Testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX ajută? | Forumul Medical ROmedic

Testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX ajută?

12-03-2021
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Salutare,

Ați facut teste genetice pt a vedea ce medicamente puteți metaboliza mai usor?
Au ajutat? Sunt eficiente? Ce stiți despre Testul genetic GENOMIND PROFESSIONAL PGX?
Sau alte teste genetice?

PS: Întreb de acesta pt că este disponibil la noi dar și altele daca sunt bune și dau rezultate realiste.( Oricum toate se trimit în SUA.)

Mulțumesc!
4 comentarii
1
19-03-2021, ora 22:51
salex97
Nu este medic/terapeut
salex97
Bună,

Eu nu am făcut până acum testul, deși m-a interesat (și încă o face), în mare din cauza costului ridicat pe care îl are.

Dacă vorbim de eficiență, cred că trebuie specificat la ce ne gândim când spunem despre un test de farmacogenetică că e eficient.

Pe scurt, nu există suficiente dovezi care să le sprijine eficiența. Asta nu înseamnă că nu ar putea fi relevante și că nu ar ajuta în practică. Ceva dovezi există, dar sunt prea puține și prea slabe pentru a fi semnificative clinic.

Dacă nu au mers ceva medicamente pentru tine sau nu vrei să încerci ce recomandă psihiatrul și finanțele îți permit, nu cred că ar greșit să face testul. Altfel, dacă nu ai simptome foarte severe și debilitante, stai foarte sau relativ bine cu banii și nu te grăbești, e greu de spus dacă rentează.

Totuși, după multe eșecuri și ca o ultimă redută, ar merita o încercare.

Vezi: https://www.npr.org/sections/health-shots/2019/10/17/766473930/dna-tests-for-psychiatric-drugs-are-controversial-but-some-insurers-are-covering?t=1616186617530;
https://www.fda.gov/medical-devices/safety-communications/fda-warns-against-use-many-genetic-tests-unapproved-claims-predict-patient-response-specific
0
21-03-2021, ora 07:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stiu pe cineva care a facut doua astfel de teste, a dat o caruta bani si nu i-au folosit la nimic.
0
21-03-2021, ora 12:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@salex97, @clara_p Multumesc frumos pentru raspunsuri. Cred ca totusi nu o sa ma hazardez sa arunc atatia bani pt un test care inca e controversat.
1
29-03-2021, ora 21:38
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Eu l-am facut la synlab 2600 de lei nu ajuta cu nimica iti arata doar cum metabolizeaza ficatul medicamentele.Ce imi arata ca imi sunt potrivite la ad imi era mai rau de la ele.Nu merita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: testarea genetica

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou test de analizare a profilului genetic realizat la 30 de ani
  • Noutăți în testarea genetică a cancerului de sân
  • Cercetătorii au optimizat testele genetice pentru 10 boli cronice comune
  •