Streptococcus Pneumoniae
Buna seara,
zilele trecute am facut niste analize la plamani, deoarece tuseam de multa vreme, am dus sputa si mi-a iesit prezent Streptococcus Pneumoniae. Stie cineva ce inseamna sau cat de grav este?
Multumesc.
zilele trecute am facut niste analize la plamani, deoarece tuseam de multa vreme, am dus sputa si mi-a iesit prezent Streptococcus Pneumoniae. Stie cineva ce inseamna sau cat de grav este?
Multumesc.
1 comentarii
Hristos a Înviat! Streptococcus Pneumoniae este un germen comensal, care face parte din flora normală a căilor respiratorii superioare, procentajul de purtători oro-faringieni asimptomatici în populație variind între 30-70%. Deci nu trebuie să vă îngrijorați, este o bacterie ce se găsește în mod normal la acest nivel. Poate coloniza de asemenea tractul intestinal și mucoasele uro-genitale. În anumite condiții (imunosupresie), poate provoca boli: fie infecții prin propagare în regiuni anatomice învecinate nazo-faringelui (otite, sinuzite, infecții ale căilor respiratorii inferioare, inclusiv pneumonie), fie infecții invazive prin diseminare în sânge (bacteriemie) și apariția de focare infecțioase la distanță: septicemie, meningită, endocardită, pericardită, osteomielită, artrite septice, pneumonie prin mecanism invaziv. Dacă nu aveți alte simptome și nu aveți boli cronice, autoimune sau neoplazii care să vă afecteze sistemul imunitar, atunci totul este bine și nu trebuie să vă îngrijorați. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară binecuvântată!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3streptococ beta hemolitic
- 19analizele bune, stare fizica proasta, va rog poate ma puteti ajuta
- 3Dureri in piept de 2 saptamani
- 6moldamin 1-zi 15 zile - gatul umflat
- 7nu mi s-a prescris tratament- coci gram pozitivi
- 23Streptococ beta hemolitic de grup C
- 3am aflat ca sunt purtator de streptococ
- 5stafilococ auriu si streptococ beta hemolitic
- 1o fi vreun streptococ?
- 2Streptococ pneumococcic la copil de 4 ani desi a fost vaccinat cu Luivac
- 0streptococcus pneumoniae in nas la copil de 7 ani