Trombocite 800.000

21-05-2019
Ioana72
Nu este medic/terapeut
Ioana72
Buna seara!

Acum 2 luni de zile am facut niste analize de rutina și mi-au iesit trombocitele 960.000. Medicul de familie a fost destul de îngrijorat, spunând că nu este in regula si trebuie sa repetam analizele urmând să facă mai multe investigatii. Următoarea recoltare a fost pe 8 mai. Am uitat să menționez că locuiesc în Londra si aici astepti f mult pentru programări. Astăzi am avut programarea pt rezultatul analizelor. Au mai scazut, sunt 800.000. Printe altele, medicul mi-a spus că totul a iesit f bine, nu am artrita, nu am infecții, inflamatii, ficatul functioneaza bine, rinichii la fel și nu înțelege de ce sunt trombocitele asa mari. In concluzie, trebuie sa le repetam încă o data (programarea este peste o luna) și dacă vor fi tot asa mari ma va trimite la hematologie.
Sunt motive sa imi fac griji ? Ce as putea avea?
Am 47 de ani, muncesc, ma simt bine. Am doar stări de oboseala, ma cam doare capul, dar nu asa tare ca sa iau pastile.
Ma mai doare degetul mare de la mâna stângă, de fapt buricul degetului, e puțin umflat, rosu si este o durere ca de arsura, de mă trezesc și noaptea din somn. Nu stiu daca este vreo legătura, dar altceva nu ma supără.
1 comentarii
1
16-11-2019, ora 08:35
Georgescu Marian
Nu este medic/terapeut
Georgescu Marian
800 000 nr de trombocite este unul foarte mare. Normal ar trebuie ca nr trombocitelor sa fie intre 150 000 si 300 000. In orice caz analiza ar indica o trombocitoză care poate fi asociata cu boala a maduvei osoase. Degeaba repetati analizele, daca acestea tot la acelasi nivel sunt. Trebuie control de specialitate la hematolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Populație unică de trombocite asociată cu îmbătrânirea și tulburările de coagulare a sângelui
  •