Splenomegalie grad 1 fără alte simptome

18-10-2017
Meddeea
Nu este medic/terapeut
Meddeea
Bună seara,
Am făcut o ecografie abdominala completa în mai anul acesta, unde singura problemă găsită a fost splina la limita superioara, mai exact 12, 7, cu o pata de 14 mm pe ea descrisa de medic ca posibil hemangiom. Am făcut analize de sânge (hemoleucograma completă, examen pe frotiu, reticulocite, viruși hepatici) și au venit toate ok, mai puțin Eozinofile crescute, ca de fiecare data când fac analize, având un teren alergic, calciu scăzut, feritina foarte scazuta (6, 6) electroforeza proteinelor serice 0, 92 și vsh ușor crescut, normal pana la 12, la mine 16.
Am repetat ecografia abdominala acum, la distanta de 5 luni de prima, si toate sunt în valori normale, mai puțin splina. 13, 3 mărime și doua pete pe ea, una de 11mm și alta de 9mm.
Singurele mențiuni sunt ca am născut acum un an de zile și încă alăptez.
Poate este vreun medic pe forum care sa ma lămurească cu acele pete de pe splina, ce ar putea fi? Sau o idee despre ce investigații ar trebui să mai fac. Mi..au fost recomandate doar electroforeza hemoglobinei și electroforeza proteinelor cu imunofixare.
Este posibil ca splina sa aibă mărimea aceasta fără nici o cauza grava?
Mulțumesc!
2 comentarii
1
18-10-2017, ora 07:31
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Ar trebui, cu rezultatele de la analizele ce vi s-au recomandat sa consultati un medic hematolog, deoarece o mare parte din splenomegalii e de cauza hematologica. Apoi, functie de rezultatul consultului, un CT abdominal.
1
18-10-2017, ora 10:25
Meddeea
Nu este medic/terapeut
Meddeea
Va mulțumesc pentru răspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici