senzatii nu sunt cauzate de vreo boala incurabila.
De multe vreme vroiam sa intreb o chestie cu care ma confrunt de ceva vreme.
Inainte cand eram pus in situatii stresante (sedinte, probleme personale, dead-line-uri etc) reactionam constant printr-o stare accentuata de anxietate.
Ei bine... acum sunt pus in fata acelorlasi situatii si... ASTEPT. Astept sa apara anxietatea, sa mi se faca frica, sa am sentimentul ca vreau sa scap de situatia cu care ma confrunt si sa ma refugiez intr-un loc unde ma simt in siguranta. Pot sa astept mult si bine pentru ca anxietatea nu mai apare. E ca si cum ceasul arata 12:59 si tu tot astepti sa se faca ora unu. Va dati seama ca nu pot decat sa ma bucur ca am ajuns la punctul in care reactionez ca un on normal.
Cand am mers prima oara la medic si am inceput sedintele de terapie doctorul (de fapt e doctorita:) mi-a spus ca o sa am nevoie de 3 lucruri: vointa, timp si bani. Va las pe voi sa va dati cu parerea care din cele 3 cerinte mi s-a parut cea mai grea.Chiar sunt curios care e parea voastra: ce vi s-ar parea mai greu de indeplinit din cele 3.
Multa bafta!
0
20-11-2011, ora 23:09
roxybuzz
Nu este medic/terapeut
roxybuzz
Jdm stiu cum este sa te simti un om normal dupa atatea probleme. Si eu sunt la fel dupa acest tratament. Si parerea mea daca mie mi-ar zice doctora cele 3 lucruri... as zice ca BANII. consider ca timp este destul...vointa vine de la sine pt ca incepi sa te redresezi si daca nu ai bani nu ai nimic ;) asta e realitatea. Parerea mea... A voastra ?? Sanatate !!
0
21-11-2011, ora 18:54
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Voi ati auzit de nevroza cardiaca??In dictionar scrie cam asa ceva:"Nevroza cardiaca este o stare anormala, caracterizata printr-o anxietate exagerata, însotita de reactii emotive psihice si cardiocirculatorii fara legatura cu o anumita cauza; sunt foarte greu de precizat iminenta, un anumit pericol sau existenta unei amenintari. Bolnavii cu nevroza cardiaca se plâng cel mai adesea de dificultati respiratorii fara nici o legatura cu efortul fizic; au palpitatii chiar în repaus, dureri precordiale cu predominanta în regiunea submamara, uneori dureri de cap, transpiratii. Aceste tulburari pe care le descriu bolnavii nu sunt sistematizate si nu pot îi corelate cu efortul fizic, sau diverse munci; singura explicatie data de bolnavi este legatura cu diverse conflicte familiale, profesionale, surmenaj. De regula, tensiunea arteriala este normala, iar ritmul este de cele mai multe ori tahicardie. Desi numeroase examene medicale confirma lipsa unei boli a inimii, totusi obsesia bolnavilor persista, în asemenea cazuri se impune un tratament neuro-psihiatric."Au uitat sa precizeze ca nevroza se declansaza pana la varsta de 30-35 de ani si ca este insotita in majoritatea cazurilor de senzatia de cald sau bufeuri..Deci se trateaza, , doar trebuie sa sti cum..Toate bune
Ady
0
22-11-2011, ora 05:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă adinamess, nevroza cardiacă, aşa numita nevroză viscero-vegetativă, de obicei, nu este determinată de o boală organică propriu-zisă, ci este determinată, în principal, de unii triggeri - factori declanşatori - cum ar fi: stresul, suprasolicitarea, zgomotul, poluarea (de anumite tipuri) etc., triggeri la care anumite organisme umane au un prag de suportabilitate/toleranţă scăzut, datorită unei hipersensibilităţi înăscute sau dobândite pe parcursul vieţii (Câteodată, însă, nevroza cardiacă este indusă de un sindrom depresiv-anxios, ba chiar şi de o disfuncţionalitate cardio-vasculară şi nu numai).
Persoana care suferă de nevroză cardiacă se poate trata în funcţie de cauzalitatea care stă la baza inducerii nevrozei. De regulă poate face psihoterapie cognitiv-comportamentală strict cu/în scopul de a învăţa să-şi educe sistemul mentalo-psihic (sistem compus din gândire şi rang de sentimente/emoţii), pentru a putea, în prezent sau în viitor, să reacţioneze în stil adaptogen faţă de stres, anxietate, oboseală şi (pre-)traumă, adică să îşi crească psiho-emoţional rezistenţa faţă de principalii parametrii care pot creea una sau mai multe breşe în sănătatea organismului, lăsând astfel loc să se instaleze nevroza cardiacă, printre altele, şi nu numai.
Şi, bineînţeles, persoana respectivă se poate trata apelând la ajutorul unui medic fitoterapeut. Tinctura de talpa gâştii (sau gâştei, cum mai este denumită, în mod incorect) - Leonurus cardiaca - este tratamentul fitoterapic (naturist) de elecţie al nevrozei cardiace induse de stres, depresie, anxietate, o tulburare specifică de circulaţie şi de tensiune arterială oscilantă (se ia, de regulă, o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol).
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Administrarea tincturiii de talpa gâştii are două contraindicaţii majore, şi anume: sarcina şi alergia la talpa gâştii !
0
22-11-2011, ora 14:55
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Mr. Nick

De fapt, genitivul se formeaza de la pluralul substantivului. Sg.: 'o gasca', pl.: 'doua gaste', asadar genitivul ar trebui sa fie: 'gastei'. Oricum, esti una dintre putinele persoane cu o gramatica si ortografie bune pe acest subforum.

PS: Tu cand mai dormi, daca la 3-4-5 dimineata postezi pe romedic?! :)
0
22-11-2011, ora 15:59
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Buna! Voi toti cei cu anxietate si atacuri de panica, aveti teama de a merge la cardiolog?Eu am aceasta temere, motiv pentru care abia reusesc sa fac cate un EKG pe an si acela cu mare dificultate si emotie.Anxietatea la mine se manifesta diferit de la o perioada la alta.Predominanta este starea de emotivitate exagerata, ceea ce genereaza o neliniste generala.Cel mai mic factor de stres sau emotie ma da peste cap.Raman conectata multa vreme la acea stare si nu pot iesi din ea. Ma enervez foarte repede si ma doare capul instantaneu.Doctorita mi-a spus ca eu intretin atacul de panica si anxietatea atata timp cat vreau eu.Daca vreau sa dureze 5 minute atata dureaza, daca vreau sa dureze 10 ore atata va fi.E greu (stiu ca nu imposibil) sa imi canalizez gandurile spre o directie pozitiva, atata timp cat in interiorul meu zbuciumul nu imi da pace.Anul trecut, cam in aceasta perioada, am apelat iarasi la psihiatrul meu si mi-a recomandat Linisan, m-am simtit foarte bine cu el, singurele efecte secundare erau legate de scaderea apetitului sexual.Dupa 3 luni am terminat tratamentul si incet, incet au aparut toate simptomele dar si altele.Mi-a dat Rivotril la nevoie si chiar am luat destul de mult timp, e drept ca doar 1/2 tableta pe zi.Apoi mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la Rivotril pt, ca in timp da dementa si ca in Occident e scos deja.Acum iau de cateva zile ocazional Sedativ PC, dar o sa respect totusi prospectul si o sa iau o perioada 2bucx3/zi.E produs homeopat si nu are efecte secundare.Am facut si psihoterapie.Cred ca a fost singurul lucru care a dat rezultate.Din motive financiare (180 lei sedinta) a trebuit sa renunt.Am facut si acupunctura, tratament homeopat. Acum merg la masaj Yumeiho (80 lei sedinta).Toate acestea ajuta, dar ce pacat ca sunt scumpe si nu sunt la indemina tuturor! Rugaciunea m-a ajutat sa ma incarc pozitiv de multe ori. Sunt sigura ca voi gasi o solutie! Desi nu am scris demult pe forum, citesc fiecare comentariu de al vostru.Va doresc ceea ce imi doresc si mie:Sa iesim victoriosi din toata aceasta stare, cat de repede posibil.Daca aveti noutati spectaculoase, va rog sa le spuneti si altora.Suntem mereu in cautare de solutii.O zi buna!
0
22-11-2011, ora 16:14
Kora_G
Nu este medic/terapeut
Kora_G
Pentru JDM.
Cum ai trecut peste perioada aceea stresanta cu condusul masinii?Tie nu iti placea sa conduci sau aveai atac de panica la gandul ca vei conduce?Eu am emotii de fiecare data, la inceput ma gandeam de seara ca dimineata merg cu masina si stateam intr-o stare de agitatie continua.Acum e putin mai bine, imi iau inima in dinti si mai merg prin oras singura.Am carnetul de 20 de ani, dar nu am mai condus.Am luat 6 ore cu un instructor si acesta a zis ca e suficient. Au fost momente cand faceam cate 3 opriri pana ajungeam acasa.Dar de fiecare data m-am incurajat singura si mergeam mai departe.
0
22-11-2011, ora 21:58
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
@Kora_G

Mi-a placut mereu sa conduc si... inca imi place (atunci cand nu sunt anxios). Frica de a conduce a aparut dupa instaurarea starii de anxietate generalizata. In prezent senzatiile sunt cam aceleasi de acum 3 ani dar modul in care raspund la ele s-a schimbat dramatic (comic nu!?). Din proprie experienta daca trec prin perioade in care anxietatea revine, condusul devine un chin. Acum cateva saptamani am avut pentru vreo 4 zile o stare accentuata de anxietate si senzatile traite la volan au fost extrem de neplacute.
Acum 3 ani am cumparat impreuna cu parintii o masina noua. De cate ori ma gandeam ca as putea-o conduce aproape ca faceam un atac de panica. De fapt chiar am facut unul cand eram cu ei si mergeam intr-un mic concediu si a trebuit sa ne intoarcem acasa dupa ce facusem numai 30 de Km. Ce am apreciat la ei a fost ca nu mi-au reprosat niciodata faptul ca le-am stricat planurile sau prostii de genul asta. Acum am ajuns sa o conduc de unul singur prin tara. Singura frica e sa nu ma buseasca cineva pentru ca asigurarea e pe numele parintilor si mi-o si imaginez pe mama facandu-mi scandal ca nu am condus preventiv.
Faza cu ganditul inainte si anticipatul starilor de anxietate traite intr-o anumita circumstanta o cunoastem toti banuiesc. Mi-a explicat doamna doctor cu care fac terapie cum functioneaza chestia asta si de atunci nu mai gandesc asa de 'futurist'. Ma limitez doar la viitorul apropiat.

Acum referitor la durata atacului de panica. Am avut prin 2008 vreo 2-3 care au durat 2 zile. Cat se poate de nasol!
Nu stiu cum le-am facut faza dar sincer prefer sa nu imi mai aduc aminte de ele. Simplu gand ca as fi putut face o chestie folositoare in timpul ala in care am zacut in pat fiindu-mi frica si visand cai verzi pe pereti ma face sa urlu. Dar asta a fost ATUNCI si altceva e ACUM. Asta e cel mai important. Ce o sa fie mai incolo.. vorba lui Toma Caragiu: Dracu stie!:)
Sper ca nu v-am plictisit cu prostioarele mele.
papa.
0
22-11-2011, ora 23:07
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
@the_eye, scumpo, AI DREPTATE; iertare! Corect este 'talpa gâştei, nu talpa gâştii'. Nu vreau să-mi caut scuze/circumstanţe atenuante, pur şi simplu am greşit, pe fondul grabei şi al neatenţiei, cel mai probabil.
Mulţumesc pentru lecţia de gramatică ;) Ştiu cum se formează genitivul :-) Ar fi fost chiar culmea să nu ştiu, în condiţiile în care am fost olimpic la limba şi literatura română, în liceu. Chiar şi aşa, fără doar şi poate, am momente când mai fac greşeli de natură gramaticală, nu de puţine ori, chiar şi pe fondul prostiei, nu numai pe cel al neatenţiei sau grabei, pentru că sunt failibil, nu infailibil.
Când mai dorm? Mi se întâmplă, câteodată (în unele zile), să dorm ziua; aşa se face că noaptea (în acele zile) nu mai pot dormi. Acesta este motivul pentru care, ocazional, postez pe Romedic în intervalul 00:00-01:00 -- 05:00-06:00 şi nu numai :)
Pup,
Mr. Nick ♥
0
23-11-2011, ora 10:29
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna,
Toti ne grabim, toti suntem obositi si mai uitam sa punem o virgula sau batem incorect cuvintele. Important este ca putem comunica.Cam asta este cu nevroza cardiaca.Tot ceea ce vroiam sa transmit este ca exista simptome care nu sunt decelate la EKG si deci trec neobservate si deseori netratate.Zi buna
Ady
0
23-11-2011, ora 15:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Corect este "talpa-gastii" deoarece e un nume popular intrat in uz, asa cum e cazul si la ochiu-boului sau denumiri proprii cum e Ramnicu Valcea ! Acestea nu se mai corecteaza ! Suna si mai bine, sunt mai muzicale ! :)

Pentru nevroza cardiaca merge adaugat la ceaiul de talpa-gastii si paducel, lavanda si tei, impreuna au un efect mult mai bun !
0
24-11-2011, ora 00:41
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate dle stevens, :))), până la urma urmei, ambele forme sunt corecte, şi talpa gâştii, forma populară, şi talpa gâştei, forma ortogramaticală, nu? Aşa, ca să împăcăm şi capra şi varza, folcloricamente vorbind, mai ales că ambele forme pot fi întâlnite în plafarele din toată ţara. Hmm...
Şi da, pentru nevroza cardiacă merg adăugate, la ceaiul de talpa gâştii, şi păducel, lavandă şi tei ;) Împreună au un efect sinergic superior ♥
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-11-2011, ora 15:16
ioana.bobocea
Nu este medic/terapeut
ioana.bobocea
Pentru orice afectiune va rog sa cititi "DIETA YOUNG", acolo ve-ti afla multe raspunsuri la intrebarile voastre.
SURSA TUTUROR SIMPTOMELOR (BOLI) este ACIDITATEA din corpul dvs. Aceasta conduce la dezechilibre minerale, hormonale si in consecinta sistemele si organele se imbolnavesc.CANDIDA este un microorganism care se inmulteste in mediul acid din corpul dvs, ea are consecinte devastatoare in corpul dvs.Dezechilibrele neurologice sunt doar una din consecintele acestei ciuperci. Si daca a-ti sti ce simpla este "SOLUTIA" Veniti sambata 26.11.2011 la ora 16 la Scoala Generala 64 unde are loc terapia AMA (GRATUIT) de fapt este "O LECTIE DE LUMINA " care este urmata de terapie.Va rog deasemenea sa vizionati pe YOUTUBE, sectiunea "Music" video-urile "Terapia AMA.
In prezent se vindeca o tanara si cu aceasta metoda, diagnosticul ei este ultimul din sfera afectiunilor neurologice (psihice, medical) SE POATE, DACA SI TU VREI.
0
01-12-2011, ora 15:59
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
BUNA din nou.ptr toti cei care iau id-uri de pe forum si intra sa isi bata joc sau sa-si arate... la web.nu mai intrati fratilor sa rade-ti de lume.noi chiar avem probleme sau asa credem.nu v-as dorii sa trece-ti prin ce trecem noi cei cu atacuri de panica.jucati-va in alta parte.aici avem nevoie de ajutor ca nu scriem de dragul de a o face.vedeti-va de ale voastre si aratati-va cu ce va inzestrat D-zeu in alta parte.cautati ceea ce va trebuie.nu va jucati cu oamenii.
0
02-12-2011, ora 13:46
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Dupa cite stiu eu, regulamentul nu permite afisarea adreselor personale de legatura si nici nu este indicat, se poate comunica in prealabil pe mesageria de aici si apoi se invita pe mess doar persoanele care par oneste.Vina va apartine prin urmare. Persoanele care au trimis linkuri cu informatii despre cauzele bolii si posibile tratamente, le-ati ignorat in totalitate.Puteti bloca accesul celor care si-au aratat, , zestrea, , (sa fi crezut in sinea lor ca este o metoda de a va scapa de panica?)
0
05-12-2011, ora 12:59
CONSTANTIN ANA
Nu este medic/terapeut
CONSTANTIN ANA
scz dar nu am ignorat nimic din ceea ce mia fost trimis prin forum.orice rasp e binevenit si ma incurajeaza.dar mai gasesti si oameni care nu au rusine.mi-am lasat adresa de id ca sa pot intra cu mai multi care au aceeleasi probleme in legatura sa nu ma mai simt singura.nu pt altceva.
0
06-12-2011, ora 11:51
dj_flox2000
Nu este medic/terapeut
dj_flox2000
Buna ziua,

La fel ca si voi am trecut si eu prin aceste stari groaznice de atacuri de panica, mie si greu sa imi amintesc de ele si sa va povestec voua cum am scapat. Totul a inceput cand am avut un deces in familie, presupun ca de la vestea groaznica si de la participarea la inmormantare am facut un soc, de la care am ramas cu sechele. Dupa cateva zile de la inmormantare nu puteam sa dorm noaptea, nu aveam aer, si aveam palpitatii, pur si simplu creadeam si eram sigur ca o sa mor in seara acea. Dimineata foarte speriat mi-am trezit parintii sa ma duca repede sa-mi fac investigatii, analize si toate cele, pur si simplu eram foarte speriat si cu o stare inimaginabila de neliniste. Mi-am facut toate analizele posibile: de sange, tomograf la cap, la endocrinologie, cardiolog, neurolog, ORL, ETC. Pe moment m-am mai linistit dar dupa vreo o luna ma trezesc intr-o noapte din nou cu o frica intensa si cu senzatia ca o sa mor. Speriat merg in baie si nush ce mi-a venit sa ma gandesc ca o sa fac atac de cord si alte prostii, in acel moment mi s-a intunecat vederea, pulsul s-a accelerat considerabil si timp de vreo 3-4 sec nu am putut sa respir, eu nestiind pe moment ce se intampla m-am speriat foarte tare dar de fapt toate astea s-au intamplat din cauza andrenalinei, care in momentul in care m-mam gandit ca o sa fac atac de cord, mintea mea a actionat instant ca intr-o situatie de viata si de moarte. Va spun asta ca sa vedeti si voi ce poate face mintea unui om care este intr-o frica intensa, mintea poate sa ne joace multe feste prin paranoia irationala si de aceia trebuie sa fim rationali, sa ne gandim limpede, chiar daca ne mai scapa si cadem intr-o panica de astea, toate simptomele sunt normale, corpul actioneaza ca intr-o situatie de viata si de moarte fiindca asa percepe mintea noastra din cauza gandirii noastre irationale. Va vine sa credeti ca mi s-a intamplat sa chem si ambulanta intr-o seara fiindca nu am putut sa ma linistesc.
Acuma va intrebati " ok da cum scapam de asta"?
Bine deci pentru inceput cand sunteti in faza de la inceput care este cea mai intensa va recomand sa mergeti si la un psihoterapeut, care sa va faca terapie si puteti sa luati xanax, dar nu mai mult de o luna fiindca o sa va faca mai mult rau, o sa depindeti de el, o sa va fie frica sa iesiti din casa fara medicament la indemana, asa cum am patit si eu. Deci la psihoterapeut ca sa va mai linisteasca fiindca si pe mine m-au ajutat cateva sedinte la pshoterapeut. Dar tin sa va zic ca nu tine in totalitate de psiholog, ci tine si de voi, fiindca fara convingerea voastra si fara ajutorul vostru nu faceti nimic. Sfatul meu este sa mergeti la psiholog si chiar daca va administreaza xanax sa nu luati mai mult de o luna.
Eu dupa ce am fost cateva sedinte la psiholog, sedinte care mai ajutat putin dar nu foarte mult, am renuntat la xanax si am luat in continuare magne B6.
Deci va faceti analizele pentru linistea si convingerea voastra, mergeti la psiholog fiindca ajuta pentru inceput. Eu pot sa spun ca dupa 3 luni am scapat complet de aceste atacuri de panica. Cum?
Dupa ce am fost la psiholog vreo 2 saptamani si am terminat cu xanaxul, am inceput sa iau MagneB6 care ajuta foarte mult sa stiti, si am inceput sa merg singur la facultate, sa fac singur plimbari prin parc, iar cand aveam vreun gand de genul " o sa mi se faca rau" sau orice fel de gandire irationala fredonam in gandul meu o melodie sau doua ca sa imi duc mintea in alta parte. Si alt lucru care m-a ajutat foarte mult este ca am inceput sa fac exercitii fizice, mai ales dimineata dupa ce va treziti, dupa o jumatate de ora faceti usor si cat puteti pentru inceput 10-20 genoflexiuni, sau orice fel de exercitiu fizic, miscarea ne face fericiti. Endorfina, substanta chimica cu proprietati analgezice asemenatoare celor ale morfinei, se elibereaza la 30 de minute de la momentul in care incepem sa facem sport. Aceasta reduce discomfortul fizic provocat de exercitiu si induce un sentiment de euforie. Astfel o sa fii fericit si cu mintea mai limpede intreaga zi. Uite eu de exemplu am ajuns pana in ziua de azi sa fiu dependent de aceste exercitii fizice, am ajuns pana azi sa fac o data la 2 zile intr-o zi 500 de flotari in reprize, plus ca merg la serviciu pe jos, si stau la etajul 7 dar nu folosesc liftul ci doar scarile. Va ajuta foarte mult miscarea, o sa vedeti si trebuie sa fiti optimisti sa va ganditi ca exista cale de scapare, trebuie doar sa aveti putina rabdare, cu trecerea timpului o sa deveniti din ce in ce mai puternici si simptomele sau gandurile astea irationale o sa dispara incetul cu incetul. Nu uitati in momentele grele Magne B6 si miscare, cat de putin nu conteaza. Si luati-va inima in dinti si iesiti afara, nu stati in casa pentru ca o sa ajungeti sa faceti fobii si o sa va fie frica sa iesiti din casa singuri. De aceea sfatul meu este sa va faceti analizele, chiar si la cardiolog ca sa va convingeti ca nu aveti nimic cu inima si sa alungati teama, luati magne B6 si Talpa gastii ( tinctura naturista, se gaseste la orice magazin naturist) pentru cei care au puseuri de tensiune sau palpitatii, nu uitati totule depinde de voi. Uite eu dupa nici trei luni de la prima data cand am facut primul atac de panica, am reusit sa imi gasesc o prietena, mi-am gasit un loc de munca, si am trecut peste toate, nu zic ca nu mai am din cand in cand un gand irational, dar pur si simplu stiti vorba acea din popor (pe o ureche intra, pe cealalta iese). Si inca ceva, nu strica nici sa va rugati la Dumnezeu si sa mergeti la biserica, fiindca si acest lucru m-a ajutat foarte mult. Mult noroc si sanatate, sa va ajute Domnul asa cum m-a ajutat si pe mine fiindca e groaznic sa ai aceasta boala/stare a secolului 21 cum se mai zice. Inca o data mult noroc si sanatate. -*


(*modificat de admin)
0
07-12-2011, ora 09:17
dj_flox2000
Nu este medic/terapeut
dj_flox2000
Si inca ceva, evitati sa tot cautati raspunsuri pe diferite forumuri, pentru ca sunt topicuri care mai mult o sa va sperie mai tare decat sa va ajute, stiu pentru ca asa am facut si eu. Cel mai bine este sa va eliberati mintea de grija, si sa faceti lucruri care sa va ocupe mintea si sa nu va mai ganditi la boala, si un pic de miscare dimineatza dupa o jumatate de ora de la trezire, si chiar si un pic de ciocolata o sa va ajute daca mancati in fiecare zi. Multa bafta si sanatate.
0
01-01-2012, ora 17:37
madalina.popa
Nu este medic/terapeut
madalina.popa
SOLUTIA...si mie mi-ar placea sa-mi trimiti cartea-*
Multumesc



(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
419 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •