Transpozitie dentara

18-12-2020
.
Nu este medic/terapeut
.
Buna!

Ma confrunt cu o problema pe care nu am stiut exact in ce categorie sa o plasez.
Problema este cam asa: am 2 dinti inversati: caninul din stanga sus cu lateralul din stanga sus, iar unul dintre cei 2 este de lapte.
Am fost la un consult stomatologic, in urma caruia mi s-a comunicat ca varianta optima ar fi extragerea dintelui de lapte si aplicarea unui aparat dentar care sa traga caninul in locul sau. Problema este ca, avand 21 de ani, cred ca procedura aceasta va dura foarte mult timp, iar eu consider ca estetic, pentru mine, nu-mi pot pune aparat dentar in aceasta perioada. As vrea sa stiu daca este totusi posibila efectuarea unui implant in acea zona, tinand cont de faptul ca este foarte putin spatiu, iar dintele de lapte se scurteaza din ce in ce mai mult.

Pe langa varianta cu aparatul dentar, pe care o refuz din start, ce alte variante ar mai putea fi posibile?
1 comentarii
0
21-12-2020, ora 06:37
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, situatia dumeavoastra este mai speciala, greu de spus fara a vedea macar o radiografie si o imagine clinica. Deseori, varianta cu purtarea aparatului este singura posibilla. In afara de mutarea caninului la locul lui, face si spatiul necesar pentru implant. Probabil ca incisivul de lapte este un dinte ingust si la dumneavoastra; spatiul intraosos necesar, interdentar, pentru inserare implant este minim 6 mm. Sunt multe detalii ''tehnice'' de luat in calcul. Discutati si cu un medic protetician daca se gandeste la o alta solutie decat ortodontica. Numa bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul