tiroida subacuta, medicul mi-a dat rezultat favorabil

06-12-2008
danabranici
Nu este medic/terapeut
danabranici
am fost diagnosticata in iunie 2008 cu tiroidita subacuta quervain. am urmat un tratament cu prednison si cu tyrozol. la 6 luni analizele sunt astfel: TSH - 1, 5 mUI/ml, FT4 - 1, 3 ng/dl, VSH - 3 mm la 1 ora si 9 mm la 2 ore. medicul care m-a tratat a spus ca este bine. astept si parerea dvs!
6 comentarii
0
30-05-2009, ora 23:03
iioana
Nu este medic/terapeut
iioana
dana
mie mi se par super bune rezultatele tale.
Si eu am aceeasi problema, te rog sa-mi spui si mie tratamentul pe care l-ai urmat cu prednison si tyrozol.
0
28-08-2009, ora 18:58
emilielena
Nu este medic/terapeut
emilielena
de curand am fost diagnosticata cu tiroidita subacuta quervain...dar pe langa faptul ca nu mi au dat ca si tratament decat tyrozol vor sa ma opereze...testele despre care dana vorbeste la al doliea endocrinolog mi s a spus sa le fac...cum se poate opera tiroidita subacuta fara un tratament adecvat si de ce refuza acesti medici chirurgi endocrinologi sa trateze intai ??? am nevoie de un tratament specific acestei boli si nu mai stiu unde sa merg...
0
28-08-2009, ora 19:06
rainna
Nu este medic/terapeut
rainna
buna, as dori sa aflu dac mai am sanse sa cresc.Am 1, 55 si 20 de ani.Ce ar trebui sa fac sa mai cresc macar 5 cm?
0
02-11-2009, ora 15:18
mariana_mihaela
Nu este medic/terapeut
mariana_mihaela
cu doua luni in urma am fost diagnosticata cu tiroidita subacuta, am luat 10 zile medrol, mi-a facut stomacul praf, am schimbat si medicul si apoi am urmat tratament cu prednison de 5mg, am inceput cu 30mg pe zi si am tot scazut doza acum sunt la 1 tableta, 5 mg. pe zi. De cateva zile am o senzatie de strangulare, parca ma sufoc, parca tot timpul am ceva in gat.
Puteti sa imi spuneti daca este o reactie la administratea prelungita a medicamentului sau este posibil ca dupa 2 luni de tratament tiroidita sa recidiveze
Multumesc
0
02-11-2009, ora 20:16
danabranici
Nu este medic/terapeut
danabranici
raspuns pentru mariana mihaela
am luat prednison in aceleasi doze ca si tine. Cand am ajuns la ultima saptamana de tratament, adica o pastiluta pe zi de prednison, am fost la un nou control si medicul mi-a mai prelungit inca 2 saptamani cu cate o pastila pe zi, pentru a preveni recidivarea bolii, desi pe tiroida, la ecograf, nu mai aparea nici o pata neagra, semn al infectiei. Exista posibilitatea recidivei cam in proportie de 5 % din cazuri. Acum eu ma simt bine, multumesc Domnului. Si eu aveam senzatia de sufocare si de nog in gat, dar la mine erau de la lipsa de calciu. Pe langa spasmofilia pe care o am, si prednisonul mi-a mancat calciul, motiv pentru care chiar de cum am terminat tratamentul pt tiroidita am inceput unul serios pentru reglarea calciului, indeosebi pe cale naturala. Dar sa stii ca este nevoie si de rugaciune. Mie abia dupa o saptamana de analize mi-au pus diagnosticul corect, o saptamana de chin cumplit, in care nici nu ma puteam ridica din pat. Iti doresc multa sanatate.
0
03-11-2009, ora 10:46
mariana_mihaela
Nu este medic/terapeut
mariana_mihaela
multumesc mult "danabranici", si mie mia spus acum 10 zile ca tiroidita este vindecata dar ca mai trebuie sa iau medicamente pentru a preveni recidiva. Sper ca totul sa fie in regula. Saptamana viitoare merg la control si atunci voi sti mai multe.
Sanatate multa tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tiroidia subacuta

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: