Trebuie tratament pt streptococ de tip A_

27-06-2016
angi_ghi
Nu este medic/terapeut
angi_ghi
Buna ziua. De curand i-am facut fetitei un exudat faringian pt a se putea intoarce la gradinita. I-a iesit streptococ de tip A. Vreau sa stiu daca trebuie tratament. Medicul de familie mi-a zis ca nu e nevoie de antibiotic numai in cazul in care streptococul este betahemolitic. Mentionez ca fetita nu are nici un simptom, in afara de faptul ca are ceva secretii in gat si tuseste productiv dar foarte rar, La gradinita s-au depistat cateva cazuri de scarlatina, de aceea trebuie sa faca fiecare copil exudat. Daca trebuie tratament vreau sa stiu cate zile si ce cantitate(are 24 kg si 5 ani si 11 luni). Alt medic mi-a zis sa-i dau ospen 400000 ui/5ml cate 7, 5m de 3 ori pe zi 10 zile iar dupa 14 zile sa-i repet exudatul.
Multumesc
3 comentarii
0
27-06-2016, ora 21:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu..nu e cazul de tratament pentru infectie acum
doar daca raceste si face febra
2 cauza de ce copilul poate sa fie un purtator de microbi..este la nivelul tractului dgestiv
un eventual reflux gastro-esofagian de la anumite alimente acre, acide, citrice... duc la sensibilitate faringiana..
0
28-06-2016, ora 09:16
angi_ghi
Nu este medic/terapeut
angi_ghi
Am inceput totusi tratamentul cu Ospen pt streptococul de tip A. 7 zile ar fi suficient? Nu as vrea sa exagerez cu antibioticul. Cand ar fi indicat sa-i refac exudatul sa vad daca a scapat de streptococ, dupa 4 zile sau dupa 10 zile de la terminarea antibioticului? Multumesc
P.S Mentionez faptul ca fetita a facut de repetate ori bronsiolita, de vreo trei ori pneumonie. Am fost cu ea la salina doar o data dar vreau sa ma duc la mare sau din nou la salina(de anul trecut din noiembrie pana in aprilie a fost racita mai tot timpul, sufera de hipersensibilitate bronsica potrivit parerii unui medic, raceala debutand cu tuse seaca si uneori spastica).
0
28-06-2016, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 exista informatie medicala confirata.. ca bronsiolitele si alte probleme pulmonare ..se fac de la reflux gastro-esofagian in somn..mai cu seama la copiii care conuma lapte inainte de culcare
si racelile din gat..au aceiasi cauza..acidul gastric care irita faringele
asa ca investiagtii la gastrologie si schimbarea regimului alimentar este obligatoriu
2 antibioticul.. la purtatori... luat, NU pe acutizare, cand microbii sunt in repaus.. NU ajuta
si ca sa ajute la un purtator se face 10-14 zile
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: streptococul a

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou vaccin împotriva streptococului A
  •