Spondilolisteza L5-L4 grad 1
Am fost diagnosticat cu aceasta afectiune.Inainte am practicat cam cateva luni culturism si MMA.As vrea sa stiu ce pot sa fac cum ar fii posibil sa imi reiau activitatea sportiva dupa 6 luni de repaus fara interventie chirugicala, se poate numai cu interventie chirurgicala daca da cam care ar fii pretul.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc anticipat.
4 comentarii
Stimate Domn,
Este esential de descoperit cauza acestui spondilo-listezis. Este vorba despre deplasarea a doua vertebre una fata de cealalta, fie post-traumatic (accidente sau eforturi mari), fie degenerativ, fie pur si simplu constitutional.
Adresati-va unui neurochirurg cu buna practica in Chirurgia Spinala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Este esential de descoperit cauza acestui spondilo-listezis. Este vorba despre deplasarea a doua vertebre una fata de cealalta, fie post-traumatic (accidente sau eforturi mari), fie degenerativ, fie pur si simplu constitutional.
Adresati-va unui neurochirurg cu buna practica in Chirurgia Spinala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Pai problema a fost la un antrenament de MMA acolo mam accidentat si de atuncea stau pe ace cum sar spune in urma cu vreo 4 luni.Mi-am ridicat adversaru iar atunci cand am ajuns la un unghi de 45 de grade el si-a aruncat din reflex mainile si picioarele in fata respectiv spate si mam trezit cu 80 de kg dintr-o data.Am fost la un neurochirug a zis ca deocamdata nu e asa de grav sa ma operez si ma trimis la fizioterapie si scutit de sport.Eu vreau sa stiu pana cand pe viata ?sau se poate face ceva gen o pauza de 1 an recuperare gimnastica medicala si pe urma sa reiau antrenamentele.
Stimate Domn,
De obicei spondilo-listezisul post-traumatic presupune fracturi ale vertebrelor, ce produc instabilitatea coloanei vertebrale.
Stabilizarea se obtine fie ortopedic (conservator) fie chirurgical, in functie de marime, de orgine, de gradul suferintei.
Daca neurochirurgul s-a opus unei interventii chirurgicale, inseamna ca este nevoie de un tratament bazat pe programe de kineto-terapie specifica colanei lombare (gimnastica medicala), cu evitarea sporturilor dure (mentionate in prima postare) o mare perioada de timp.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
De obicei spondilo-listezisul post-traumatic presupune fracturi ale vertebrelor, ce produc instabilitatea coloanei vertebrale.
Stabilizarea se obtine fie ortopedic (conservator) fie chirurgical, in functie de marime, de orgine, de gradul suferintei.
Daca neurochirurgul s-a opus unei interventii chirurgicale, inseamna ca este nevoie de un tratament bazat pe programe de kineto-terapie specifica colanei lombare (gimnastica medicala), cu evitarea sporturilor dure (mentionate in prima postare) o mare perioada de timp.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2modificari de spondiloza
- 2Spondiloza lombara ?????
- 8spondiloza lombara - ce inseamna?
- 4Paresteziile sunt de natura neurologica
- 0Spondeloza lobara
- 2recuperare spondeloza
- 4Ma poate ajuta cineva cu o interpretare va rog? Spondilita sau nu..?
- 4durere de spate - diagnostic spondiloza - ce sfaturi imi dati?
- 3durere de spate - diagnostic spondiloza - ce sfaturi imi dati?
- 0in urma unei banale raceli s-a trezit cu dureri lombare acute!
- 0Spondiloza.
- 0Amorțire deget mic si inelar mana stanga!
- 3Dureri de cap puternice și constante, presiune intracraniană
- 1Spondiloliza (fractura de stres)
Mai multe informații despre: Spondiloza lombara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: