Stilul vegan sau raw food

22-12-2011
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
pareri pro si contra despre alimentatia vegana sau crudivora
23 comentarii
0
22-12-2011, ora 00:30
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
ce parere aveti despre alimentatia vegetala, despre stilul de viata vegan-verde?
0
22-12-2011, ora 08:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Am avut, de-a lungul timpului, cam 20 de pacienţi care au adoptat acest tip de alimentaţie. La niciunul nu am întâlnit complicaţii sau probleme, nici chiar la copii, unde mă aşteptam mai mult. Este interesant să vezi copii dolofani care se hrănesc cu ţelină rasă şi conopidă crudă sau doar trecută prin maşina cu vapori. În mod remarcabil, unul dintre pacienţii vegani, rămas văduv, s-a recăsătorit la 68 de ani, a plecat în voiaj de nuntă şi a devenit tată la 71. Acum are 75 şi încă mai merge, vara, la înot zilnic: e ca un peşte în apă.
0
22-12-2011, ora 12:27
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Ma bucur sa aud asta de la un medic.Eu am 45 de ani sotul meu are 73.El nu este vegan, insa am redus sarea iodata, consumam de Himalaya sau marina, zaharul cu stevie(indulcitor natural), uleiul, cu toate ca avem cultura de maslini si anual fabricam 1 000l de ulei de masline presat la rece.Nu mai mananca carne de porc, oua naturale, carne de pui naturala.Dimineata bea un sake de fructe cu spirulina..3 frunze verzi si 2 fructe+5 gr de spirulina si apoi nu coboara de pe tractor pana la 13.
.Lapte folosim numai de nuci.petrunjl mult...
Inca ceva.. acest an mergem in concediu cultural in Andaluzia, insa anul ce vine vrea sa facem Camino de Santiago..un drum de peste 1000 km, il facem pe jos.Sanatatea pe care am obtinut-o, si multumim lui Dumnezeu ca ne tine, am obtinut-o printr-un stil de viata sanatos.
va doresc o zi verde plina de realizari!cu drag Elena(Spania)
0
22-12-2011, ora 12:35
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
joi 22-12-2011
mic dejun sanatos
1 frunza patrunjel
1 frunzulita telina
o frunza salata
am zis la telina si patrunjel cite o frunzulita pentru ca presupun ca sunteti incepatori...sa verificati daca va place
un cakis
un kivi
a banana de canarias
suc de la o portocala.si in blender..blend, blend si gata
se poate folosi mere, pere taiate cubulete iar sucul inlocuit cu apa, puteti adauga un pic de miere...si orice va trece prin cap...spanac sau mai stiu eu ce alte verdeturi sunt prin piata.Se pot adauga frunze de plante medicinale, flori...preferabil naturale nu uscate.si e important sa avem si spirulina...se poate si fara, dar e mai bine cu spirulina...nu capsule, teblete sau pulbere
0
22-12-2011, ora 23:25
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Continua te rog expunerea, la pranz? seara?
0
23-12-2011, ora 19:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Reteta de mai sus este meniul 'pentru de dimineata ' de la Stavrache Vegetalu' ! :)

Dieta cu cruditati sau raw-vegan este miracolul vindecarii bolilor, mai greu de dus ca stil de viata in clima noastra temperata insa nu imposibil, exista destule exemple ! O dieta vegetariana cu accente vegane este mai usor de tinut si un pic mai adaptata zonei noastre !

http://www.svr.ro/
0
23-12-2011, ora 21:03
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Draga Steven, reteta de mai sus este o inventie personala, nu m-am inspirat de niciunde.

La prinz, ieri, am mancat :
-tabule, o salata de patrunjet cu cus-cus,
-sparanghel fript si cateva masline din productie proprie(primul fel)

Cina:
salata din:salata verde, jumatate de mar si miez de nuca, lamaie si ulei de masline.
0
24-12-2011, ora 00:10
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc ptr raspuns, din cand in cand, daca timpul iti permite mai intra si posteaza meniul in ziua respectiva.
Sanatate si sarbatori fericite.
ps. ce mananci de Craciun?
0
24-12-2011, ora 00:25
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Uite daca ai cont pe facebook intra pe Alimentatie vegana fara foc, Sanatatea, o performanta? si Sunt sanatos..numai de stil de viata vegan si raw vegan se discuta.Si tratamente neconventionale pt diverse afectiuni.
De Craciu imi fac sarmale din soia si ciuperci+nuci, Guacamole si o supa de rosii raw..iar pt restul lumii fructe de mare, peste, sarmale de porc cu soia...dar ei nu stiu ca au soia...cam asta e.Apoi eu n u gatesc, decit ce mancam la o masa.Foarte rar de la masa de pranz ramane pt cina.Iar orele de servit masa sunt stricte...
uite, pt Craciu iti recomand sa intri pe Dr.CalinMarginean/blogspot.are acolo 10 filme de la niste conferinte.Iti spun din tot sufletul ca merita vizionate.
0
25-12-2011, ora 00:00
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc mult, sarbatori fericite.
0
14-01-2012, ora 22:01
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Meniu 14.01.2012
mic dejun
Smothie
-2 fructe de cachis
-1 banana
-1 para bine coapta
-patrunjel, citeva ramuri
-2 frunze de salata verde
-1 lingurita de spirulina
-2 curmale inmuiate de seara

Pranz:
-supa de rosii :rosii, ceapa verde, ardei gras, patrunjel..in blender cu un pic de apa calduta.apoi se adaoga un pic de sare si ulei de masline.
-ciuperci marinate:ciuperci curatate taiate in sferturi, sos de soia, ulei masline, zeama de lamaie...preparate cu jumate de ora inainte de masa.Ciupercile se acopera cu celellalte ingrediente+ierburi aromate dupa gust si se lasa minim 30 minute, la marinat.
cina
-guacamole-1 avocado, 3 rosii taiate cuburi, 1/2 ardei rosu, 2 fire ceapa verde, zeama de lamaie, sare.Se blenduiesc toate, mai putin 1/3 din rosii.Se pune intr-un castronel pasta si se amesteca cu rosiile ramase.Ca suport se serveste pe felii de castraveti sau dovlecei.
Sa aveti pofta!
0
29-01-2012, ora 14:14
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
Buna, amsi eu o intrebare, aceasta dieta este buna si ptr cineva care face sport de ex. alergari lungi (anduranta 5-10-15km) de 3-4 ori pe saptamana si merge la sala de fitnes sau in cazul asta trebuie sa includ in dieta carbohidratii asa cum se recomanda alergatorilor ?
0
01-02-2012, ora 00:18
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Pai si eu fac sport, sala...cardio, forta.alergari si nu consum carbohidrati.consum suplimente.argila, spirulina(zilnic 5 gr).Ai cont pe facebook?ca sa vezi mai multe pareri, sa poti discuta cu peroane care impartasesc din experienta proprie.
0
04-02-2012, ora 09:22
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
Multumesc ptr raspuns, eu consum paste integrale, orez integral, proteine: pasare, peste, dar si din cele vegetale (fasole, soia, mazare, etc) iar fructele si legumele proaspete le bag la blender, am stat o perioada cu o ratie mai scazuta la carbohidrati dar nu prea ma simteam bine la alergarile lungi de anduranta. In privinta spirulinei eu i-au capsule nu am incercat niciodata cu pulbere, este mai buna? PS- si eu sunt tot in spania (castellon) am participat la mai multe concursuri de alergari +2 semimaratoane +1maraton castellon 20011.
0
05-02-2012, ora 00:36
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Uite eu iti dau ceva de studiat, de ascultat mai bine zis Dr Calin Marginean/blogspot.ro.Eu nu zic sa urmezi toate sfaturile, insa alege de acolo ce ti se potriveste.Eu am un vecin ce are o ferma de pui, mai sus de sat si uneori mai ma duc sa-l ajut cu citeceva.iti zic, pt nimic in lume n u asi manca carne de pui, da cand vin pui mici iau 20 mii cresc eu si asa da, apoi am 12 gaini, le hranesc cu porumb din finca noastra.Am plantat intr-e pomi porumb si ii merge si pe niste margini de...sti cum e terenul in terase.ca a venit politia sa ma caute de marijuana...vazusera din elicopte si au semnalat culturi neindentificate.Cred ca poti gasi altceva care sa inlocuiasca proteina din carne.Incearca sa mananci nuci hidratate, insa autohtone nu din California.:nuci, caju, almendre insa n u prajite, naturale, inmuiate apoi aruncate in salate sau facute lapte.mai cauta informatii pe www.vivirdivinamente.es
Spor in tot,
Elena
eu sunt in Mequinenza(pe raul Ebro), prov Zaragoza
0
08-02-2012, ora 11:32
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
Am vazut doua dintre filme, inclusiv cel cu, , dieta ideala", pasarile/animalele din crescatorii stim ca sunt crescute cu tot felul de chimicale daunatoare sanatatii dar pestele eu zic ca ar fi un aliment foarte bun, este crescut liber, nu toti sunt contaminati cu mercur eu cumpar aici sardina pe care o fac marinata si imi place foarte mult, in al doilea rand a zis ca sa evitam cafeaua si ceaiul verde, cafea nu mai beau de anul trecut dar ceai verde beau de vreo trei ani (2-3 cani pe zi) si ma simt foarte bine si toti il lauda, nu stiu ce ar putea avea rau !
0
08-02-2012, ora 12:53
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Buna dimineata!ideea e ca asa cum cafeaua contine cafeina, ceaiul negru si verde contin teina...care e cam aceeasi marie, cu alta palarie.Ideea e ca nu trebuie sa iei decat ce e mai bine pt tine si sa fac trecerea incet, incet.iti mai las pt informatii www.suntsanatos.ro, hranavie.blogspot si daca imi dai un mail iti trimit mai multe materiale, citesti si adaptezi pt tine ce iti este mai bine.Uite si eu beau infuzie, insa din plante...frunze de maslin, menta, cozi de portocale si lamaie uscate...si e bine sa faci ceaiul intr-un ceainic de ceranica, nu de inox.
Ps. www.ligiapop.ro...are si video pe youtube cu retete.Cauta si tu si vezi ce iti place si ce iti convine pe acolo.
0
08-02-2012, ora 23:16
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
Buna, aceste situri suntsanatos ligia pop le stiu, referitor la ceaiul de frunze de maslin, frunzele trebuiesc uscate mai intai /cate cani pe zi/ inainte de masa si la ce este bun, ma intereseaza ptr ca am plantatii prin apropiere la fel si portocale/mandarine, -*

(*modificat de admin)
0
17-02-2012, ora 20:52
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
frunsze de maslin...de preferat cauti maslini din finci abandonate, ca sa nu fie frunzele chimizate.Eu in culeg un pumn de ramuri si le pun intr-o vaza in bucatarie...si imi iau de acolo.Cum maslinul este arbore cu frunze permanente nu e nevoie sa faci rezerva.poti sa bei in ameste cu alte plante sau numai frunze de maslin...nu are restrictii si e bunut la gust.
0
19-02-2012, ora 12:49
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
Am facut si eu astazi un ceai din frunze de maslin dar parca nu are nici un gust ori eu nu am stiut cum sa-l prepar, am pus 250 ml apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am rasturnato peste 20 frunzulite de maslin si am lasato la infuzat 10 minute, oare trebuia sa fierb frunzele. -*

(*modificat de admin)
0
19-02-2012, ora 22:43
lizucuta
Nu este medic/terapeut
lizucuta
Buna,
am prins adresa, am notat-o.pai nu are gust insa are proprietati.Poti sa amesteci cu alte plante daca nu-ti place asa...fara gust.Eu am sa-ti trimit cate ceva pe mail...materiale.Daca nu-ti plac ma anunti...sa nu deranjez.
0
20-02-2012, ora 12:30
stefancosmin
Nu este medic/terapeut
stefancosmin
OK, astept, cat despre deranj, nici vorba !
0
19-11-2013, ora 23:09
kakarau59
Nu este medic/terapeut
kakarau59
Am auzit ca daca pun 2 portocale la suc imi luati datele. Cum sa mananci o frunza de patrunjel si una de telina dimineata ?
N-ai un leu pt o paine ?
Esti cumva poponar sa nu mananci carne ? Ce facem cu gainile ? Le dam drumu sa le manance mistretul ?
Daca prind un vegan pe trecerea de pietoni...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Dieta vegetariana raw food