sunt dependenta de heroina
Metadona nu face altceva decat sa inlocuiasca heroina, vei devenii dependent de ea, si osa scapi foarte greu de metadona, plus ca vei fi tot in preajma drogurilor pentru ca poti trage peste metadona si multi consumatori de metadona vorbesc mereu de heroina. Am trecut prin asa ceva timp de 2 ani (LSM 4) si nu recomand asa ceva.In 14 ani de consum nu m-am putut lasa de heroina decat cu Naltrexona, si de la aceste pastile si multa vointa pot sa ma laud ca am 2 ani fara sa fi consumat nimic.
Totul tine de tine si de vointa de a renunta la aceste droguri, nu spun ca nu mai imi trece prin cap, dar am invatat cum sa ma linistesc, si avand in vedere cate am pierdut in anii in care m-am drogat, reusesc repede sa ma desprind de gandurile negre.
Nu sta asa si incearca orice, cauta ajutor specializat, rupe anturajul cu prietenii drogati, gandeste-te cat rau ti-au facut si iti fac, ai un drum greu de parcurs, dar cu vointa sper sa reusesti sa scapi din iadul asta.
Mult noroc, vointa si sanatate, poate ne mai auzim.
Totul tine de tine si de vointa de a renunta la aceste droguri, nu spun ca nu mai imi trece prin cap, dar am invatat cum sa ma linistesc, si avand in vedere cate am pierdut in anii in care m-am drogat, reusesc repede sa ma desprind de gandurile negre.
Nu sta asa si incearca orice, cauta ajutor specializat, rupe anturajul cu prietenii drogati, gandeste-te cat rau ti-au facut si iti fac, ai un drum greu de parcurs, dar cu vointa sper sa reusesti sa scapi din iadul asta.
Mult noroc, vointa si sanatate, poate ne mai auzim.
@Sabyn Dupa cum vezi variante sunt, tine de tine sa alegi una dintre ele. Ca iti place e normal, nu cunosc vreun tragator caruia sa nu ii placa. Dar marfa te duce inevitabil in genul de situatie pe care l-ai scris si tu, incepi sa furi din casa, sa disperi, sa tragi rauri peste rauri. Daca tu o sa crezi ca placerea pe care ti-o da heroina merita toate aceste sacrificii... atunci o sa continui si o sa devina din ce in ce mai rau. Stiu ca suna a cliseu, dar ca sa te lasi trebuie sa iti doresti cu adevarat sa schimbi toate astea, sa alegi intre ce ai acum si ce ai putea sa ai. Nimic nu e usor, iti trebuie multa forta, voita si ambitie indiferent de tratamentul pe care il alegi. Bune sunt toate in felul lor, ce conteaza cu adevarat e sa VREI sa iesi din lumea asta si sa cauti/accepti ajutor deoarece singur nu ai cum sa reusesti. Cum spunea si Dan, toti am trecut mai mult sau mai putin prin asa ceva si pentru fiecare in parte rezolvarea a fost alta. Suna trist :)) dar fiecare trage pentru el, daca nu te hotarasti tu sa renunti si sa te tratezi, nu o va face nimeni pentru tine. Se poate muuult mai rau decat prin ce treci acum. Si din pacate nu poti evita decat daca te lasi de marfa. Bafta!
@Nuada Doi ani inseamna intr-adevar o reusita si vreau sa te felicit! :) Sa auzim numai de bine!
@Mihaela Ce mai faci? Cum mai e? Sper sa raspunzi...
@Nuada Doi ani inseamna intr-adevar o reusita si vreau sa te felicit! :) Sa auzim numai de bine!
@Mihaela Ce mai faci? Cum mai e? Sper sa raspunzi...
buna. am citit noutatiile de pe aici. imi pare rau k mai sunt asa greselii sa te mai apuci de heroina in vremurile astea, ptr k suntem atat de informatii de raul kre face acest drog si de ce dependenta creeaza. vreau sa va spun k am fost in tara sapt asta. si am avut niste prbl, am o perioada mai nasoala.. stil drepesie.. si n am gandul meu a fost..ce crede-ti cum sa fac rost de cateva linii, o stare asa nasoala. de nervii.. si am fost intradevar sa mai gasesc pe cnv kre mai stiam din anturajul vechi..dar ce crede-ti abea ce-l ridicase politia cu 2 sapt in urma. cat eu am plekt si m am lasat de prostii mai mult de jumatate din anturaj au fost arestati... :( va d-ati seama unde se ajunge mai devreme sau mai tarziu ?
am mai fost si alte datii in tara si n am simtit nevoia sa trag.. si kiar n am fost. ee cum am dat de prbl si stare de depresie, primul meu gand a fost la EAAA. concluzia este.. deci k nu iti iese din minte niciodata. orikt timp trece iti doresti sa m ai tragi.. dar dak ai vointza.. te abtzi.. !! eu akm am vz k am cazut din nou prada acestui blesteem.. kiar dak n am tras.. asta a fost ptr k nu am gasit.. :( :(
Acum e greu sa mai gasesti pe cineva care sa mai traga Hero pt. ca 95% au luat-o pe legale. Asta de multe ori ma impiedicat si pe mine sa trag pt. ca nu am mai avut cu cine.
nu e vb de asta, k si kiar dak trag legale, au intrare la hero. la anturajul vechi sau dat pe marihuana si au incerkt si legale. bn k nu m am interesat prea tare. avand si pe cnv langa mn sa ma potoloeasca. am ajuns la cz.. cred k sunte ti de acord knd esti fericit si implinit iti vine sa tragi? mie nu. dar cand mai sunt trista si toate merg de-a indoaselea park as vrea...
am inteles k sau mai inkis din magazinele astea legale. k multii au lasat prostiile astea, vazand k in 5 zile.. slabesc vre-o 10kg, nu dorm, merg sau alearga, nu mananca nimic. vad tot felul de ciudatenii, am auzit k multe de kte ori am fost in tara de aceste legale inkt n as incerca nici dak ma rogi.
@Sabyn: Probabil ai mare nevoie mai intai de o dezintoxicare fizica intr-un centru medical. Cineva pe aici pe forum a dat o lista cu toate centrele de specialitate din Bucuresti (si din tara, daca nu ma insel). Cand te hotarasti sa faci asta (pentru ca altfel, singur iti va fi foarte greu), cauta-ti un moment de luciditate si stai de vorba cu ai tai. Convinge-i ca te-ai decis sa lupti si ca ai nevoie de sprijin psihic si material din partea lor. Dupa asta, doar de tine depinde, cum ti s-a zis si mai sus, ce drum alegi.
Trebuie sa-ti doresti sa fii mandru de tine ca ai putut sa treci peste asta si sa te bucuri de anii tai tineri, cat ii mai ai. Si sa le arati alor tai ca n-au dat gres cu tine... Poate o recuperezi si pe fata aia:) Vezi, ai destule lucruri care sa te motiveze. Multa bafta si incredere in tine! Si mai zi-ne ce faci.
Trebuie sa-ti doresti sa fii mandru de tine ca ai putut sa treci peste asta si sa te bucuri de anii tai tineri, cat ii mai ai. Si sa le arati alor tai ca n-au dat gres cu tine... Poate o recuperezi si pe fata aia:) Vezi, ai destule lucruri care sa te motiveze. Multa bafta si incredere in tine! Si mai zi-ne ce faci.
Haide-ti care aveti timp in Piata Victoriei azi ca deja a inceput un miting impotriva Comercializarii Etnobotanicelor. Este organizat de D.Buzdugan si Morar de la Radio ZU. Deci care poti haide-ti pt. ca deja vad la tv ca s-au strans o gramada de tineri si pe langa asta canta si Puya.
buna buna tuturor.in sfarsit pot spune k am si eu zile bune...:D
@sol.buna si tie...sunt foarte bine pot spune.de o sapt ma duc la psiholog, am avut decat 2 sedinte...dar pot spune...k ma ajuta enorm...ma face sa am incredere in mine si sa vad lumea cu alti ochi...parca viata e mai frumoasa..am invatat sa ma bucur de lucrurile marunte...lucru pe care nu il faceam pana acum.am invatat sa ma bucur de o simpla plimbare in cartier intr-o zi insorita...lucru care nu il faceam...si va spun cu mana pe inima...k nu reuseam acest lucru fara PARINTII mei...sa le dea dumnezeu sanatate si sa imi traiasca multi ani de acu inainte..am realizat k am avut un moment de rascruce in viata asa cum multi ati avut...dar in al 12lea ceas am realizat k e gresit drumul pe care vreau sa o iau...si am ales calea cea buna..dar asta doar pentru k ai mei m-au sprijinit..in primul rand am rupt legatura cu anturaju respectiv..m-am despartit si de prieten pe care il iubeam tot din cauza k si el se droga, , , recunosc k ma gandesc inca la el...si imi e dor de el...dar nu am nici un viitor alaturi de el...eu avand viata atat de frumoasa.
@sabyn.asa cum ti-au zis toti.in primul rand trebuie sa realizezi tu ceea ce ai gresit...si eu am furat din casa tot aurul parintilor...si au muncit o viata ca sa cumpere multe bijuterii...au aflat la timp si au scos tot de la amanet din fericire...si au inteles in ce am intrat si m-au ajutat sa trec peste.din fericire eu nu am avut rauri prea mari, , , , si nu am avut nevoie de internare sau alt tratament..ci pur si simplu mi-a trecut pur si simplu.recunosc k nu sunt vindecata complet...dar ma lupt cu gandurile mele...si in primu rand am un psiholog de nota 20.care m-a facut sa vad viata cu alti ochi.iti spun sincer..incearca sa lupti in primul rand pentru tine..pt k esti un baiat frumos din cate vad..si gandeste-te si la parintii tai cat rau le faci.gandeste-te k in viata nu exista prieteni adevarati...iti zic din proprie experienta...sau daca exista sunt 1, maxim 2.dar intotdeauna in viata cand ai probleme...singuri care te ajuta sunt parintii..pentru ca esti copilul lor si pentru tine ei traiesc.e normal sa fie cu nervii la pamant.si poate dupa povestea asta...iti arunca si cuvinte urate.dar ei tot ce fac pentru tine fac din dragoste...cere-le ajutorul si ti-l vor da..motiveaza-te...gandeste-te k ai o iubita de recucerit.si ai o familie de iubit si de respectat...si nu te uita nici pe tine.acum te gandesti numai la heroina si cum sa dai la lume in cap pe strada sa faci rost de bani..dar peste cativa ani nu cred k vrei sa zaci pe la inchisoare sau mai stiu eu, pe strazi si asa mai departe...acum cat inca poti...salveaza-te...k poti:D...numai bine si ne mai auzim
@sol.buna si tie...sunt foarte bine pot spune.de o sapt ma duc la psiholog, am avut decat 2 sedinte...dar pot spune...k ma ajuta enorm...ma face sa am incredere in mine si sa vad lumea cu alti ochi...parca viata e mai frumoasa..am invatat sa ma bucur de lucrurile marunte...lucru pe care nu il faceam pana acum.am invatat sa ma bucur de o simpla plimbare in cartier intr-o zi insorita...lucru care nu il faceam...si va spun cu mana pe inima...k nu reuseam acest lucru fara PARINTII mei...sa le dea dumnezeu sanatate si sa imi traiasca multi ani de acu inainte..am realizat k am avut un moment de rascruce in viata asa cum multi ati avut...dar in al 12lea ceas am realizat k e gresit drumul pe care vreau sa o iau...si am ales calea cea buna..dar asta doar pentru k ai mei m-au sprijinit..in primul rand am rupt legatura cu anturaju respectiv..m-am despartit si de prieten pe care il iubeam tot din cauza k si el se droga, , , recunosc k ma gandesc inca la el...si imi e dor de el...dar nu am nici un viitor alaturi de el...eu avand viata atat de frumoasa.
@sabyn.asa cum ti-au zis toti.in primul rand trebuie sa realizezi tu ceea ce ai gresit...si eu am furat din casa tot aurul parintilor...si au muncit o viata ca sa cumpere multe bijuterii...au aflat la timp si au scos tot de la amanet din fericire...si au inteles in ce am intrat si m-au ajutat sa trec peste.din fericire eu nu am avut rauri prea mari, , , , si nu am avut nevoie de internare sau alt tratament..ci pur si simplu mi-a trecut pur si simplu.recunosc k nu sunt vindecata complet...dar ma lupt cu gandurile mele...si in primu rand am un psiholog de nota 20.care m-a facut sa vad viata cu alti ochi.iti spun sincer..incearca sa lupti in primul rand pentru tine..pt k esti un baiat frumos din cate vad..si gandeste-te si la parintii tai cat rau le faci.gandeste-te k in viata nu exista prieteni adevarati...iti zic din proprie experienta...sau daca exista sunt 1, maxim 2.dar intotdeauna in viata cand ai probleme...singuri care te ajuta sunt parintii..pentru ca esti copilul lor si pentru tine ei traiesc.e normal sa fie cu nervii la pamant.si poate dupa povestea asta...iti arunca si cuvinte urate.dar ei tot ce fac pentru tine fac din dragoste...cere-le ajutorul si ti-l vor da..motiveaza-te...gandeste-te k ai o iubita de recucerit.si ai o familie de iubit si de respectat...si nu te uita nici pe tine.acum te gandesti numai la heroina si cum sa dai la lume in cap pe strada sa faci rost de bani..dar peste cativa ani nu cred k vrei sa zaci pe la inchisoare sau mai stiu eu, pe strazi si asa mai departe...acum cat inca poti...salveaza-te...k poti:D...numai bine si ne mai auzim
Eu si dupa 2 ani de abstinenta tot ma mai gandesc la heroina, dar am invatat cum sa scap sau sa redirectionez aceste ganduri, este o lupta grea pe care o duc zilnic. Noroc cu parintii si sotia ca altfel...ajungeam sigur sa-l cunosc personal pe Lucifer.
Am o problema... Am ceva timp de cand visez (la propriu) ca ma droghez iar in ultimul timp se intampla din ce in ce mai des, a devenit frustrant. Partea proasta e ca de fiecare data imi si place iar cand ma trezesc ma simt putin... vinovata.
Stiu ca suna putin amuzant, dar m-a cam pus pe ganduri. Ma intreb de ce nu visez ca arunc drogurile pe geam in loc sa le bag in mine. Cred ca asta m-ar face sa ma simt muuult mai bine. :D
Stiu ca suna putin amuzant, dar m-a cam pus pe ganduri. Ma intreb de ce nu visez ca arunc drogurile pe geam in loc sa le bag in mine. Cred ca asta m-ar face sa ma simt muuult mai bine. :D
buna sol. de cat timp n ai mai tras? si eu aveam acelasi vis.. dar nu mult timp... adik la un moment dat mi a trecut visul asta si nevoia de a face asta. bn la mine e diferit k si daca as vrea nu se poate aici unde sunt..! eu din contra cand era...visam si cand era sa imi faca... ma trezeam. dar eu nu ma simteam vinovata k tine...eu eram nervoasa k n am apukt sa simt nimic makr in vis :))) tare...nu?
:)))) Da... asta mi s-a intamplat si mie de cateva ori inainte... sa ma oftic si sa incerc sa adorm la loc...
Dar acum e altceva, e ca si cum ma oftic singura cand visez, ca nah, uite trag si e bine si imi place... E ciudat pana si pentru mine...
Am aproape 8 luni fara absolut nimic.
Dar acum e altceva, e ca si cum ma oftic singura cand visez, ca nah, uite trag si e bine si imi place... E ciudat pana si pentru mine...
Am aproape 8 luni fara absolut nimic.
cum ziceai chiar tu mai demult, dorinta nu dispare cu adevarat niciodata, prin urmare inconstientul inca lucreaza...
eu zic mai bine sa te bucuri ca poti sa-ti satisfaci dorinta aia de a trage in timpul somnului si nu atata timp cat esti treaza si constienta :)
chiar, asta e ceva foarte tare: sa te droghezi bine-mersi in vis, pana nu mai poti, apoi sa te trezesti si sa-ti vezi de viata ta, curat si linistit! :)))))
hai ca e si o parte buna in visele astea:))
eu zic mai bine sa te bucuri ca poti sa-ti satisfaci dorinta aia de a trage in timpul somnului si nu atata timp cat esti treaza si constienta :)
chiar, asta e ceva foarte tare: sa te droghezi bine-mersi in vis, pana nu mai poti, apoi sa te trezesti si sa-ti vezi de viata ta, curat si linistit! :)))))
hai ca e si o parte buna in visele astea:))
:)))) Uite ca nu ma gandisem la asta, tare! :)))
Btw, tu ce mai faci? Cum mai rezisti?
Btw, tu ce mai faci? Cum mai rezisti?
sol, sunt bine, cred ca in mare parte si pentru ca m-am apucat de sport -sala, bazin, sauna.
recunosc, insa, ca mai scap in iarba verde si adevarata, uneori :) si recunosc ca tot n-am ajuns la performanta de a-mi displace total si definitiv... insa asta e o dependenta "controlabila" ca sa zic asa, nu se compara cu...altele :))))
recunosc, insa, ca mai scap in iarba verde si adevarata, uneori :) si recunosc ca tot n-am ajuns la performanta de a-mi displace total si definitiv... insa asta e o dependenta "controlabila" ca sa zic asa, nu se compara cu...altele :))))
ce sa va zic fetelor.eu am incercat si iarba asta de zice-ti..dar nu sunt fumatoare si nu pot sa trag in piept, prea bine si deaia nu simt efectul total acestor ierburi.. dar oricum nu imi place. este senzatie confuza si neinteresanta in comparatie cu...***** :)
Tot la marfa va sta gandul.aduceti-va aminte prin cate ati trecut pana sa va lasati, si de cate ori ati zis : "Doar o data si gata", si poate o sa va dispara gandurile de marfa. Credeti-ma pe cuvant ca mai bine prefer sa iau 10-15 methadoane sa ma zapaceasca (sunt clean de 2 ani, nu intelegeti gresit) decat sa mai bag porcaria aia de praf, care nici macar nu stiu ce este cu adevarat, si mai ales cu ce este combinata.Am avut o perioada cand am vandut, si amestecam marfa cu tot felul de pastile, cafea, ceai, de asta va spun ca mai ales acum "traficantii " astia de doi bani amesteca marfa cu etnobotanice (5g heroina = 9-10 milioane / 10g magic = 1-2 milioane), si de aici puteti sa ganditi voi mai departe.
Aveti grija si stati departe de droguri ca viata este mult mai frumoasa fara droguri.
Aveti grija si stati departe de droguri ca viata este mult mai frumoasa fara droguri.
Am nevoie de cateva pareri.
Alprazolam, sa incep tratam sau nu?
Alprazolam, sa incep tratam sau nu?
sol85, sa inteleg totusi k inca mai tragi.. nu te ai putut abtine sau despre ce tratament este vB?
Nu mai trag demult, nu asta e...
Am vb cu medicul de fam (care habar nare ca am fost dependenta de droguri) si i-am explicat ca am stari de neliniste, mici atacuri de panica uneori din senin asa... Mi-a scris o reteta pentru alprazolam 0.25 si nu stiu daca e bine sa incep sa le iau sau nu. Cam asta e.
Am vb cu medicul de fam (care habar nare ca am fost dependenta de droguri) si i-am explicat ca am stari de neliniste, mici atacuri de panica uneori din senin asa... Mi-a scris o reteta pentru alprazolam 0.25 si nu stiu daca e bine sa incep sa le iau sau nu. Cam asta e.
sol, alprazolamul, dupa cum sigur te-ai informat, e un anxiolitic. si e acelasi lucru cu xanaxu, doar ca mult mai ieftin :) personal, iti recomand sa nu iei mai mult de 0, 5 pe zi, si nu mai mult de 1 sapt- max 2.
cum a zis sa le iei? de obicei se dau 0, 25 dimineata si 0, 25 seara. nu-ti recomand sa iei dimineata daca ai ceva important de facut, o sa te sedeze putin...mai bine iei numai seara, inainte de culcare.
da ceva sport, piscina, masaje de relaxare, etc nu ar fi mai bine? in loc de anxiolitic zic.
cum a zis sa le iei? de obicei se dau 0, 25 dimineata si 0, 25 seara. nu-ti recomand sa iei dimineata daca ai ceva important de facut, o sa te sedeze putin...mai bine iei numai seara, inainte de culcare.
da ceva sport, piscina, masaje de relaxare, etc nu ar fi mai bine? in loc de anxiolitic zic.
a, si as mai zice de passiflora, valeriana si alte asemenea extracte de plante dar oricum, cu greu si de abia dupa 3 luni de tratament vezi rezultatele...
si doar daca chiar iti doresti sa ramai clean :)
si doar daca chiar iti doresti sa ramai clean :)
buna, sunt noua pe aici dar am mare nevoie de ajutorul vostru!!!Fratele meu este dependent de heroina si mi-a cerut ajutorul, dar nu stiu cum sa-l ajut, nu stiu ce pasi am de urmat.Am incercat sa caut pe net ce am de facut, dar nu gasesc, asa ca va cer voua ajutorul.Spuneti-mi va rog ce a mers la voi, unde ati gasit doctori care v-au ajutat.am mare nevoie de ajutorul vostru!!!va multumesc
Incearca sa-l duci la un centru pentru tratarea dependentei de droguri, dar numai daca si el vrea acest lucru, pentru ca daca este fortat, nu rezolvi nimic.Iti las in continuare adresa de la un centru unde am fost ajutat foarte mult:
http://www.ana.gov.ro/rom/centrul-de-asistenta-integrata-CAIA-Obregia.htm
http://www.ana.gov.ro/rom/centrul-de-asistenta-integrata-CAIA-Obregia.htm
DORINAK: cel mai bine o iei cu inceputul si te pui pe lecturat :), citesti toate paginile acestui subiect- ("sunt dependenta de heroina"), de la inceput pana la sfarsit si afli toate detaliile de care ai nevoie, vezi toti pasii pe care ii ai de urmat, inclusiv nume de spitale, doctori, etc. Plus caderile si revenirile prin care trece un dependent de heroina. Poate o sa fii mai bine pregatita pentru ceea ce te asteapta...
Mult noroc!
Mult noroc!
multumesc pentru raspunsuri, voi citi cu atentie tot ce scrie ptr ca am citit doar cateva articole de aici, el mi-a cerut ajutorul si asta ma bucura dar problema mea e ca nu stiu exact cum sa procedez, de-asta v-am cerut ajutorul.voi incerca sa-l ajut si sper ca el sa-mi accepte ajutorul si va rog daca puteti sa-mi mai dati nume de medici ceva, sa-mi scrieti.va multumesc!
imi face si mie cnv intrare sau stie de unde cumpar si eu k???????
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dependenta de heroina
- 9dependenta de droguri si insomnia
- 9Amfetaminele dau dependenta? Au efecte adverse?
- 13cocaina vs. marijuana
- 7prietenul meu este dependent de heroina
- 3cum pot prepara metadona?
- 8Legale vs ilegale.. care sunt mai daunatoare?
- 3Panica THC...
- 19vrea sa scap de metadona fara sa sufar foarte rau.
- 8Prafuri legale sau ilegale?NOS
- 7dependenta boala grea
- 22Iubitul meu consuma droguri usoare, gen iarba
- 4Dependent dupa 2-3 luni de consum ocazional?
- 4Sinuzita cronica etmoidal pasagital stanga calcificata. Ajutor va rog!
- 4dependenta? de ce am tendinta sa sun din nou acea persoana sa imi mai aduca?
- 2Stare de ireal
- 1Despre ccineva care fumeaza iarba zilnic si nu se poate abtine
Mai multe informații despre: Dependenta de heroina Heroina Dependenta dependenta de droguri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: