Sunt confuza... in ultimii 5 ani am tot avut depresii | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Sunt confuza... in ultimii 5 ani am tot avut depresii

231 comentarii 1 2 ..... 567 8 ÃŽnainte ›
0
13-01-2015, ora 21:18
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mai davide tu nu stii ca depresia da si oboseala cronica ? Este unul din simptome de fapt ca dovada ca atunci cand mai remite imi trecea si oboseala asa ca iar ai zis tampenii, altfel nu apare oboseala aiurea, cand ai somn normal sau oboseala normala ai tonusul bun si e totul ok dar aia se rezolva cu altceva si nu e depresie asa ca nu prea are cum sa tina mult daca nu faci activitati foarte obositoare si daca te odihnesti, fata se simtea rau nu doar obosita si atat.
La noi oboseala aia ciudata e legata de simptome depresive mereu, cel putin la mine asa e, la Clara probabil la fel.
E un somn patologic insotit de un rau cand nu ai chef de nimic, lipsa de energie desi asta eu nu am mai avut de 2 ani cel putin.

Deci nu muncesti nimic ca nu ai zis ce, looool, ca daca era, ziceai ce faci ca liber profesionist. Eu macar recunosc ca stau linistit si atata, nu are rost sa ma dau mare daca nu sunt.
Oricum e bine ca ma pasioneaza jocurile pe telefon, ma mai uit la cate un film, mai stau de vb cu prietenii, mai mananc ce-mi place, mai dorm, ma mai duc la facultate, mai vad un film dar la minim asa ca starea nu e buna, tot am o stare depresiva cu neimplinire si nemultumire, partiala anhedonie si apatie.
0
13-01-2015, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ david27

Nu am tabloul acestei boli.

Sindromul de oboseala cronica sau encefalomielita mialgica

este o tulburare greu de inteles. Dupa cum sugereaza si numele, boala este caracterizata prin oboseala profunda, dureri musculare si articulare, tulburari de memorie si de concentrare. Cei afectati pot avea probleme cu functia cardiovasculara, tulburari intestinale si disfunctii senzoriale, precum intoleranta la zgomot si probleme de echilibru.
0
13-01-2015, ora 21:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
"Depresia se intalneste destul de des in cazul sindromului obiselii cronice si poate duce la inrautatirea celorlalte simptome. Medicatia antidepresiva poate avea efecte benefice."
0
13-01-2015, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
"Majoritatea persoanelor sunt totusi capabile sa-si desfasoare activitatile obisnuite la domiciliu si la servici, dar adesea se simt neobisnuit de obosite dupa efectuarea lor."

Nu fac parte din categoria.
0
13-01-2015, ora 21:31
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Mai trantorel, tocmai am zis mai devreme ca depresia prelungita poate duce si la oboseala cronica, tocmai fiindca afecteaza sistemul neuro-endocrin.Fie ca esti trist, fie ca ai un job stresant, sau fie ca te alearga leul in jungla, sistemul neuro-endocrin raspunde la fel, iar daca ramane setat prea mult pe modul fight or flight, atunci apar dezechilibre.Dar depresia e una, adica e o stare de tristete si amaraciune prelungita, ce are o cauza sau un motiv REAL, pe cand Sindromul de oboseala cronica, poate sa existe cu sau fara depresie, adica fara sa fii trist, dar in general, normal ca la un moment dat vei deveni si trist, fiind tot timpul extenuat si neputand face activitatile de zi cu zi, neputand chiar nici sa te ridici din pat de cat de rau iti este(rau fizic), cum spunea clara.Pricepusi acum?
0
13-01-2015, ora 21:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
"Administrarea de antidepresive in cazul sindromului oboselii cronice si consilierea pot duce la ameliorarea celorlalte simptome, indiferent daca pacientul este depresiv sau nu. Aceste medicamente sunt folosite pentru imbunatatirea starii sufletesti, controlul durerii si reglarea somnului. In cazul acestui sindrom este important ca atat factorii fizici cat si cei psihologici sa fie tratati."
0
13-01-2015, ora 21:36
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, v-am spus sa nu va mai documentati in lb. romana, ca in general informatiile sunt incomplete.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Chronic_fatigue_syndrome
Citeste aici, daca vrei iti traduc eu, daca nu te descurci, dar banuiesc ca te descurci, ca esti fata isteata, doar ca esti slab informata.
0
13-01-2015, ora 21:43
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, as vrea sa mai stiu, care a fost cauza sau motivul depresiei la tine? Dupa cum vezi, Gabriela are un motiv serios, eu la randul meu am avut un motiv serios...care a fost motivul in cazul tau?

Iar faptul ca, in anumite cazuri, antidepresivele ajuta, sau amelioreaza simptomele oboselii cronice, nu se datoreaza faptului ca echilibreaza ceva dezechilibrat in creier...antidepresivele, ca orice alta substanta, patrund in toate celulele organismului, afecteaza metabolismul, si probabil de acolo vine acea ameliorare, de obicei temporara.
0
13-01-2015, ora 21:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ david27

Costy in atatia ani de boala, psihiatri, psihologi, medicamente, schimbari de tratamente, comenzi de tratamente in strainatate, a inteles mai multe decat tine, fii pe pace. Vezi ca esti foarte obraznic si intreci masura fata de un om bolnav. Ai spus ca te duci pe alta sectiune si ne lasi in pace fara sa ne mai jignesti atat. Nu stii ce vorbesti si nu ai avut de-a face niciodata cu un om bolnav de depresie. Se da si certificat de handicap in unele cazuri grave de depresie. Nu mai contesta ceea ce e limpede ca lumina zilei.

Ai schizofrenie si stai acasa ani intregi cu tratament cu neuroleptice fara nici o problema.

Depresia te chinuieste la sange de cele mai multe ori, tre sa schimbi nspe tratamente, vine si anxietatea si se asociaza cu ea de nu mai retii cum te cheama.

Pentru mine e mai grea depresia ca schizofrenia care e o boala psihotica.

Un om sanatos si lenes care sta pe banii parintilor nu vrea sa se sinucida si nu scrie 200 de postari pe un forum medical ca ii e rau de moare, ca vrea ajutor si ca vrea sa se sinucida ca nu mai poate. Cum a facut domnul Costy. Lenesii nu vor sa se sinucida, istetule. Costy deja isi procurase niste substante cu care sa o faca.

Tine minte ce iti spun:

Daca te mai consideri atat de superior si mai indraznesti sa te mai iei de el care e bolnav de depresie severa, daca mai iti bati joc de bolnavii de pe aceasta sectiune, bolnavi care suporta chinurile bolii, merg din doctor in doctor, schimba n tratamente si se chinuiesc cu efectele lor secundare numai ca sa le fie un pic mai bine, ai grija ca ma adresez in scris conducerii Forumului Romedic sa te scoata dintre utilizatori, pentru ca esti un element nociv.

Nu ma face sa vorbesc de 10 ori acelasi lucru si potoleste-te odata !

"Depresia este adesea asociata sindromului de oboseala cronica si poate duce la agravarea simptomelor. Ca orice alta boala, depresia trebuie tratata. In cazul in care un pacient cu sindrom de oboseala cronica are depresie, el ar trebui sa se adreseze medicului in legatura cu starea sa. Antidepresivele si consilierea contribuie la mentinerea unei atitudini pozitive, ceea ce s-a dovedit a fi un mare beneficiu pentru pacientii cu acest sindrom."
0
13-01-2015, ora 21:57
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Dupa ce ca sunteti bolnavi, mai sunteti si indoctrinati, unii dintre voi si religios si medical, unii doar medical...Ramaneti in pace!

P.S. Cred ca mai degraba ar trebui raportat unul ca Stevens, care prescrie tot felul de tratamente oilor ratacite, in calitate de 'nimic', decat unul ca mine, care incearca sa va mai deschida mintile incuiate.
0
13-01-2015, ora 22:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, si sa stii ca singura care are dreptul sa ma raporteze e Gabriela, atat timp cat sunt pe topic-ul ei...Tu vezi-ti de pajistea ta! :))
0
13-01-2015, ora 22:48
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Clara, Costy...va doresc sa gasiti medici buni care sa va ajute sa iesiti din asta, am un prieten medic (nu e psihiatru) dar vorbeam zilele trecute cu el si imi spunea ca si in medicina e atata ipocrizie, sunt medici care au intelegeri cu anumite firme de medicamente si primesc un procent din vanzarea celor pe care le prescriu probabil, multi dintre ei prescriu in interesul propriu.
Analizand putin situatia mea consider ca am avut o cadere grava prima data, atunci cand m-am gandit si la sinucidere, apoi usor mi-am mai revenit si momentan am ramas cu o depresie usoara...daca imi revin starile alea sau nu..cine stie.
Oboseala despre care vorbiti voi, stiu cum e, am avut-o si eu atunci, imi era greu si sa stau in picioare prin casa, nici acum nu sunt asa energica dar de iesit, ies, ma duc la cumparaturi, imi fac treburile.
Referitor la David...eu nu-mi pot da cu parerea despre tratamente si cine sufera sau nu de depresie, nici macar nu am citit prea mult despre asta dar cum fiecare vorbeste din experienta proprie e normal sa avem pareri diferite, cu siguranta nu e rau intentionat, doar isi spune parerea :)
0
14-01-2015, ora 01:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, am priceput David cu oboseala cronica ca poate fi si fara depresie insa aia vine pe fond de suprastres indelungat, dar eu am depresie dat fiind ca mereu sunt cam trist si dezamagit mai mult si mai putin, anul trecut aveam un disconfort asa urat ca vroiam sa ma sinucid...si acuma am pastilele bine alese si nu e joaca ca am socotit cam peste 250 nu 10-15 asa de forma, deja le pisasem in aia de usturoi ca sa se dizolve mai bine, plus o sticla de Vodka ptr ca alcoolul amplifica efectul barbituricelor, si acuma sunt pe muchie sa nu fac asta insa totusi nu asa intens ca atunci, deci ma pandeste zilnic gandul din cauza starii care nu e prea okey.
Simt neimplinire si dezamagire si nu ma pot bucura ca lumea de ce am si stiu ca e depresia clar.
Tu nu ai o depresie usoara, ai cele mai greu tratabile efecte ale depresiei si anume anhedonie si apatie, era unul in SUA care incercase peste 30 medicamente si nu iesise din asta si pe plan mondial nu se cunoaste un tratament antianhedonie si antiapatie care sa si functioneze ca lumea.
Un om trantor in primu rand nu ateriza aici din 2010, in al doilea rand ala se simte bine, rade, viata e frumoasa ptr el, nu poate cunoaste despre depresie atatea ca nu avea cum sa vrea sa stie dat fiind ca nu era bolnav, nu dadea mii de lei pe medicatie dealungul anilor, nu se ducea la medic de 3 ani sa vada ce ii mai da.
In 2011 in toamna am facut un EEG cu Mapping (harta) si a iesit f clar zona frontala hipoactiva si chiar medicul a zis ca e clar anhedonie si apatie plus impulsivitate, gen daca aveam pofta sa mananc ceva muream daca nu mancam in mom ala si asa mancam langa raft, am fost varza de la Rivotril, acum mi-am mai revenit.
0
14-01-2015, ora 04:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ba ma lasi cu EEG-ul tau?:)) De cand se poate pune un diagnostic de tulburari psihice folosind EEG sau metode de imagistica?Sunt complet inutile, iar medicul ala habar n-avea ce vorbeste...probabil era un medic de tipul dr. Amen, pe care il stimeaza Stevens.:))
Eu am facut si EEG si computer tomograf cand eram in plina depresie majora... aveam ganduri de suicid, apatie si anhedonie, si au iesit absolut normale.
Eu tot nu cred ca tu ai depresie, in adevaratul sens al cuvantului, pt. ca lipseste motivul real care sa te duca in starea aia de tristete prelungita, numita depresie.Daca motivul ar fi anhedonia, sa zicem, faptul ca nu te mai poti bucura de nimic, atunci da, ai avea un motiv sa fii tris, dar in momentul ala, esti trist pt. ca ai anhedonie, nu invers, adica ai anhedonie pt. ca esti trist.Anhedonia nu e neaparat simptom al depresiei, ea poate fi o afectiune de sine statatoare, iar cauza, dupa parerea mea, e tot un dezechilibru al sistemului neuro-endocrin.De exemplu, masturbarea excesiva inca din copilarie, poate duce la anhedonie, la tulburari erectile, oboseala cronica, in timp, si automat la tristete, la depresie.Stiu ca tu spuneai mai demult ca te masturbezi destul de des.Ia fa o pauza de cateva luni, un an, sa vezi ca o sa fii alt om.Daca esti onanist, eu ce sa-ti fac...:))
0
14-01-2015, ora 04:43
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Si aici nu ma mai poate acuza clara ca iar te jignesc, fiindca tu cu gurita ai recunoscut treaba asta, pe topic-ul lui prozac...cine nu ma crede, sa rasfoiasca topic-ul respectiv.

Cand vine vorba de boli, cauza nu e intotdeauna genetica, cum tot pretinzi tu ca ar fi in cazul tau...cateodata omul si-o mai face si cu mana lui, si la propriu si la figurat.:))
0
14-01-2015, ora 12:24
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
La EEG nu se poate vedea, nici la CT si nici la RMN, este nevoie de substanta de contrast la aceste investigatii pt a se vedea clar nu morfologia ci FUNCTIONALITATEA diferitelor arii cerebrale, am mai discutat asta dar tie iti intra pe o ureche si-ti iese pe cealalta, maniacule ! Deci nu e vorba ca nu se poate obiectiva depresia ci este vorba ca este foarte scump si inca nu s-a introdus investigatia SPECT decat in 1-2 centre din tara ! Insa prevad ca in ritmul actual, in cel mult 10 ani o sa se poata face peste tot, exact ca si evolutia RMN-ului !
Insa si atunci progresul va fi doar pt opinia publica si scepticii care credeau ca depresia e o boala pur mentala (a modului de gandire, perceptiei subiective), pt cei in domeniu va fi doar o confirmare, nu vreo revelatie !
0
14-01-2015, ora 12:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Mai atotstiutorule, ti-am dat zilele trecute exemplul cu hemisferectomia, in urma careia psihicul persoanei respective ramane intact...ce tot vorbesti tu de substanta de contrast si de functionalitate a ariilor cerebrale in tulburari psihice...acele metode se pot folosi pt. boli neurologice, nu tulburari psihice.Intelesu-m-ai?

Si iti zic si tie, fa diferenta intre ADEVARATA DEPRESIE, aceea care are motiv REAL, si care este strict o tulburare psihica, si cealalta de care se plang clara si costy, care are drept cauza un dezechilibru neuro-endocrin cel mai probabil, care e mai mult o boala fizica, psihicul lor avand de suferit din cauza raului fizic pe care il resimt !
0
14-01-2015, ora 12:51
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
N-are absolut nici o treaba indepartarea unei emisfere cu starea AFECTIVA care este data de AMYGDALA, care este cat o aluna situata undeva sub creier si care sigur nu s-a indepartat, si parte din cortexul prefrontal, in conditiile in care chiar tu bine ai spus ca creierul e un fel de procesor dual-core, deci merge si doar cu o unitate de procesare !:)

Starea afectiva nu este data nici macar de functionalitatea creierului ci de GRADUL DE FUNCTIONALITATE (neurotransmisia), pt ca ca la EEG exact asta se inregistreaza o functionalitate minima, daca stii cum te cheama, unde locuiesti si plasarea ta in timp, EEG-ul iti iese bine !

P.S. S-au facut si experimente de taiere a corpului calos la epilep[tici, care este un manunchi de fibre care face legatura intre cele 2 emisfere cerebrale sau s-a aspirat tot hipocampul si oamenii au trait bine mersi cu mici probleme de memorie sau coordonare stanga-dreapta, dar au scapat de crizele epileptice, deci n-are treaba o emisfera sau alta ci FUNCTIONALITATEA partilor pe care le-am mentionat mai sus, amigdala si cortexul prefrontal !
P.S. 2 Esti foarte primitiv si superficial in gandire ! :)
0
14-01-2015, ora 15:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
David, motivul ptr care sunt trist este dezechilibru chimic, evident ca pot fi trist si ca nu ma bucura multe, asta clar si am simtit mereu si asta, iar este adevarat ca anhedonia poate fi afectiune separata de depresie dar si efectul depresiei in alte cazuri, si asta am patit eu, luasem Zoloft si aveam tonus bun dar nu aveam chef si nu ma bucura nimic.
Cu masturbarea nu ai dreptate, am stat si peste un an fara si eram mult mai rau ca acum, dar evident ca fac asta des, am zis si atunci si zic si acuma, acuma merge ceva mai bine, inainte mergea mai prost cand ma simteam mai rau cu starea.
0
14-01-2015, ora 15:31
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu am citit toate comentariile, dar ma bag si eu aici, pentru ca am si eu acesta durere in suflet.
E foarte greu de descris aceasta durere, nu am cuvinte, si e rau ca e repetitiva.
Gabriela, din ce am rasfoit tu urmezi tratament naturist, imi permit sa te sfatuiesc sa treci la unul psihotrop intrucat ce iei tu se numeste "frectie la picior de lemn" si crede-ma ca vorbesc din experienta.
Cu medicamente psihotrope raresti semnificativ episoadele de durere sufleteasca, si poti duce o viata normala.
Eu de ex lucrez si am si familie.
0
14-01-2015, ora 17:56
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Katy, mie mi-a trecut durerea sufleteasca...nu stiu daca mi-a trecut definitiv sau o sa revina dar momentan sunt ok. Nici eu nu cred ca mi-a trecut de la pastile, poate vi se pare o prostie dar si cartile de dezvoltare personala m-au ajutat cat de cat, ma fac sa privesc cu alti ochi anumite probleme pe care le am si imi ridica moralul.Astept sa vad daca e repetitiva, eu am mai avut depresii si durerea asta sufleteasca care intr-adevar e groaznica, cum spuneam si mai sus aveam momente in care abia mai puteam respira dar au fost scurte si foarte rare, poate o data pe an cand intampinam anumite probleme.De data asta a fost nasol, am crezut ca nu-mi mai pot reveni. Acum sunt bine, vesela nu am cum sa fiu, mi se pare normal, dar astept sa vad ce se intampla cu mine, daca revine probabil o sa cer si un altfel de tratament pentru ca da...e groaznic.
0
14-01-2015, ora 21:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca zici ca esti bine e ok, sa vedem insa, zici ca e normal sa nu fi vesela, asta nu stiu daca ti se pare bine, poate nici nu-ti dai seama ca nu e deoc normal sa nu fi vesela, daca ti-ai revenit aparent...la un eveniment negativ vei pica iara sau vei pica oricum, daca nu, te mentii asa, e greu de spus ce se va intampla.
Din moment ce a aparut odata, e pericol f mare sa reapara si a doua oara, daca zici ca e bine stai asa un timp sa vedem cum te simti a la long.
Are dreptata katy, alea naturiste nu au nici o valoare.
0
14-01-2015, ora 23:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai da ma dar educatia ti-o faci, te documentezi si dupa aia ajungi la o concluzie logica si bazata pe fapte, ca nici eu nu ma bazez pe marketing ca stiu ca e misto in multe domenii.
0
15-01-2015, ora 02:08
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Costy, sincer nu prea vad cum as putea sa fiu vesela cand sora mea care locuieste cu mine acum se simte foarte rau si o vad in fiecare zi cum se transforma plus ca va trebui sa treaca printr-o operatie sau mai multe si cred ca e normal sa am o teama.Problemele financiare si sora mea au fost o lovitura foarte grea pentru mine, mi s-a schimbat radical viata, eu acum ma zbat sa ies din toate astea, solutii am gasit dar nu sunt tocmai roz, chiar nu am cum sa fiu vesela in situatia asta.M-am si angajat, de luni incep serviciul, mi-a fost greu sa accept si asta pentru ca o sa lucrez pe niste bani care inainte ii cheltuiam intr-o zi dar incerc sa vad partea buna a lucrurilor, adica faptul ca am gasit un job. Sunt multe la un loc Costy, ar mai fi de spus dar nu vreau sa ma intind vroiam doar sa-ti spun de ce nu pot sari in sus de bucurie, eu ma rog la D-zeu sa nu mi se intoarca starile alea si sa nu se agraveze situatia/problemele prin care trec pentru ca nu stiu cum as reactiona, cum si tu ai spus ca aveai pastilele pregatite, asa aveam si eu planuri cum sa ma sinucid dar m-au tinut doar cateva zile apoi am decis sa mai traiesc putin sa vad cum decurg lucrurile ca de sinucis ma pot sinucide oricand :)si usor usor am trecut peste gandurile alea.Acum m-am linistit, ma pot bucura si de lucrurile simple doar ca nu pot spune ca sunt vesela.
0
15-01-2015, ora 09:32
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
In viata sunt momente in care esti vesel, momente in care nu poti sa fii, pentru ca apar fel si fel de situatii si nu ai cum (poate sa fii nebun sa razi aiurea).
Este posibil ca in cazul Gabrielei sa ii mearga bine cu ce ia ea acum, timpul insa va decide asta.
Poate are mai mult control asupra depresiei, nu ar fi exclus.

Oricum, Gabriela, iti doresc sa treci peste acea durere, numai cine a simtit-o stie despre ce vorbim aici.
Eu o mai simt pentru ca am probleme in familie care par neverending..nici mama tratamentului nu mi-o poate lua acum..
0
15-01-2015, ora 13:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, in cazul ala e normal sa nu fi vesela, nu stiam de problemele alea, bine ca te simti mai bine, asta e foate important. Anormal e sa nu fi vesela daca era situatia okey, dar nu e cazul la tine.
Oricum posibilitatea sinuciderii mie imi da o liniste cand stiu ca am solutia pregatita in caz de ceva naspa in viata, adica boli grave, saracie, singuratate, chin, mai era mama miliardarului ala care a scris cartea "Demonul Amiezii" despre depresie, avea cancer si in 8 luni se agrava urat, cand si-a facut rost de pastile s-a simtit f bine psihic stiind ca pune punct cand vine chinul, asa a facut si a murit in liniste ocolind ce urma sa vina.
0
15-01-2015, ora 14:15
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Dar nu a ocolit nimic.
De destin, karma, nu scapi.
Se va intoarce pe pamant sa isi ispaseasca pedeapsa, dar si cu "penalitati de intarziere" ca sa zic asa..
Sinuciderea nu te scapa de probleme, le agraveaza numai.
0
15-01-2015, ora 14:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De unde ai scos astea cu destinul si karma ?! Cine a demonstrat concret ca exista ? Sunt doar iluzii inventate de creierul nostru tocmai sa te faca sa induri toate ca sa nu mori cand vrei tu.
Ai murit si gata, nimeni nu s-a intors sa spuna ce a fost sau ce n-a fost. Si pana la urma ce-s eu obligat sa sufar in prostie (zic la general ca principiu doar), asta nu ti se pare anapoda ? Toti sunt contra mortii dar nu am auzit pe vreunu sa fie contra suferintei.
Poate nu imi convine ce mi se intampla, am dreptul sa aleg, asa mi se pare corect si normal, eu daca te oblig sa cumperi masina pe care o vreau eu iti convine ?
Si pana la urma si daca ar fi cum zici tu, sa o luam ca ar fi, de ce sa-i lasam pe smecherii aia sa faca destine si ce vor ei cum vor ei ? Noi ce suntem aici ? Si pe ce baza le face, cum le gandeste si de ce le gandeste in anumit fel si-a pus cineva problema ? Nu. Sau daca e corect cum gandeste sau nu.
Nu ai vazut la animale ca acolo se gandeste mai omeneste, decat sa se chinuie mai bine il euthanasiaza si aia e.
Femeia aia era ingrozita de ce o astepta, si asa facuse chimioterapie si era cum era, dar ce venea o punea la pat si nu dorea asta, macar s-a simtit bine alea 8 luni de zile linistita, desigur asta e solutia extrema cand nu se mai poate si te asteapta o suferinta crunta ca apoi tot sa mori.
0
15-01-2015, ora 14:35
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Sunt multe lucruri pe care nu ni le putem explica insa eu una sunt convinsa ca nimic nu este degeaba pe lumea asta, totul are un rost.
Sinuciderea este condamnata in toate religiile, crezi ca e intamplator?
Eu zic ca nu e o solutie, dar asta desigur e parerea mea, a unei foste sinucigase..
0
15-01-2015, ora 15:17
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Lui costy ii cam place sa traiasca periculos...:)) Eu sunt de parere ca n-avem niciun drept sa ne luam viata, atat timp cat nu am ales noi sa ne nastem...
Adaugă un comentariu / răspuns
231 comentarii 1 2 ..... 567 8 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • CombinaÈ›ia între depresie È™i tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățeÈ™te starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puÈ›in de 24 de ore
  • Depresia
  • 5 mituri despre psihoterapie
  •