timpan perforat, sindrom vestibular
Am facut audiometrie si mi sa spus ca am putin afectat auzul la urechea stanga. as vrea sa va mai spun ca simt nevoia de a respira adanc pe nas pentru a depasi starea aceasta neplacuta de infundare a urechii.Ce imi recomandati sa fac, deoarece in urma consultului la orl am primit piroxicam, bilobil si indicatia de a merge la psihiatrie?Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat ca eu chiar nu mai stiu ce sa fac. Amuitat sa va mai spun ca pe partea stanga am si probleme cu dantura .credeti ca aceasta sensibilitate care o am se poate vindeca in vreun fel? va multumesc.
am inteles ca ai auzul afectat la urechea stanga.
intrebare aeste.. LA CE NIVEL ?.. e afectat nervul auditiv sau e afectata urechea medie. asta se vede la audiograma completa facut a cu casti + un vibrator dupa ureche. Repeti audiograma completa + Timpanograma si le trimiti pe mail.
pana rezolvi cu investigatia iti recomand sa faci inhalatii si spalaturi nazale cu ceai de musetel in care adaugi 2=3 pic de ulei esential de busuioc. Faci aromoterapie cu ulei de levantica( contra depresiei) si incalzesti bine urechea cu saculet cu sare fierbinte.. sau sufland aer cald cu uscatorul de par !!!
intrebare aeste.. LA CE NIVEL ?.. e afectat nervul auditiv sau e afectata urechea medie. asta se vede la audiograma completa facut a cu casti + un vibrator dupa ureche. Repeti audiograma completa + Timpanograma si le trimiti pe mail.
pana rezolvi cu investigatia iti recomand sa faci inhalatii si spalaturi nazale cu ceai de musetel in care adaugi 2=3 pic de ulei esential de busuioc. Faci aromoterapie cu ulei de levantica( contra depresiei) si incalzesti bine urechea cu saculet cu sare fierbinte.. sau sufland aer cald cu uscatorul de par !!!
buna ziua,
scuze ca intervin intr-o discutie de alt tip, insa abia m-am inscris si nu eram sigura ca mesajul meu va fi citit de Dvs. (d-le. Dr.) in timp util decat postat pe un subiect atat de recent.
in urma cu destui ani (vreo 10) am fost internata cu flegmon periamigdalian (aproape de septicemie dupa spusele doctorului) si in urma unui tratament destul de agresiv si a multor incizii draconice, am fost externata cu mentiunea scoaterii amigdalelor in perioada urmatoare. inca se mai vede cicatricea in "cerul gurii" :(
organismul meu este relativ sensibil la orice fel de raceala, durere gat, rinita, astm, pneumonii etc, desi pe parcursul anilor aceste simptome s-au rarit... acum cateva zile am racit... dupa diverse ceaiuri, vitamine etc. starea mea s-a imbunatatit, insa se mentine o jena la inghitit... pe acesi parte dreapta..
la o examinare in oglinda, cu coada unei linguri se observa o pata alba, micuta, ca un abcces... fiind week end, v-as ruga sa ma indrumati.. poate astepta pana luni? ce as putea face sa impiedic rudimentar acumularea acestei infectii?
multumesc frumos!
o primavara frumoasa tuturor!
Alexandra
scuze ca intervin intr-o discutie de alt tip, insa abia m-am inscris si nu eram sigura ca mesajul meu va fi citit de Dvs. (d-le. Dr.) in timp util decat postat pe un subiect atat de recent.
in urma cu destui ani (vreo 10) am fost internata cu flegmon periamigdalian (aproape de septicemie dupa spusele doctorului) si in urma unui tratament destul de agresiv si a multor incizii draconice, am fost externata cu mentiunea scoaterii amigdalelor in perioada urmatoare. inca se mai vede cicatricea in "cerul gurii" :(
organismul meu este relativ sensibil la orice fel de raceala, durere gat, rinita, astm, pneumonii etc, desi pe parcursul anilor aceste simptome s-au rarit... acum cateva zile am racit... dupa diverse ceaiuri, vitamine etc. starea mea s-a imbunatatit, insa se mentine o jena la inghitit... pe acesi parte dreapta..
la o examinare in oglinda, cu coada unei linguri se observa o pata alba, micuta, ca un abcces... fiind week end, v-as ruga sa ma indrumati.. poate astepta pana luni? ce as putea face sa impiedic rudimentar acumularea acestei infectii?
multumesc frumos!
o primavara frumoasa tuturor!
Alexandra
nu am inteles bine daca ai scos dupa aceia amigdalele sau NU !!!
orice abces se stopeaza de la dezvoltare cu Antibiotic si antiinflamator + multa gargara cu apa cu sare + 5 pic de alcool iodat. Augmentin 1gr la 12 ore Flamexin plic 2 -3 pe zi.
orice abces se stopeaza de la dezvoltare cu Antibiotic si antiinflamator + multa gargara cu apa cu sare + 5 pic de alcool iodat. Augmentin 1gr la 12 ore Flamexin plic 2 -3 pe zi.
scuze!! bineinteles ca nu le-am scos, doar vin dintr-o familie tipic romaneasca, experta in a ignora sfatul medicilor :( ne tratam babeste...
citisem unele comentarii legate de o posibila influenta a unor stafilococi.. in ultimele zile mi-au aparut niste pustule dureroase(ca niste acnee) in zona maxilarului si, surpriza! a gatului, proeminente exact pe partea cu abcesul..
cum aveam in casa un detoxifiant, m-am gandit ca nu ar putea accentua abcesul si am luat cateva pastilute... dimineata am observat ca s-a micsorat putin.. nu am baut/mancat rece, acidulat, acru asa cum am vazut ca recomandati.
maine dimineata ma prezint la medic!
dupa vindecare, la ce interval se pot scoate amigdalele?
multumesc frumos, d-le. doctor!
multa sanatate!
citisem unele comentarii legate de o posibila influenta a unor stafilococi.. in ultimele zile mi-au aparut niste pustule dureroase(ca niste acnee) in zona maxilarului si, surpriza! a gatului, proeminente exact pe partea cu abcesul..
cum aveam in casa un detoxifiant, m-am gandit ca nu ar putea accentua abcesul si am luat cateva pastilute... dimineata am observat ca s-a micsorat putin.. nu am baut/mancat rece, acidulat, acru asa cum am vazut ca recomandati.
maine dimineata ma prezint la medic!
dupa vindecare, la ce interval se pot scoate amigdalele?
multumesc frumos, d-le. doctor!
multa sanatate!
buna ziua! putem avea un contact telefonic pt a lua legatura cu dumneavoastra? tatal fetei cu problema la urechi, vrea sa ia legatura cu dumneavoastra pentru consultatii si tot ce mai trebuie. va rog mult -* astept un raspuns
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)
buna ziua.in urma cu o luna m-am trezit intr-o dimineata cu ameteli urate si cu stari de voma.am fost la urgente si mi-au zis ca am sindrom vertiginos.nu mi s-a explicat de ce.mi s-a dat betaserc de 8 din cauza varstei de 19...fiind considerata inca mica.am inceput sa iau tratamentul...dar noaptea inima imi batea cam tare...transpiram..si nu puteam sa dorm...iar ameteala inca isi facea simtita prezenta mai ales stand pe o parte.dupa o luna..inca iau betaserc si vitamine...dar cand pun capul pe perna simt o presiune as putea spune...nu simt liniste..ma trezesc peste noapte...speriata chiar.inima imi bate din ce in ce mai repede.inca nu stiu ce e cu mine...se apropie examenele si nu stiu cum sa imi aduc chiar somnul acela linistit pe care il aveam inainte de asta.sau sa imi treaca acest sindrom care inca nu stiu daca e pe fond nervos sau orl-ist.Vreau sa fiu ajutata macar cu un sfat.si nu stiu cat timp trebuie sa mai continui tratamentul cu betaserc
tin sa zic...ca auzul la urechea mea slaba este mai slab decat la urechea dreapta.de aceea nu inteleg acest sindrom...pentru ca poate sa fie de la ureche sau de la sistemul nervos.fiind o persoana stresata de cele mai multe ori..sau chiar din motive personale
tin sa zic...ca auzul la urechea mea stanga*
trebue sa te internezi in clinica ORL. pentru investigatii serioase a urechii interne.
esti prea tanara sa ai asa probleme de circulatie.
trebue excluze probleme mai serioase ( gen neurinom )
esti prea tanara sa ai asa probleme de circulatie.
trebue excluze probleme mai serioase ( gen neurinom )
pai legat de ureche va pot spune ca din nastere gaura mea la urechea stanga este mai mica decat cea de la dreapta...adica extern..probabil d aceea auzul il am asa...am citit despre neurinom si nu prea imi place ce am vazut.imi puteti spune dumneavoastra simptomele?adica..de ce mi s-a dat atunci sindromul vertiginos?am inceput sa iau magne b6 si mi se pare foarte bun...
D-le doctor. am ameteala in permanenta dupa ce initial am avut un vertij violent cu rotirea obiectelor din jur si cu incapacitatea de-a rori sau apleca capul in orice directie pentru ca se invartea totul cu mine. chestia asta am avut-o si in 2008 noiembrie, dar ciudat ca eu imi aduc aminte ca pana atunci, la facultate la ore cand ma concentram la profesoara sa aud ce zice, aveam tendinta sa cad spre partea stg si cu o ameteala, care tinea cateva secunde, asta pana in sept. canda am avut un vertij puternic si fara sa iau nimic mi-a trecut dupa 3 zile, doar am stat in pat. in noiembrie m-a luat o ameteala, o stare de beatitudine permanenta, si in urma careia am inceput sa fac atac de panica, sa nu mananc, sa cad in depresie si am ajuns la obregia, la psihiatrie in ianuarie 2009 si-ma stat pana la sf. lui Feb, dar la in cep acestei luni, pe data de 09, mi-a disparut brusc senzatia de ameteala. Mentionez ca am facut si CT, si toate investigatiile posibile, sange, hormoni, cervical, dopler vase cervicale, si toate normale. am for la Sp. Panduri, La Dr. Pascu Alexandru, si mi-a facut niste teste si audiograma, si mia zis ca e afectiune centrala. am avut iar anul asta aceleeasi simptome, din ianuarie, si alaltaieri dupa ce-am vazut ca nu-mi trec aceste ameteli si incep sa fac iar atacuti de panica si sa nu pot merge la servici, cu toate ca de 2 luni iau betaserc de 24x2/zi si bilobil la fel, neuromultivitx2/zi, am mers la sp. Colentina la neurologie ma consultat, si mi-a dat sa fac iar un CT care slava d-lui a fost bun dar dr. cojocaru mi-a zis ca am sindrom vestibular periferic si sa iuau betaserc de 24 x2/zi, alevert x2/zi si vit. B. vreau sa stiu, sa-mi spuneti, daca fac acest tratament voi scapa de problema asta? se vindeca aceasta boala? e bun tratamentul? crede-ti ca e important sa mentionez ca in ianuarie am fost foarte racita si m-am tratat doar cu paracetamol si ma tinut cam mult aceasta raceala.?
va multumesc pentru rabdare si sfaturi.!
va multumesc pentru rabdare si sfaturi.!
Tratamentul este corect. se mai poate adauga si cerebrolizina injectabil, sermion 30 mg inloc de bilobil.
dar totul tine de echilibrul acido-bazic a lichidelor din organizm si mai cu seama de echilibrul intre Na si K.
de tensiunea arteriala( daca e mica mai luati si ginseng), de hidratarea suficienta cu apa plata si ceaiuri de paducel., salvie, !
dar totul tine de echilibrul acido-bazic a lichidelor din organizm si mai cu seama de echilibrul intre Na si K.
de tensiunea arteriala( daca e mica mai luati si ginseng), de hidratarea suficienta cu apa plata si ceaiuri de paducel., salvie, !
va multumesc mult pentru raspuns, dar sa stiti ca eu numai inteleg nimic. dvs spune-ti si va cred, ca e bun tratamentul cu betaserc, arlevert si ginko biloba, dr. de la colentina a zis ca sa iau doar arlevert 3 luni, fara betaserc. tensiunea mea e buna e 10/7, 11/7, cand e 12 nu ma simt bine, sunt ametita rau, iar de baut apa beau 2L/zi. ce spune-ti, sa iau si betaserc sau nu. l-am mai si cumparat.
AMBELE PREPARATE( arlevert si betaserc sunt antivertiginoase.) Dvs. tre sa decideti care le suportati mai bine si care dau rezultat.
Buna, numele meu este Marius si sunt fiul unui tata minunat care a suferit o operatie la urechi. Din cauza ca in jurul varstei de 25 de ani(akm avand 47) el a suferit un accident de munca de unde a ramas cu ambele timpane sparte. Operatia a suferito cam de o luna jumate-2 luni, totul a decurs bine atunci, dar de o lluna si pana in ziua de azi, el este afectat in ceea ce priveste vederea si echilibrul. El fiind internat de o sapt la un spital pentru perfuzii, azi o doctorita ia dat tragica veste: foarte putin posibil sasi mai revina vreodata, din cauza faptului ca cica nervul echilibrului a fost distrus, si din cauza asta el nu va mai putea umbla cum trebuie...nu va mai putea conduce, si multe altele, s oricum de vazut atunci cand incearca sa umble nu prea reuseste pt k se tulbura totul in fata lui. As avea nevoie de un ajutor, se poate face ceva in acest sens. O operati, o inlocuire de nerv, orice.. Va rog sa imi dati un sfat. VA multumesc
unde a fost facuta interventia la ureche ? in ce oras ?
Nervul vestibular NU se poate inlocui.
dara daca este afectata urechea interna pe o singura parte.. organizmul peste un timp de 3 luni.. sde acomodeaza si poate functiona cu o singura ureche interna fara mari dereglari de echilibru
Nervul vestibular NU se poate inlocui.
dara daca este afectata urechea interna pe o singura parte.. organizmul peste un timp de 3 luni.. sde acomodeaza si poate functiona cu o singura ureche interna fara mari dereglari de echilibru
interventia a fost facuta in Cluj, dat fiind ca tot din acest oras suntem. La spitalul particular Interservisan. Unde din cauza operatiei cu laser, sa ajuns aici.
Dar in cazul in care nervi de la ambele urechi sunt afectati(morti).atunci ce sperante mai sunt de revenire?
ar fi bine sa aveti rabdare si sa nu trageti concluzii pripite.
la Cluj se face medicina ORL. o sa se rezolve
la Cluj se face medicina ORL. o sa se rezolve
Am inteles, dar cum spuneam, daca sunt afectati amandoi, se mai poate face cat de cat bine, adica sa poata umbla si vedea in acelasi timp, fara mari dereglari de echilibru?
Buna...de ultima data de cand am vorbit cu dumneavoastra.starea tatalui meu sa mai remediat... Acum umbla putin mai bine si e mai ok, problema neshimbata este la ochi, cand merge nu vede numai in ceata.iar cand sta, , , , totul e ok la apropiere, dar cand e vorba de o distanta putin mai mare deja nu mai deosebeste lucrurile. Ce remediu ar fi in acest sens.? Multumesc!
cum se trateaza un sindrom vestibular periferic stang timpan stang cicatricial cu impregnatii calcare asa sa constatat la consult am luat betasrc nu ma ajuta cu nimic sunt ametita nu am echilibru ma duc spre partea stanga am fost la orl audiograma a iesit bine de 1 an de zile am aceste ameteli
un sindrom vestibular periferic diagnosticat corect (VPPB)
se trateaza prin efectuarea unei manevre de repozitionare a otolitilor in ureche interna
manevra EPLEY
se trateaza prin efectuarea unei manevre de repozitionare a otolitilor in ureche interna
manevra EPLEY
multumesc oentrru raspuns domnul doctor nimeni nici un doctor nu mia zis de manevra asta toti imi dau betaserc si nu ma ajuta deloc cine ar putea efectua manevra asta inafara de un doctor un kinetoterapeut ca nu stiu unde sa aplez
numai un medic ORL,
depinde de localitate ( la iasi, pascani, bucuresti.. se face sigur) INtereseazate in clinica ORL..in localitae sau in cel mai apropiat oras universitar ( dar in clinica ORL ) este nevoie de un pat si 20 min de efectuat acea manevra.
depinde de localitate ( la iasi, pascani, bucuresti.. se face sigur) INtereseazate in clinica ORL..in localitae sau in cel mai apropiat oras universitar ( dar in clinica ORL ) este nevoie de un pat si 20 min de efectuat acea manevra.
vreau neapart sa iau legatura cu dumnevoastra daca se poate un email un nr de tel va rog
dati clic pe fvaleriu -
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7tiuit in urechi
- 3cum aflu cu certitudine daca s-a perforat iar timpanul?
- 22Stafilococ coagulazo-pozitiv
- 14dificultati de auz
- 6Poate dauna urechii-timpanului mirosul de spirt inspirat?
- 18urechi infundate
- 11de la cerceii mai grei mi s-a largit gaura de la ureche destul de tare
- 2Piercing (mare) in ureche
- 6Mi-a intrat o insecta in ureche
- 5durere ale urechii !!!... sa fie otita ???
- 7Surditate brusc instalata
- 0Urechile ma streseaza
- 0Bactroban Crema pentru stafilococi si acnee
- 2Nod in gat, flegma si infectie in ureche
- 2curge sange din ureche
- 16ureche înfundată de cel mult 1 an de zile
- 1Stafiloco auriu din secretie uretrala!
- 1Posibila infectie ureche
- 2doare rau cand pun picaturi.
Mai multe informații despre: Infectia stafilococica Urechea perforarea timpanului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: