Suspecta de hernie de disc
Buna ziua! Am 61 de ani, 1, 65 m inaltime si 80 kg. Am o durere exagerata in zona inghinala, in partea stanga, care radiaza si in fesa stanga; coboara lateral pe picior, pana la glezna si imi stranguleaza glezna. Uneori, simt dureri de femur, cu muschi cu tot. Nu pot intinde piciorul stang la maxim; simt o ușoară ameliorare cand acesta este strans/ adunat, cu unghi mai mic. Pe baza RMN-ului lombar mi s-a pus diagnosticul de hernie de disc L3 - L4, dar mi s-a spus ca nu este necesara operatia. Am fost trimisa de catre neurochirurg la ortoped, din cauza durerilor inghinale. Pe baza radiografiei de sold, concluzia a fost ca nu am nimic din punct de vedere ortopedic si ca problema este de la coloana. Ortopedul a spus sa merg la neurochirurg.
Durerile le am de un an si jumatate. Acestea cedeaza la dusuri calde. Obisnuiam sa iau cate un Ketorol pe zi si durerea ceda, dar de cateva saptamani a fost necesar sa iau tratamente mult mai puternice: Skudexa, Gabapentin, Mydocalm si Ketorol, toate si de cate 3 ori pe zi. Exista vreo posibilitate ca durerea sa fie provocata de vreun ligament sau tendon al soldului, rupt sau intins? De ce neurochirurgii imi spun ca hernia de disc nu este de operat si ca durera inghinala e de competenta ortopezilor, iar medicii ortopezi ma trimit la neurochirugie, spunandu-mi ca hernia de disc e foarte grava si ca ar trebui sa ma operez? Ce as putea sa mai fac? Precizez ca am facut: fizioterapie, ozonoterapie, infiltratii, elongatii si multe altele, dar la toate rezultatele au fost temporare, durerea cedand doar pentru o zi sau doua.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Durerile le am de un an si jumatate. Acestea cedeaza la dusuri calde. Obisnuiam sa iau cate un Ketorol pe zi si durerea ceda, dar de cateva saptamani a fost necesar sa iau tratamente mult mai puternice: Skudexa, Gabapentin, Mydocalm si Ketorol, toate si de cate 3 ori pe zi. Exista vreo posibilitate ca durerea sa fie provocata de vreun ligament sau tendon al soldului, rupt sau intins? De ce neurochirurgii imi spun ca hernia de disc nu este de operat si ca durera inghinala e de competenta ortopezilor, iar medicii ortopezi ma trimit la neurochirugie, spunandu-mi ca hernia de disc e foarte grava si ca ar trebui sa ma operez? Ce as putea sa mai fac? Precizez ca am facut: fizioterapie, ozonoterapie, infiltratii, elongatii si multe altele, dar la toate rezultatele au fost temporare, durerea cedand doar pentru o zi sau doua.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
11 comentarii
La ora actuala, doar 5 % din totalul herniilor de disc trebuie operate. Cu un tratament corect puteti rezolva problema. Noi avem rezultate foarte bune in aceste cazuri aplicând tehnici naturiste.
dr Petre Mureșan
dr Petre Mureșan
Domnule Doctor,
Va rog sa ne spuneți ce tratament naturist prescrieți pentru durere picior stâng cu tendințe de amortire de la genunchi in jos ! Și mie mi-a spus medicul neurolog că nu e de operat hernia de disc! Vă mulțumesc anticipat!
Va rog sa ne spuneți ce tratament naturist prescrieți pentru durere picior stâng cu tendințe de amortire de la genunchi in jos ! Și mie mi-a spus medicul neurolog că nu e de operat hernia de disc! Vă mulțumesc anticipat!
Doamna Iliana. D
Ce-ati mai făcut cu privire la hernia de disc? Până la urmă v- ați operat?
Ce-ati mai făcut cu privire la hernia de disc? Până la urmă v- ați operat?
Pentru Hernia de disc și șciatică, baza tratamentelor noastre sunt infiltrațiile naturiste. Mai folosim și alte tehnici naturiste.
dr Petre Mureșan
dr Petre Mureșan
Mulțumesc pentru răspuns! Problema e că sunt din Galați și e mai greu sa ajung la dvs !
Îmi pare rău că nu puteți veni la noi !
Dr Petre Mureșan
Dr Petre Mureșan
Buna ziua,
Domnule doctor, am 55 de ani, inaltime 1, 74, greutate 89 kg. Am facut un RMN cu urmatorul rezultat
Corpi vertebrali T12-L5aliniati posterior. Scolioza lombara inferioara
dextroconcava. Mici osteofite anterioare lombare etajate.
deshidratari discale lombare etajate.
Protuzie discala circumferentiala L3/L4 ce stenozeaza ambele foramene
, in contact foraminal cu ambele radacini L3 predominant in dreapta.
Protuzie discala posterolaterala stg. L3/ L4 insotita de artoza hipertrofica posterioara stg. ambele stenozand foramenul stg. si venind in contact cu radacina L4 stg.
Protuzie discala posterolaterala dr. L5/S1 insotita de artroza hipertrofica posterioara dr. ambele stenozand foramenul dr. si venind in contact cu radacina L5 dr.
Artroza hipertrofica posterioara L3/L4/L5 si L5/S1.
con medular de aspect normal.
Diverticuli situati la nivelul colonului sigmoid.
Concluzii
Spondilodiscartroza lombara.
Discopatii L3 /L4, L4/L5, si L5/S1 in contact foraminal cu ambele radacini la nivelul L3/L4, cu radacina stg la nivel L4/L5 si cu radacina dr. la nivelul L5/L6.
Am fost la medicul neochirurg si a spus ca nu e hernie de disc si ca nu are ce sa faca in momentul de fata. Mi-a dat Skudexa si mydocalm.
Domnule doctor, va rog sa -mi spuneti daca e grav si ce a -si putea face sa -mi ameliorez durerile ! Mentionez ca ma doare in zona lombara si durerea se duce pe piciorul stg.
Domnule doctor, am 55 de ani, inaltime 1, 74, greutate 89 kg. Am facut un RMN cu urmatorul rezultat
Corpi vertebrali T12-L5aliniati posterior. Scolioza lombara inferioara
dextroconcava. Mici osteofite anterioare lombare etajate.
deshidratari discale lombare etajate.
Protuzie discala circumferentiala L3/L4 ce stenozeaza ambele foramene
, in contact foraminal cu ambele radacini L3 predominant in dreapta.
Protuzie discala posterolaterala stg. L3/ L4 insotita de artoza hipertrofica posterioara stg. ambele stenozand foramenul stg. si venind in contact cu radacina L4 stg.
Protuzie discala posterolaterala dr. L5/S1 insotita de artroza hipertrofica posterioara dr. ambele stenozand foramenul dr. si venind in contact cu radacina L5 dr.
Artroza hipertrofica posterioara L3/L4/L5 si L5/S1.
con medular de aspect normal.
Diverticuli situati la nivelul colonului sigmoid.
Concluzii
Spondilodiscartroza lombara.
Discopatii L3 /L4, L4/L5, si L5/S1 in contact foraminal cu ambele radacini la nivelul L3/L4, cu radacina stg la nivel L4/L5 si cu radacina dr. la nivelul L5/L6.
Am fost la medicul neochirurg si a spus ca nu e hernie de disc si ca nu are ce sa faca in momentul de fata. Mi-a dat Skudexa si mydocalm.
Domnule doctor, va rog sa -mi spuneti daca e grav si ce a -si putea face sa -mi ameliorez durerile ! Mentionez ca ma doare in zona lombara si durerea se duce pe piciorul stg.
Într-adevăr, problema dumneavoastră este serioasă, dar nu este de operat. Se poate trata. Luați tratamentul care vi s-a recomandat și vom vedea care este evoluția. În aceste cazuri noi am obținut rezultate foarte bune cu infiltrații naturiste, combinate cu acupunctură și cu alte proceduri, tot naturiste.
dr Petre Mureșan
medic primar Medicină generală-Medicină de familie ;
atestate in Acupunctură, Homeopatie si Ultrasonografie generală ;
studii aprofundate de Osteopatie, Medicină estetică homeopată,
Reflexoterapie, Termografie si Angiotermografie dinamică ( DATG ).
dr Petre Mureșan
În ce oraș locuiți ?
dr Petre Mureșan
dr Petre Mureșan
Buna ziua! Locuiesc in Galați, că tratament mi-a dat medicul skudexa și mydocalm!
Vă mulțumesc pentru răspuns poate îmi recomandați vreun medic pentru tratament naturist in Galați, neavând posibilitatea de deplasare la Cluj!
Vă mulțumesc pentru răspuns poate îmi recomandați vreun medic pentru tratament naturist in Galați, neavând posibilitatea de deplasare la Cluj!
Din păcate nu cunosc activitatea medicală de acolo. Întrebați medicul de familie.
dr Petre Mureșan
dr Petre Mureșan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14hernia de disc
- 2sunt 20 de ani si sunt operata de curand de hernie de disc.va rog un raspuns
- 16osteodiscita sau infectie intraspitaliceasca?
- 3dupa 11 ani de la operatie
- 5hernia de disc operata.recidiva
- 1hernie L5-S1 operata
- 36Hernie de disc L5-S1 sau cazul sindromului cozii de cal
- 1hernie de disc si dureri de cap
- 10ajutor sa ma ajute cineva, am probleme cu glanda?
- 7dureri ale degetelor de la maini
- 0Durere fulgeratoare
- 0operatie hernie de disc
- 0Hernie de disc L5-S1
- 6recidiva hernie disc de 2 ori cer o parere
- 1Hernie de disc
- 0Durere de spate si picior
- 1Trei hernii de disc lombare si doua cervicale
- 1Recomandare doctor neurochirurg
- 0Hernie intraspongioasa
- 2Hernie de disc
Mai multe informații despre: Hernia de disc