Stenoza circumferentiala de tip tumoral
Buan ziua
In urma scaderi in greutate ( de la 102 kg la 93 kg in decurs de 6 luni 0) cat si a scaunelor moi am facut o colonoscopie ce are urmatorul diagnostic : formatiune protruziva, stenozanta, la nivelul rectului distal.In urma acestui rezultat a urmat si o biopsie ce are ca rezultat : fragmente de ademocarcimoni bine diferentiati G 1, rectal.
Mentionez ca a- m facut si un CT cu urmatoarele concluzii: Tumora de sigmoid cu mici adenopatii in mezocolonul adiacent, moderata hepatomegalie omogena, hipertrofie prostatica si spondiloza lombara..
Markeri tumorali CEA 2.58 si CA 19-9 de 5089
Radiografia pulmonara : fara leziuni pulmonare vizibile radiografic, cord aorta in limite normale, desen pulmonar accentuat drept.
Ureea 20 si creatinita 0, 87.
Momentat sunt programat pentru o radioterapie( in data de 06.01.2014 ).
Trebuie operat chirurgical sau se poate vindeca si cu medicamente ?
Este o operatie grea ?Exista riscuri ?
Va multumesc anticipat
In urma scaderi in greutate ( de la 102 kg la 93 kg in decurs de 6 luni 0) cat si a scaunelor moi am facut o colonoscopie ce are urmatorul diagnostic : formatiune protruziva, stenozanta, la nivelul rectului distal.In urma acestui rezultat a urmat si o biopsie ce are ca rezultat : fragmente de ademocarcimoni bine diferentiati G 1, rectal.
Mentionez ca a- m facut si un CT cu urmatoarele concluzii: Tumora de sigmoid cu mici adenopatii in mezocolonul adiacent, moderata hepatomegalie omogena, hipertrofie prostatica si spondiloza lombara..
Markeri tumorali CEA 2.58 si CA 19-9 de 5089
Radiografia pulmonara : fara leziuni pulmonare vizibile radiografic, cord aorta in limite normale, desen pulmonar accentuat drept.
Ureea 20 si creatinita 0, 87.
Momentat sunt programat pentru o radioterapie( in data de 06.01.2014 ).
Trebuie operat chirurgical sau se poate vindeca si cu medicamente ?
Este o operatie grea ?Exista riscuri ?
Va multumesc anticipat
4 comentarii
Nu am auzit de cazuri de vindecare numai cu medicamente. In schimb am auzit si am vazut, si nu doar odata, cazuri vindecate prin operatie.
Orice operatie de cancer colorectal este grea. Este posibil, ba chiar foarte probabil, ca medicul sa va recomande colostomie (numita, inainte, si "anus contra naturii"). Dar e singura sansa, nu trebuie ratata si nici macar amanata. Curaj si capul sus. Inca o data: mai multi dintre pacientii mei s-au VINDECAT prin aceasta operatie, inclusiv in stadiul IV. Tot ce va trebuie acum este un chirurg bun. Conteaza enorm ce chirurg va va opera.
Orice operatie de cancer colorectal este grea. Este posibil, ba chiar foarte probabil, ca medicul sa va recomande colostomie (numita, inainte, si "anus contra naturii"). Dar e singura sansa, nu trebuie ratata si nici macar amanata. Curaj si capul sus. Inca o data: mai multi dintre pacientii mei s-au VINDECAT prin aceasta operatie, inclusiv in stadiul IV. Tot ce va trebuie acum este un chirurg bun. Conteaza enorm ce chirurg va va opera.
Multumesc frumos pentru raspuns, referitor la un medic bun unde pot sa merg penrtu operatie ?
Poti merge la PANDURI, MUNICIPAL, FUNDENI ASTEA SUNT MAI BUNE DIN CATE STIU EU.
Domnule doctor Dragomir
Va informez ca in data de 28.05.2014 am fost operat de rezectie anterioara de rect cu anastomoza colo-rectala ( a fost scos si apendicul deoarece era inflamat ) si sa aplicat o ileostoma de protectie ( inainte de operatie am facut 28 de sedinte de radioterapie cu cobalt la nivelul pelvisului ). Dupa operatie au urmat 6 sedinte de chimioterapie ( timp de 10 luni ) apoi in data de 17.02.2015 a avut loc desfiintarea ileostomei si repunerea in circuit, dar nu reusesc sa controlez scaunul fapt pentru care am apelat la dumneavoastra pentru rezolvarea acestei probleme.
Mentionez ca acum 12 ani am fost operat de colecist.
Va multumesc.
Va informez ca in data de 28.05.2014 am fost operat de rezectie anterioara de rect cu anastomoza colo-rectala ( a fost scos si apendicul deoarece era inflamat ) si sa aplicat o ileostoma de protectie ( inainte de operatie am facut 28 de sedinte de radioterapie cu cobalt la nivelul pelvisului ). Dupa operatie au urmat 6 sedinte de chimioterapie ( timp de 10 luni ) apoi in data de 17.02.2015 a avut loc desfiintarea ileostomei si repunerea in circuit, dar nu reusesc sa controlez scaunul fapt pentru care am apelat la dumneavoastra pentru rezolvarea acestei probleme.
Mentionez ca acum 12 ani am fost operat de colecist.
Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Frenoplastie laser adult
- 2Inflamare testicului
- 0Probleme cu erecția și cu prostata
- 0Pietre pe tractul testicolui drept
- 0Papule perlate la 39 de ani
- 0Imi apare o vena pe testicul și am observat în susul testiculului ceva ca o pietricică
- 0După o lovitura în testicul pot face varicocel?
- 0Cum se manifesta epididimita la copii (după o lovitura)?
- 0Pot face varicocel din cauza unei lovituri?
- 1Vena care se umfla pe testicul când stau in picioare produsa de o lovitură.