Tensiune mica, stare de lesin | Forumul Medical ROmedic

Tensiune mica, stare de lesin

14-06-2024
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, Daniela ma numesc, am 34 ani, 1.6 inaltime si 53kg.
Sunt fumatoare.
Am gastrita cronica, constipatie cronica, helicobacter.
Am ceva gen tahicardie la oboseala, palpitatii, destul de des, cred ca am si burnout.
Mai am sinuzita cronica, cred ca am si depresie, la capitolul anxietate stau foarte bine, adica ma cam mananca pr paine desi uneori reusesc sa o'stapanesc'.

Problema actuala imi e cu locul de munca, lucrez in picioare, stau mai mult pe loc, e foarte cald, nu prea beau apa pt ca nu fac efort. Incerc sa beau si cand nu imi este sete dar avand gastrita ma balonez cand beau apa multa, probabil de aceea nu pot bea multa.

Din cauza caldurii imi scade tensiunea..mult.
Vazanf ca imi era tot rau, aproape ca si tremuram uneori, mi -am luat tensiunea cateva zile la rand si am avut-o si 75 cu 55, nu eram in stare s afac nimic, eram molesita tare, nu ma simteam bine deloc.
La lucru sincer imi e frica sa nu lesin.
Ce pot face sa nu mi am problema asta?
Poate fi so pe fond psihic? In timpul uneo relatii abuzive, de 10 ani..am avut destule..incidente din care a rezultat si o claustrofobie, fac atac de panica la inghesuiala si caldura mare.
D ela cafe anu imi creste tensiunea decat pt 1 h.
Am ceva saruri pt rehidratare, sunt ok? Sunt pt copii, pot s aincerc si cu acelea sa vad daca ma simt ok?
Ce altceva pot face?
Si la statul in picioare, de obicei, am stari de ameteala de cand ma stiu.
Cand mă asez pe orizontala sunt total altfel, ma simt instant mai bine.
Lispsa de fier nu am, de vitamina D am lipsa insa iau tratament.

Va multumesc!
4 comentarii
0
15-06-2024, ora 18:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Beti limonada, ceaiuri, ciorbite, supite, lapte si orice forma de lichid si incercati sa faceti tratamentul pentru anxietate. O sa va simtiti mult mai bine.
0
16-06-2024, ora 21:14
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Multumesc, o sa incerc toate lichidele posibile.
Referitor la tratamentul pt anxietate, oare nu exista sansa s ama molesesc mai tare de la el? Sa imi scada tensiunea?
Ce e ciudat este ca instant imi revin, cand se racoreste, incep sa am o vitalitate de numa.
1
17-06-2024, ora 00:27
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Analizele de tiroidă sunt bune ? Nu există hipotiroidism sau alte probleme de endocrinologie?
Luați deja vreun tratament? Există medicamente care scad tensiunea, ca efect secundar.

Se poate măsura tensiunea când stați culcat, apoi după ce v-ați ridicat în picioare. Dacă tensiunea scade brusc la ridicarea în picioare, poate fi hipotensiune posturală - pentru care există tratament.

Este bine să beți multe lichide, cum s-a spus și mai sus, puteți încerca să mâncați mai multă sare.

Dacă amețeala trece când vă așezați sau când stați culcată, problema pare să fie întoarcerea venoasă - adică sângele stă în venele din picioare și urcă prea încet la inimă. Puteți ajuta sângele să urce mai bine dacă încordați, din când în când, mușchii de la picioare (de exemplu stați doar pe un picior, apoi doar pe celălalt, sau vă ridicați pe vârfuri).

Problema este să nu faceți sincopă (leșin) când sunteți la servici. Să NU fie în jur obiecte de care să vă loviți cu capul. Să NU lucrați cu mașini sau aparate periculoase (flexuri, prese mecanice, ulei fierbinte etc.) dacă există riscul să leșinați.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
17-06-2024, ora 17:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cereti un antidepresiv care sa va creasca putin tensiunea. Exista.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: